Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 7-2

Σε εφτά λεπτά στο β' ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το προβάδισμα του Αστέρα Τρίπολης και με τέσσερα γκολ του Κέβιν Μιραλάς πέτυχε νίκη-ρεκόρ με το εντυπωσιακό 7-2 στη χορταστική αναμέτρηση του "Γ.Καραϊσκάκης". Οι Αρκάδες είχαν αιφνιδιάσει στην αρχή τους "ερυθρόλευκους" παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 7-2

Η Ταυτότητα Του Αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης

Α' Βοηθός: Κώστας Ποντίκης

Β' Βοηθός: Πολυχρόνης Κωστάρας

Γκολ: 20', 51' 70' Μιραλάς πεν., 49' Τζιμπούρ, 53' Ορμπάιθ, 80' Φουστέρ / 13' Ναβάρο, 16' Ροτζέιρο.

Κίτρινες κάρτες: 45+1' Μαρκάνο

Κόκκινες κάρτες: -

Η εικόνα του αγώνα:

Όπως στην Τούμπα έτσι και στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Αστέρας βρήκε κενούς χώρους στα πρώτα λεπτά και με υποδειγματικές αντεπιθέσεις -σήμα κατατεθέν- του Σάκη Τσιώλη ήταν με 2-0 μπροστά στο σκορ πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Με μία πάσα από την άμυνα ο Αστέρας έφτανε στα όρια της περιοχής του Μέγερι. Στο 13o λεπτό ο Ουσέρο από θέση δεξιού μπακ έβγαλε τον Μπρέσκα τετ α τετ με τον Μέγερι, ο Σλοβάκος δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού αλλά πήρε το ριμπάουντ, έδωσε στο Ναβάρο που είχε πατήσει περιοχή και ο Ισπανός σκόραρε το πέμπτο του γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ, οι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Και πάλι σε αντεπίθεση, ο Ναβάρο έπαιξε το 1-2 με τον Ροζέριο, δείγμα της άνεσης που είχαν οι φιλοξενούμενοι και της έλλειψης οργανωμένης άμυνας του Ολυμπιακού. Βραζιλιάνος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2!

Η απάντηση του Ολυμπακού ήρθε άμεσα. Στο 19 ο Μακούν ανατράπηκε από τον Μπαρτολίνι, ο Μιραλάς έστειλε την μπάλα στα 11 μέτρα και νίκησε τον Μπαντή με εκτέλεση στο κέντρο της εστίας.

Μετά το 1-2 οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Χουανίτο στον Μέλμπεργκ και του Πιπίνη στον Τζιμπούρ αλλά ο Βοσκάκης έδειξε παίζεται. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Μαρκάνο γύρισε την μπάλα στον Μέγερι ο οποίος ήταν εκτός θέσης. Ο Ούγγρος τελικά με προβολή πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά βάζοντας τρία γκολ από το 49 έως το 53. Κάθε κατεβασιά των Πειραιωτών ήταν και γκολ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους με την άμυνα του Αστέρα να τα έχει χαμένα.

Αφετηρία της ισοφάρισης ήταν ο Μανιάτης που βρήκε χώρο από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τζιμπούρ την κάρφωσε στα δίχτυα. Ο εκπληκτικός ρυθμός του Ολυμπιακού δεν σταματούσε, με τους παίκτες του Βαλβέρδε να εκμεταλλεύονται τα μεγάλα κενά στο αριστερό άκρο της άμυνας του Αστέρα, εκεί όπου ο Φορμίκα είχε πάρει τη θέση του τραυματία Πιπίνη.

Οι λύσεις του Τσιώλη στον πάγκο για να αλλάξει την κατάσταση και να περιορίσει την ορμή του Ολυμπιακού, ήταν ελάχιστες. Ο Μιραλάς, δύο λεπτά μετά το 2-2, βρέθηκε με πλάτη στο τέρμα και με ωραίο τρόπο γύρισε και πλάσαρε στη γωνία του Μπαντή ολοκληρώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την ανατροπή.

Από εκείνο το σημείο ο αγώνας είχε μόνο έναν πρωταγωνιστή, τον Ολυμπιακό. Ο Ορμπάιθ στο 53, ο Μιραλάς με το καρέ (70’, 89’) και ο Φουστέρ στο 80 διαμόρφωσαν το 7-2 σε μια από τις πιο εντυπωσιακές νίκες της φετινής σεζόν.

MVP:

Ο Μιραλάς. Πέτυχε 4 γκολ, έφτασε τα 18 και έγινε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Κλειδί αγώνα:

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όπου ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Λαουτάρο Φορμίκα. Μακράν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου. Από όταν πέρασε αλλαγή στον αγώνα ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης και έφτασε να σκοράρει πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο.

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 7-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK