Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1

Ο Μπαντιμπανγκά απάντησε στο θαυμάσιο γκολ του Πράνιτς και ο Εργοτέλης έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από τη γεμάτη Λεωφόρο, βάζοντας τέλος στο σερί των 9 συνεχόμενων ηττών από τον Παναθηναϊκό (πρωτάθλημα και Κύπελλο). "Ήρθαν στη Λεωφόρο ελεύθεροι σκοπευτές από το Κίεβο!", τόνισε εξοργισμένος ο Γιάννης Αναστασίου.

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Αρκετά ορεξάτος μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός, που προσπάθησε να πάρει από την αρχή τα ηνία, να πιέσει και να σκοράρει γρήγορα. Ο Πράνιτς (με δύο σουτ νωρίς-νωρίς), ο Μπεργκ (τετ-α-τετ που έφυγε άουτ στο 15') και ο Καρέλης ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι, ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι μονομαχίες ήταν δυνατές.

Ο σχεδιασμός απέδωσε και στο 19' οι "πράσινοι" άνοιξαν το σκορ: ο Πράνιτς κινήθηκε από αριστερά, πήρε πλεονέκτημα από τον Τζανακάκη και σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση, νικώντας τον Στοϊκοβιτς.

Οι εντολές του Αναστασίου ήταν να συνεχιστεί η επιθετικότητα ώστε να έρθει και ένα δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 25' ο Αντελεγέ απέκρουσε στη γραμμή κόρνερ του Νάνο, στο 26' πάλι στη γραμμή έδιωξε ο Πίτσος ένα ωραίο πλασάρισμα του Μπεργκ, ενώ στο 32' ο Στοϊκοβιτς απέκρουσε σουτ του Λαγού. Ευκαιρίες χανόντουσαν, το γκολ δεν ερχόταν και μοιραία ο Εργοτέλης (που μέχρι τότε είχε ενα ψαλίδι του Μονακέλο που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Καπίνο στο 17') κέρδιζε μέτρα, έπαιρνα σιγά-σιγά τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και προσπαθούσε να γίνει πιο απειλητικός.

Ότι δεν πέτυχαν οι Ηρακλειώτες στο τέλος του πρώτου μέρους λόγω κακών επιλογών στην τελική προσπάθεια, το πέτυχαν με το ξεκίνημα του δευτέρου. Στο 48', ο Εργοτέλης κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι, σε μια φάση που ξεκίνησε από σέντρα του Τζανακάκη, τον Ρισβάνη να μην μπορεί να διώξει, τη μπάλα να χτυπάει στον Τριανταφυλλόπουλο και να κοντράρει και στο τέλος να στρώνεται στον Μπαντιμπανγκά ο οποίος εξ επαφής πλάσαρε εύστοχα.

Οι φωνές του Αναστασίου για την αδράνεια των παικτών του έγιναν έντονες. Ο Πέτριτς μπήκε στο παιχνίδι, ο Πράνιτς γύρισε αμυντικός μέσος και ο Παναθηναϊκός άρχισε να πιέζει. Μέσα σε δύο λεπτά (71', 72') ο Πέτριτς έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες: ένα σουτ-βολίδα από πλάγια δεξιά που έφυγε ελάχιστα άουτ και μια κεφαλιά που απέκρουσε ο Στοϊκοβιτς και βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι.

Γκολ δεν έλεγε να μπει. Όπως και στο πρώτο μέρος, ο Εργοτέλης άρχισε να ισορροπεί μετά το 75'-80' (με ευκαιρία του Καρντόσο που απέκρουσε ο Καπίνο στο 77') και έδειχνε αποφασισμένος να φύγει με τον βαθμό. Χρησιμοποίησε ωστόσο και άλλα μέσα (σκόπιμες καθυστερήσεις και δήθεν τραυματισμοί που δεν συγκινούσαν τον Δελφάκη και εκνεύρισαν τον κόσμο και τον Αναστασίου), αλλά σε συνδυασμό με το μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού που δεν ήταν πλέον καθαρό, ο στόχος για τους Κρητικούς επετεύχθη και το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

MVP

Ο Στοϊκοβιτς δυο φορές κράτησε όρθια την ομάδα του και ήταν σταθερός, κάτι που ισχύει και για την αμυντική γραμμή του Εργοτέλη γενικότερα...

Αδύναμος κρίκος

Η άμυνα του Παναθηναϊκού έπεσε σε τρικυμία την στιγμή του γκολ του Μπαντιμπανγκά, όπου το ένα αμυντικό λάθος διαδέχθηκε το άλλο. Αδύναμος κρίκος στο ματς ήταν και ο διαιτητής Δελφάκης που ανέχτηκε τους θεατρινισμούς των παικτών του Εργοτέλη στο τέλος και δεν μοίρασε κάρτες για τις καθυστερήσεις.

Σχόλιο

Άλλο ένα... πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό! Κατάντησε κλισέ η λέξη πλέον για τους "πράσινους". Νικάει 2-3 ματς και έρχεται το "πισωγύρισμα". Είναι όμως και πραγματικότητα. Αλλά δεν είναι όμως τόσο θέμα σταθερότητας, διότι το "τριφύλλι" παίζει από υποφερτά έως καλά σε κάθε ματς. Είναι και θέμα συγκυριών, είναι να βρεθούν σε καλή μέρα οι επιθετικογενείς του παίκτες, είναι θέμα αποτελεσματικότητας που άλλοτε την έχεις, άλλοτε όχι. Ενόψει πλέι οφ, όμως, αυτό πρέπει να αλλάξει και να σταθεροποιηθεί. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του έδειξε και πάλι ότι είναι μια καλή και αξιόπιστη ομάδα που δεν μπορείς να την υποτιμήσεις και που έχει και έναν αξιόλογο προπονητή, ο οποίος σημειωτέον τιμήθηκε πριν την έναρξη του ματς από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την προσφορά του ως παίκτης των "πρασίνων".

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης (81' Κλωναρίδης), Νάνο, Λαγός (58' Αμπέιντ), Ζέκα, Ατζαγκούν, Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης (66' Πέτριτς).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Αντελέγε, Μεχία, Πίτσος, Ιμπραΐμ, Καρντόσο, Μπαντιμπανγκά (89' Ρέντζας), Χαντί, Κούμπικ (78' Μπουχαλάκης), Μονακέλο (94' Γιοβάνοβιτς).

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK