ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 2-0

Ο ΠΑΣ νίκησε με 2-0 τον Άρη στα Γιάννινα και συνέχισε να κυνηγά το όνειρο των πλέι οφ. Άτυχοι οι κίτρινοι καθώς είχαν τρία δοκάρια.

ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 2-0

Εικόνα αγώνα

Πάνω κάτω η μπάλα, εξαιρετικός ρυθμός και υπερπροσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές ΠΑΣ και Άρη σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο. Οι Γιαννιώτες ήθελαν να συνεχίσουν να ζουν το όνειρο των πλέι οφ, την ίδια ώρα που για τους κίτρινους ήταν θέμα επιβίωσης το θετικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο έγιναν τρεις ευκαιρίες για γκολ. Ο ΠΑΣ απείλησε με κεφαλιά του Λίλα και σουτ του Γεωργίου, ενώ ο Άρης είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Αγκάνθο.

Η επιθυμία και κυρίως η ανάγκη των δύο ομάδων να σκοράρουν, τις έβγαλε μπροστά, αποδυνάμωσε τις μεσαίες γραμμές τους, με την μπάλα να φτάνει με σχετική ευκολία έξω από τις περιοχές των Διούδη και Μπαμπανιώτη.

Το γκολ, όμως, προήλθε από ασυνεννοησία των Ηρακλή και Ζαραδούκα, οι οποίοι "κουτούλησαν" και έδωσαν τη δυνατότητα στον Ίλιτς να βγει τετ α τετ με τον Διούδη και να πλασάρει στα δίχτυα για το 8ο γκολ του στη σεζόν.

Το 1-0 έγινε στο 24ο λεπτό και στο αμέσως επόμενο διάστημα ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε "τελειώσει" το ματς, καθώς είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με σουτ του Ντε Βινσέντι και καρφωτή κεφαλιά του Τζημόπουλου από τη μικρή περιοχή η οποία δεν βρήκε το στόχο.

Η αντίδραση του Άρη στον επιθετικό καταιγισμό του ΠΑΣ ήταν το δεύτερο δοκάρι του Αγκάνθο στον αγώνα. Ο Ισπανός έπιασε την κεφαλιά από το μισό μέτρο, ο Μπαμπανιώτης απέκρουσε και η μπάλα απομακρύνθηκε πριν περάσει τη γραμμή.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με νέα ευκαιρία του ΠΑΣ σε σουτ του Γεωργίου και απόκρουση του Διούδη. Ο νεαρός τερματοφύλακας πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, έδειξε ότι παρά τις λίγες εμπειρίες που έχει μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και δικαιολόγησε το ότι είναι από τους τερματοφύλακες που αρέσουν στον Σάντος.

Ο Άρης με την έναρξη του δευτέρου μέρους προσπάθησε να ανέβει ψηλά και να μεταφέρει πίεση στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά η απουσία του τιμωρημένου Τάτου αφαιρούσε πόντους από το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του Σούλη Παπαδόπουλου.

Όσο ο Άρης αναζητούσε την ισοφάριση, άφηνε γήπεδο στον ΠΑΣ για επιθέσεις και σε μια από αυτές ο Κοροβέσης πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με το στήθος, έπειτα από σέντρα του Ντε Βινσέντι.

Το 2-0 στο 64' δημιουργούσε μεγάλο βάρος στον Άρη καθώς για ακόμη μια αγωνιστική οι κίτρινοι θα έμεναν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Όπως κι έγινε τελικά, καθώς μέχρι το τέλος του αγώνα ο Άρης απλά πρόσθεσε μια ακόμη άτυχη στιγμή στο φιλμ του αγώνα, με το δοκάρι του Γιαννώτα από τα δύο μέτρα έπειτα από απόκρουση του Μπαμπανιώτη σε σουτ του Διαμαντάκου...

MVP

Ο Ίλιτς έφτασε τα 8 γκολ και ως πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ έχει σημαντικό μερίδιο στην "ευρωπαϊκή" πορεία της ομάδας.

Κλειδί αγώνα

Τα δοκάρια του Άρη. Οι κίτρινοι είχα τον πρώτο στο 0-0, το δεύτερο στο 1-0 και το τρίτο στο 2-0. Σε οποιαδήποτε από τις τρεις περιπτώσεις αν είχαν σκοράρει, θα μπορούσαν να είχαν διεκδικήσει πολλά περισσότερα από τον αγώνα.

Αδύναμος κρίκος

Αν είχε εφευρεθεί ο "γκαντέμης" του αγώνα, τον τίτλο θα έπαιρνε ο Αγκάνθο. Ο Ισπανός είχε δύο δοκάρια και δεν μπορούσε με τίποτα να βρει δίχτυα... Επειδή, όμως, τέτοιος τίτλος δεν υπάρχει ο Αγκάνθο παίρνει τον τίτλο του μοιραίου σε ένα τόσο καθοριστικό ματς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Μπαμπανιώτης. Πάντος (90' Ντάσιος), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Γεωργίου, Ντε Βινσέντι (85' Βίλα), Κοροβέσης, Ίλιτς (90' Κειτά).

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Καζναφέρης, Οικονομόπουλος, Παπαζαχαρίας, Ζαραδούκας, Παπαστεριανός, Ηρακλής (71' Αγγελούδης), Γιαννιώτας, Τριανταφυλλάκος (57' Σουνάς), Διαμαντάκος (86' Νταμαρλής), Αγκάνθο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK