Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 0-1

Ο Παναθηναϊκός πίεσε, έχασε ευκαιρίες, δεν του δόθηκε πέναλτι και δεν βρήκε απάντηση στο γρήγορο γκολ του Ναζλίδη. Ο Πλατανιάς έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ (1-0) κερδίζοντας για τρίτη φορά εφέτος -και δεύτερη στο πρωτάθλημα- τους "πράσινους", οι οποίοι διατηρήθηκαν στο -3 από τον ΠΑΣ.

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 0-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα

Ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού ακούσει στο όνομα Πλατανιάς. Οι Χανιώτες μετά τη νίκη του πρώτου γύρου και τον αποκλεισμού του "τριφυλλιού" στο Κύπελλο, κέρδισαν για τρίτη φορά στη σεζόν τους πράσινους και άφησαν την ομάδα του Φάμπρι τρεις βαθμούς μακριά από τη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Ο Πλατανιάς σκόραρε με καταπληκτική κεφαλιά του Θωμά Ναζλίδη, ο οποίος αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο χαρισματικούς και συνεπής επιθετικούς της Super League. Ο 25χρονος φορ σκόραρε με εξαιρετική κεφαλιά στην κίνηση μετά από σέντρα ακριβείας του Κανακούδη.

Ο Παναθηναϊκός, αντέδρασε άμεσα στο γρήγορο γκολ του Πλατανιά, δημιούργησε περισσότερες από δεκαπέντε ευκαιρίες στα 90 λεπτά -πολλές από αυτές κλασσικές- αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού, ο οποίος όποτε χρειάστηκε σταμάτησε τους αντιπάλους του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πλατανιάς δυσκολευόταν, κυρίως μετά το πρώτο δεκάλεπτο, να αλλάξει δεύτερη μπαλιά. Παρόλα αυτά κατάφερε και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Ολυμπιακό Στάδιο, όπως έχουν κάνει στο εφετινό πρωτάθλημα πολλές ομάδες.

Πέρα από την αστοχία του, ο Παναθηναϊκός έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι σε χέρι του Ποτουρίδη, το οποίο δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής Τριτσώνης.

Ο Φάμπρι προσπάθησε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να βελτιώσει την επιθετική εικόνα του Παναθηναϊκό με την αλλαγή των Φιγκερόα και Κουίνσι αντί των Εσπάρθα και Τοτσέ. Ο Πλατανιάς ξεπερνούσε με σχετική ευκολία την πίεση του Παναθηναϊκού, και παρά τα αμέτρητα λάθη στις μεταβιβάσεις, οι παίκτες του Αναστασιάδη κράτησαν μέχρι το φινάλε το προβάδισμα.

MVP

Ο Ναζλίδης σκόραρε ακόμη ένα γκολ, έφτασε τα 4 στο πρωτάθλημα και έδωσε μια νίκη η οποία κρατάει τον Πλατανιά στη Super League.

Αδύναμος κρίκος

Πολλοί παίκτες του Παναθηναϊκού κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, αλλά ο Καζιγιάμα ήταν ο πιο απαρατήρητος από όλους...

Κλειδί αγώνα

Η φάση με το πέναλτι στο χέρι του Ποτουρίδη ήταν λίγα λεπτά μετά το γκολ του Πλατανιά (24'). Αν ο Τριτσώνης είχε δει την παράβαση του αμυντικού του Πλατανιά, ενδεχομένως θα ήταν διαφορετική η εικόνα της αναμέτρησης. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει, ότι ο Παναθηναϊκός δικαιολογείται να παρουσιάζει τέτοια ανικανότητα τελείωμα των φάσεων. Ο Φάμπρι, πάντως, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, είπε: "οι παίκτες δεν έχουν το επίπεδο που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός".

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρίας (69' Ντίνας), Καζιγιάμα, Εσπάρθα (46' Κουίνσι), Τοτσέ (46' Φιγκερόα).

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αγκιλέρα, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Γιάννου (72' Γιακουμάκης), Στόλερ, Τετέ (61' Μαραγκουδάκης), Μπέλιτς (40' Δέντσας), Ναζλίδης, Δημήτρης, Αναστασάκος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK