Κέρκυρα-ΟΦΗ 4-1

Η Κέρκυρα ανέτρεψε μέσα σε ένα πεντάλεπτο το γρήγορο προβάδισμα του ΟΦΗ και πήρε τη μεγάλη νίκη που ισοδυναμεί με άλμα παραμονής.

Κέρκυρα-ΟΦΗ 4-1

Η ταυτότητα του αγώνα

Αγωνιστική: 29η

Σκόρερς: 20' Ιωάννου, 23' Βέντσελ, 25' Γραμμόζης, Βέντσελ 93' - 13' Μάντζιος

Κίτρινες κάρτες: Αγρίτης - Χόρχε Λόπεθ, Πίτσος, Ουκάρ, Ζορμπάς, Ταυλαρίδης

Κόκκινες κάρτες: -

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Τριτσώνης

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Τίμος Καβακάς): Αναστασόπουλος, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής (Μπάρκογλου 86'), Μίχος, Αγρίτης (Γιάντσης 65'), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας (Ηλιάδης 54')

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Ζορμπάς, Μάντζιος, Ουκάρ, Βάντο (63' Πίτσος), Μπόντορ (Νυκτάρης 83'), Σόουζα, Λόπεθ Χ. (Μπούρμπος 58'), Λόπεθ Τζ.

Η εικόνα του αγώνα

Στο κίνητρο και το άγχος της Κέρκυρας ο ΟΦΗ είχε να αντιπαρατάξει τη βαθμολογική του άνεση, που του έδινε ψυχολογικό πλεονέκτημα. Οι Κρητικοί παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων έφτασαν στο γρήγορο γκολ που έφτιαξε ο Ζορμπάς και πέτυχε ο Μάντζιος.

Όταν τα πράγματα για τους "Φαίακες" δυσκολεύουν, αναλαμβάνει δράση ο Ιωάννου. Ο έμπειρος φορ μετέτρεψε σε γκολ μια στημένη φάση και οι γηπεδούχοι έπαιρναν δυνάμεις για την ολική ανατροπή, η οποία δεν άργησε παραπάνω από 3 λεπτά. Ο Βέντσελ υποκατέστησε τον απόντα Γκουστάβο και με φάουλ-βολίδα κάρφωσε τον Σαχσανίδη, σηκώνοντας στο πόδι το ΕΑΚ Κέρκυρας.

Προσπαθώντας να συνέλθει από το διπλό σοκ ο γκολκίπερ του ΟΦΗ δέχτηκε και το τρίτο γκολ - το τρίτο και καλύτερο. Ο Γραμμόζης σημάδεψε από μακρινή απόσταση την αριστερή γωνία του Σαχσανίδη και πέτυχε διάνα. Η Κέρκυρα είχε πια το ματς στα χέρια της, αφού ο ΟΦΗ όση διάθεση απάντησης κι αν είχε σκόνταφτε στην απουσία κινήτρου και στις πολλές ελλείψεις βασικών στελεχών του.

Στο β' ημίχρονο ο Αναστόπουλος έκανε αλλαγές, αλλά το σκηνικό δεν άλλαξε. Ίσως συνέβαινε αυτό αν ο βοηθός δεν υπεδείκνυε οφσάιντ τον Χόρχε Λόπεθ στην φάση όπου ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου. Ο Καβακάς φρέσκαρε την ομάδα του για να έχει τα τρεξίματα που χρειαζόταν ώστε να μην απειληθεί περαιτέρω και το ματς κύλησε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο μέχρι το φινάλε. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα ο... Σαχσανίδης δεχόμενος ένα κοροϊδίστικο γκολ από απόκρουση του Βέντσελ.

Το κλειδί του αγώνα

Το κρεσέντο σκοραρίσματος της Κέρκυρας στο πεντάλεπτο 20'-25' όχι μόνο διέλυσε το προβάδισμα του ΟΦΗ, αλλά του στέρησε κάθε δυνατότητα να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

MVP

Μολονότι στόπερ, ο Τίμο Βέντσελ συνεισέφερε καθοριστικά στο επιθετικό παιχνίδι της Κέρκυρας, σκοράροντας αρχικά το γκολ της ανατροπής και στο φινάλε το γκολ της αγωνιστικής.

Αδύναμος κρίκος

Όλα τα γκολ που δέχτηκε ο Φίλιππος Σαχσανίδης παραπέμπουν σε αρχάριο τερματοφύλακα - ειδικά το τελευταίο δεν... τρώγεται με τίποτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK