Πανιώνιος-Ξάνθη 1-1

Ομο και Βασιλακάκης σκόραραν και ο Πανιώνιος με την Ξάνθη πήραν από ένα βαθμό (1-1) που τους εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία και την επόμενη σεζόν.

Πανιώνιος-Ξάνθη 1-1

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής/Βοηθοί: Σπάθας (Πειραιά)/ Τάτσης (Ηπείρου), Γούκος (Ηπείρου)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)/ Σίπκας (Φλώρινας)

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρντι, Πιέρ, Σιόβας, Ρόκας (55' Σκέμπρι), Μενδρινός, Όμο, Αντούνιες, Σάμαρης, Ντιμπαλά (67' Αμπντουλάγιεβ), Κούτσι.

Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Στάζιακ, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Πλατέλλας (57' Πόι), Μαρσελίνιο (57' Μαρσελίνιο), Βλαχοδήμος (80' Σταθάκης), Μαρκόφσκι.

Κίτρινες κάρτες: Ντιμπαλά (64', Πανιώνιος), Μενδρινός (83', Πανιώνιος)-Πλατέλλας (27', Skoda Ξάνθη), Μπαξεβανίδης (30', Skoda Ξάνθη), Κομεσίδης (70', Skoda Ξάνθη),

Σκόρερ: Όμο (72', Πανιώνιος)-Βασιλακάκης (25', Skoda Ξάνθη)

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Πανιώνιος αν και δυσκολευόταν να βρει το δρόμο προς την περιοχή της Ξάνθης ήταν εκείνος που δημιούργησε τις πρώτες καλές στιγμές του αγώνα.

Στο 18' ο Αντούνιες με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Λυμπερόπουλου, ενώ τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης. Την ώρα που ο Πανιώνιος προσπαθούσε να σκοράρει η Ξάνθη ήταν εκείνη που κατάφερε να το κάνει.

Ο Βλαχοδήμος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βασιλακάκης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο εκτός έδρας τέρμα για την Ξάνθη έπειτα από 564 λεπτά.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ο Πανιώνιος προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, όμως με εξαίρεση μια κεφαλιά του Πιερ στο 30' δεν τα κατάφερε.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν όμως δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την εστία του Λυμπερόπουλου. Με εξαίρεση μια φάση με τον Σάμαρη ο τερματοφύλακας της Ξάνθης ήταν θεατής του αγώνα μέχρι το 70'.

Τότε ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ο Αντούνιες, εκτέλεσε το φάουλ αναγκάζοντας τον Λυμπερόπουλο σε μια εντυπωσιακή επέμβαση. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει και την κεφαλιά του Όμο από το ύψος της μικρής περιοχής από την εκτέλεση κόρνερ του Αντούνιες και έτσι ο Πανιώνιος ισοφάρισε.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν δημιουργήθηκε κάποια καλή στιγμή μπροστά στις δύο εστίες και έτσι έμεινε το τελικό 1-1 που άφησε ικανοποιημένες τις δύο ομάδες.

Κλειδί του αγώνα:

Οι εκτελέσεις φάουλ του Αντούνιες αποδείχτηκαν καθοριστικές για την εικόνα του αγώνα. Ο Πορτογάλος διαθέτει εξαιρετικά χτυπήματα και το απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι αφού από δικό του κόρνερ προήλθε το γκολ της ισοφάρισης του Πανιωνίου, ενώ όλες οι καλές φάσεις των γηπεδούχων ξεκίνησαν από τα πόδια του.

MVP:

Δίχως αμφιβολία τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη παίρνει ο Αντούνιες. Ο Πορτογάλος μέσος του Πανιωνίου μπορεί να μην σκόραρε όμως ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία της Ξάνθης. Είχε δοκάρι στο 18', ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το γκολ της ισοφάρισης της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Αδύναμος κρίκος:

Η άμυνα της Ξάνθης έδειχνε να κρατάει εύκολα το 1-0, όμως η αντίδραση της στη φάση της ισοφάρισης θύμισε σχολική ομάδα. Ο Όμο πήδηξε ολομόναχος μέσα στην καρδιά της μικρής περιοχής του Λυμπερόπουλου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK