ΑΕΚ - Πανθρακικός (διακοπή)

Μπροστά στην πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της βρίσκεται η ΑΕΚ. Το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 87', η είσοδος των οπαδών και η οριστική διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό στέλνουν στη Football League την Ενωση που περιμένει βαριά τιμωρία. Τραυματισμοί παικτών του Πανθρακικού.

ΑΕΚ - Πανθρακικός (διακοπή)

Το παιχνίδι είχε διακοπεί προσωρινά άλλη μία φορά, στο 74', σε εκτέλεση κόρνερ του Πανθρακικού. Τότε οι ελάχιστοι εισβολείς (δυο - τρεις) απομακρύνθηκαν σε λίγα λεπτά αφενός από ομοϊδεάτες τους αφετέρου από τους ανθρώπους ασφαλείας.

Στο αυτογκόλ του Μπουγαΐδη ωστόσο ήταν αρκετές δεκάδες εκείνοι που έκαναν... έφοδο τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην κερκίδα των επισήμων, κυνηγώντας ποδοσφαιριστές και παράγοντες. Η επέμβαση των ΜΑΤ καθυστέρησε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα οι χούλιγκανς να προλάβουν να καταστρέψουν ό,τι βρήκαν στο δρόμο τους (τηλεοράσεις, κάμερες, πάγκους, κλπ), κάνοντας παράλληλα πλιάτσικο σε αθλητικό υλικό! Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, δέχθηκαν επίθεση και χτυπήθηκαν ορισμένοι ποδοσφαιριστές.

ΑΕΚ - Πανθρακικός (διακοπή)

Η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις διέλυσε τους ταραξίες, αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε εμπόδια στην αποχώρηση των υπολοίπων που έφευγαν κακήν κακώς από το Ολυμπιακό Στάδιο. Πολλοί δεν μπορούσαν ν' ανασάνουν, άλλοι έκλαιγαν με λυγμούς. Σκηνές λυπηρές το λιγότερο, αν και έχουν επαναληφθεί πολλάκις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στα αποδυτήρια την ίδια ώρα οι διαβουλεύσεις για το αν θα αρχίσει ξανά το παιχνίδι ήταν διαρκείς. Στελέχη της ΑΕΚ προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να πείσουν τον διαιτητή Τριτσώνη να βγει στον αγωνιστικό χώρο και να σφυρίξει τη λήξη, προκειμένου να αποφευχθεί η τιμωρία (μηδενισμός, αφαίρεση βαθμών), ο ίδιος όμως ήταν ανένδοτος εξ αρχής. Έδωσε εντολή μάλιστα οι δύο αποστολές να αποχωρήσουν από το ΟΑΚΑ, κλείνοντας εις βάρος της ΑΕΚ το φύλλο αγώνα. Ο Χρήστος Μίνγκας, λίγο πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν, μίλησε επί όλων αυτών στη SUPER BALL.

ΑΕΚ - Πανθρακικός (διακοπή)

Προηγουμένως ο Τραϊανός Δέλλας είχε επισκεφθεί τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων, είχε ζητήσει συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού για ό,τι συνέβη και τους παρακάλεσε να επιστρέψουν στο γήπεδο για να βοηθήσουν από την πλευρά τους να μην καταστραφεί η ΑΕΚ. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα βγουν, αλλά ο Τριτσώνης, παρά τις πιέσεις, δεν άλλαξε ποτέ την αρχική απόφασή του.

Μετά από όλα αυτά, το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Μια αγχωμένη ΑΕΚ εγκλωβισμένη στην επιθυμία της να σκοράρει, απέτυχε να φτιάξει ευκαιρίες, την ίδια στιγμή που ο καλά οργανωμένος Πανθρακικός αμυνόταν με συνέπεια, ψάχνοντας ν' απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Βρήκε αυτό που ήθελε στη φάση του 87ο λεπτού με ό,τι επακολούθησε.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Βλάχος, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Τσουμάγκας, Μητρόπουλος, Φέτσης (67' Ρίκκα), Γκερέιρο, Ανάκογλου (83' Καραλής), Φούντας, Πετρόπουλος

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Χρήστου, Καστσελάν, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Λουσέρο, Βαϊρουά (52' Μίνγκας), Παπαδόπουλος

Κίτρινες: Ανάκογλου, Φέτσης - Χρήστου, Λουσέρο

Διαιτητής: Τριτσώνης

News 24/7

24MEDIA NETWORK