Άρης - Αστέρας Τρίπολης 5-1

Ο ψυχωμένος Άρης πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης απέναντι στον ελλειπέστατο Αστέρα Τρίπολης και έφτασε σε μεγαλειώδη νίκη με 5-1 το "Κλεάνθης Βικελίδης", με τον Ανδρέα Τάτο να σημειώνει χατ τρικ και να εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στη Super League.

Άρης - Αστέρας Τρίπολης 5-1
INTIME SPORTS

Εικόνα αγώνα

Το κατάμεστο γήπεδο είχε μία απαίτηση από τον Άρη. Αυτή έγινε πράξη μόλις σε 7 λεπτά αγώνα. Ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους κι έβαλε φωτιά στο "Βικελίδης". Το γκολ έδωσε σαφή ψυχολογική ώθηση στους "κιτρίνους", οι οποίοι δίχως τον τιμωρημένο Ντάβιντ Αγκάνθο έπρεπε να βρουν άλλη πηγή για γκολ. Δεν δυσκολεύθηκαν, αφού μετά το γκολ του Τριανταφυλλάκου, ακολούθησε μία υποδειγματική αντεπίθεση στο 29' και ένα φανταστικό μακρινό σουτ του Ανδρέα Τάτου που κατέληξε στα δίχτυα του Γιώργου Μπαντή και "σφράγισε" την κυριαρχία των παικτών του Σούλη Παπαδόπουλου.

Η αντίδραση του Αστέρα ήταν μηδαμινή, πλην μιας διπλής ευκαιρίας στο 14' με τον Σωκράτη Διούδη να επεμβαίνει δις. Στο ημίχρονο, μάλιστα, ο Σάκης Τσιώλης αντικατέστησε τον αρνητικό Σεμπαστιάν Σέτι με τον Πάμπλο ντε Μπλάσις, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη σέντρα, ο Νίκος Αγγελούδης έπιασε στον ύπνο τους φιλοξενούμενους και με την κόντρα του Γιάννη Κοντοέ, έγραψε το 3-0.

Το σκορ ασφαλείας των γηπεδούχων έριξε κατακόρυφα το ρυθμό. Ο Αστέρας κέρδισε ορισμένα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά απέτυχε να τα αξιοποιήσει με κάποια απειλητική φάση. Το "δώρο" του Διούδη στον Χουάν Πάμπλο Κάφα έδωσε τη δυνατότητα στον Αργεντινό να μειώσει στο 58ο λεπτό, ωστόσο από εκεί και πέρα, οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να "ξεκλειδώσουν" βάσει σχεδίου την άμυνα του Άρη. Οι αλλαγές έκαναν πιο αμυντικούς τους γηπεδούχους, πιο επιθετικούς τους φιλοξενούμενους, αλλά δίχως κάποιο αποτέλεσμα. Σε μια αντεπίθεση, μάλιστα, ο Τάτος κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Κλειδί

Η ποιοτική διαφορά των 2 ομάδων δεν βρισκόταν αποκλειστικά στο ρόστερ που παρέταξαν οι 2 προπονητές στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο πάθος που είχαν οι ποδοσφαιριστές. Οι του Άρη κυνηγούσαν κάθε φάση με απύθμενη ενέργεια μέχρι το 3-0, ενώ η εμφανής χαλαρότητα των φιλοξενουμένων τους προκάλεσε ζημιά.

MVP

Ο Ανδρέας Τάτος είναι αναπόφευκτα ο ηγέτης του Άρη στο 2ο γύρο. Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό μεσοεπιθετικό σημείωσε χατ τρικ και ήταν ο μόνιμος κίνδυνος για την εστία του Αστέρα, παίζοντας ανάμεσα στη γραμμή του κέντρου και της άμυνας και προκαλώντας προβλήματα.

Αδύναμος κρίκος

Οι αναπληρωματικοί παίκτες του Αστέρα Τρίπολης δεν μπήκαν με νοοτροπία να αποδείξουν ότι αξίζουν μία θέση στη βασική ενδεκάδα και η αδιαφορά τους κόστισε μία βαριά ήττα για τους Αρκάδες.

Η περιγραφή του αγώνα

Οι συνθέσεις

Άρης: Διούδης, Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Κοέλιο, Ζαραδούκας, Παπαστεριανός (81' Μαργαρίτης), Τριανταφυλλάκος, Καζναφέρης, Τάτος, Γιαννιώτας (87' Διαμαντάκος), Αγγελούδης (64' Οικονομόπουλος)

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Κουρμπέλης, Κοντοές, Κάστελς, Πιπίνης, Φορμίκα, Σέτι (46' Ντε Μπλάσις), Κάφα, Φραγκουλάκης (57' Λένσε), Καλαντζής, Ναβάρο (74' Μπακασέτας)

News 24/7

24MEDIA NETWORK