Βέροια - Παναθηναϊκός 1-0 (VIDEOS)

Η "ψυχωμένη" Βέροια πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού εντός έδρας, κάνοντας τεράστιο βήμα παραμονής στην κατηγορία. Κακοί στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού οι "πράσινοι", οι οποίοι έδειχναν να μην έχουν ξεπεράσει το ναυάγιο στο Περιστέρι.

Βέροια - Παναθηναϊκός 1-0 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με αρκετές αλλαγές και χωρίς τους τιμωρημένους Ζέκα, Δώνη και Μπεργκ παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στη Βέροια. Η γηπεδούχος ομάδα κατέβηκε με 4-4-2 και με οδηγία να περιμένει τους "πράσινους" και να φεύγει με την πρώτη ευκαιρία στις αντεπιθέσεις.

Μόλις στο 5' ο ιδιαίτερα δραστήριος Μπαργκάν απείλησε την εστία του Στιλ, όμως το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθειά του δέκα λεπτά αργότερα. Στο 20' οι γηπεδούχοι έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία, με τους Γεωργιάδη και Μπεν να φεύγουν στην αντεπίθεση, όμως ο Στιλ απέκρουσε το σουτ του τελευταίου.

Ανώτερη η Βέροια στο πρώτο ημίχρονο, έφτασε κοντά στο γκολ και πάλι με τον Μπαργκάν στο 27', όμως ο Στιλ μπλόκαρε σταθερά. Ο Μπεν όμως 9 λεπτά αργότερα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με συρτό σουτ, μετά από λάθος του Τριανταφυλλόπουλου και ωραίο συνδυασμό με τον Κάμπορα. Στα εναπομείναντα25λεπτά του πρώτου 45λεπτου, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, αλλά οι παίκτες του δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, ο Αναστασίου πέρασε τον Λαγό στην θέση του αργού Μέντες (46'). Οι "πράσινοι" ενώ είχαν την κατοχή δεν μπορούσαν να βρουν την πάσα που θα "ξεκλείδωνε" την άμυνα της Βέροιας. Έπρεπε να φτάσουμε στο 57ο λεπτό για να απειλήσει για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, όμως το σουτ του Καρέλη δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Καντιμοίρη.

Η Βέροια περίμενε τους φιλοξενούμενους πίσω από την μεσαία γραμμή, όμως όταν οι παίκτες του Γαϊτάνου έβγαιναν στην αντεπίθεση, σχεδόν κάθε φάση "μύριζε" γκολ. Στο 71' ο Βεργώνης έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με τον Στιλ να κρατάει το 1-0. Ο ρυθμός έπεφτε αισθητά όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε με τους γηπεδούχους να φέρουν το ματς στα μέτρα τους.

Στο 88' λίγο έλειψε να καταγραφεί το αυτογκόλ της χρονιάς, όταν ο Καντιμοίρης έδιωξε με γροθιές μετά από κόρνερ και η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι, πριν απομακρυνθεί. Η τελευταία προσπάθεια του Παναθηναϊκού στο ματς με το σουτ του Κλωναρίδη στις καθυστερήσεις δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ της Βέροιας, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

MVP

Σε ματς που κρίνονται στο γκολ, συνήθως ο πολυτιμότερος είναι ο σκόρερ. Ο Μπεν στο συγκεκριμένο ματς όμως δεν πέτυχε μόνο το γκολ της νίκης, αλλά έβαζε δύσκολα στην άμυνα κάθε φορά που η Βέροια έφευγε στην αντεπίθεση. Θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Αδύναμος Κρίκος

Το γκολ της Βέροιας προήλθε από το τραγικό λάθος του Τριανταφυλλόπουλου μέσα στην περιοχή. Ο μπακ των "πράσινων" έχασε την μπάλα από τον Μπεν και στη συνέχεια δέχθηκε και την προσποίηση, πριν ο αντίπαλός του ανοίξει το σκορ. Είχε πολλά προβλήματα στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με πολλές αλλαγές κόντρα στην Βέροια και αυτό στοίχισε στην ομάδα του Αναστασίου. Στην ουσία οι "πράσινοι" δεν απείλησαν σε καμία φάση μια άμυνα που στους προηγούμενους αγώνες δεχόταν γκολ... με το τσουβάλι. Η Βέροια από την άλλη παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη σε σχέση με τα όσα μας έδειχνε τις προηγούμενες εβδομάδες. Οι παίκτες του Γαϊτάνου αγωνίστηκαν με πάθος από το 1ο λεπτό και έφτασαν σε ένα σπουδαίο τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμο στην μάχη για παραμονή.

Οι συνθέσεις:

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Όστοϊτς, Αμαραντίδης, Μπαλάφας, Βεργώνης, Μπαργκάν (45΄Ντουμίτρου), Γεωργιάδης (64' Τάτος), Μπεν, Κάμπορα (76' Νέτο).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Πράνιτς, Μέντες (46' Λαγός), Νίνης (59' Ατζαγκούν), Μαυρίας, Καρέλης (70' Κλωναρίδης), Πέτριτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK