Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1

Ο Ναπολεόνι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά οι αλλαγές του Μίτσελ (Φουστέρ και Σαβιόλα) έδιωξαν μέσα σε τρία λεπτά (51', 54') τα μαύρα σύννεφα πάνω από το "Γ. Καραϊσκάκης" και ο Ολυμπιακός νίκησε με ανατροπή τον αξιόμαχο Ατρόμητο (2-1). Άρεσαν στο β' μέρος οι "ερυθρόλευκοι".

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα:

Μόλις πέντε λεπτά είχαν συμπληρώσει οι Φουστερ ,Σαβιόλα όταν είδαν τον Ναπολεόνι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο και να κάνει το 0-1. Μέσα στο επόμενο επτάλεπτο από δυο στημένες φάσεις αρχικά ο Ισπανός και στην συνέχεια ο Αργεντίνος πετύχαιναν την ανατροπή κι έδιναν στους φίλους του Ολυμπιακού την εικόνα της ομάδας που θέλουν να βλέπουν.

Τα πράγματα όμως δεν ξεκίνησαν έτσι για τους γηπεδούχους. Με άμυνα για τους τύπους και κακή συνεργασία των Μήτρογλου-Φετφατζίδη στην επίθεση παρουσίασαν ένα προβληματικό πρόσωπο. Όαση η διάθεση του πρωτοεμφανιζόμενου Μπόνγκ στην ενδεκάδα αλλά από εκεί και πέρα τίποτα.

Ο Ατρόμητος που περίμενε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις δεν άργησε να βρει την ευκαιρία. Παρά το σοκ του τραυματισμού του Μπάλλα μόλις στο 10ο λεπτό από τη σύγκρουση του με τον Ταυλαρίδη η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έφτασε δυο φορές στο γκολ χάρις τα δυο τετ α τετ των Ναπολεόνι στο 21΄και Φυτανίδη στο 34΄. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε μόνο από τα ξεσπάσματα του Φετφατζίδη και του Κάμπελ που δεν άλλαξαν την μέτρια εικόνα των “ερυθρολεύκων”.

Το παιχνίδι επέβαλε αλλαγές στη σκακιέρα κι ο Μίτσελ πήρε τα ρίσκα του στο ημίχρονο. Απέσυρε Σαλίνο, Φετφατζίδη και πέρασε στον αγώνα Φουστέρ και Σαβιόλα. Πέντε λεπτά μετά είδε τον Ναπολεόνι να πετυχαίνει ότι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο αλλά είχε κάνει τις κινήσεις του. Κι αυτό φάνηκε σχεδόν αμέσως όταν στο 51΄ο Νταβίντ Φουστέρ έφερε το ματς στα ίσα και στο 54΄ο Σαβιόλα σημείωνε την απόλυτη ανατροπή.

Το σκηνικό είχε αλλάξει άρδην στο "Καραισκάκης" με ένα Ολυμπιακό που επέβαλε το ρυθμό του κι έκλεισε τον Ατρόμητο στην περιοχή του. Το σκορ μάλιστα θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν ο Σαβιόλα έχασε κλασική ευκαιρία στο 63΄στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Σηφάκη αλλά και τον Μήτρογλου να δείχνει πιο ουσιαστικός φτάνοντας ακόμη και στο γκολ στο 86΄που κακώς ακυρώθηκε αφού δεν υπήρχε οφσάιντ.

Από την άλλη ο Ατρόμητος δεν συνήλθε ποτέ από τα δυο γκολ μέσα σε 7 λεπτά που δέχθηκε ωστόσο λίγο έλειψε με τον Μπρίτο που έχασε διπλή ευκαιρία στο 83΄να κλέψει το διπλό.

Ο MVP:

Ουσιαστικός και απαραίτητος ο Ντομίνγκες τράβηξε επιθετικά τον Ολυμπιακό ακόμη και στις κακές του στιγμές δημιουργώντας μια σιγουριά αλλά και μια πηγή δημιουργίας στους συμπαίκτες του.

Ο αδύναμος κρίκος:

Η άμυνα του Ατρομήτου χρειάστηκε ιδιαίτερα αμέσως μετά τον επίτευξη του γκολ του Ναπολεόνι αλλά κάπου στο δρόμο χάθηκε.

Σχόλιο:

Ο Ολυμπιακός έχει λύσεις στον πάγκο και είναι ίσως η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκας που έχει αυτό το προνόμιο. Ο Μίτσελ αξιολόγησε σωστά το οπλοστάσιό του , το χρησιμοποίησε όταν έπρεπε και δικαιώθηκε. Ο Ατρόμητος πήγε να κλέψει το αποτέλεσμα αλλά σε τέτοιες έδρες χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανωλάς, Σιόβας, Σαλίνο (46' Φούστερ), Μπονγκ, Σάμαρης, Μανιάτης (74' Μετζανί), Ντομίνγκεζ, Φετφταζίδης (46' Σαβιόλα), Κάμπελ, Μήτρογλου.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας (11' Καραμάνος), Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Δημούτσος (65' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπρίτο, Ναπολεόνι (76' Παπαδόπουλος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK