ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Το γκολ του Λίλα στο 88' δίνει στον ΠΑΣ Γιάννινα "αέρα" Champions League και κάνει ακόμα δυσκολότερη τη ζωή του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχασε διπλή ευκαιρία για την πρώτη νίκη στα πλέι οφ στο 83' με Αθανασιάδη και Λίνο.

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

To ματς στην Τούμπα ήταν μονότονο όσο μονότονη είναι η διαδικασία των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του έναν ΠΑΣ Γιάννινα με πολλές απουσίες και τον έπαιξε όπως η... Μπαρτσελόνα τη Χετάφε. Ως προς την κατοχή, γιατί ως προς τις ευκαιρίες -στο πρώτο μέρος- ο Μέσι θα γελούσε.

Ο Δικέφαλος έβγαλε μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και κάθε προσπάθειά του έπεφτε πάνω στην οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ. Δικαιολογημένα δυσανασχετούσαν οι λιγοστοί φίλαθλοι που πήγαν στην Τούμπα, ένδειξη πως η εικόνα και η ήττα στο Περιστέρι ενόχλησε πολλούς.

Αν θα έπρεπε να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι και να αναφέρουμε κάποιες καλές φάσεις του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, τότε αυτές ήταν το σουτ του Σαλπιγγίδη στο 36' που σταμάτησε ο Φεγκρούς και αυτό του Καμαρά από κοντά στο 41', το οποίο σταμάτησε με κόντρα ο Μπέριος.

Στο δεύτερο το παιχνίδι απέκτησε καλύτερο ρυθμό και σε αυτό βοήθησε ο ΠΑΣ που άρχισε δειλά-δειλά να κρατά μπάλα και να κερδίζει μέτρα. Οι δύο ομάδες απλώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι άνοιξε και οι προϋποθέσεις για ένα γκολ δημιουργήθηκαν. Ειδικά στη φάση του 60' όταν ο Κάτσε νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Φεγκρούς.

Οι επόμενες φάσεις που ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία για το γκολ ήταν αυτή του 72ου λεπτού με το φάουλ του Βούκιτς (έδιωξε ο Φεγκρούς) και φυσικά του 83' με τον Αθανασιάδη να σημαδεύει το δοκάρι μετά τη σέντρα του Κατσουράνη.

Και ως συνήθως, όποιος δεν σκοράρει το τρώει και ο ΠΑΟΚ το έφαγε από τον μισό ΠΑΣ. Ο Λίλα στο 88ο λεπτό σκόραρε, "πάγωσε" την Τούμπα και έβαλε σε μπελάδες τον Δικέφαλο του Βορρά που ξεκίνησε με 4 βαθμούς, αλλά σε δύο αγωνιστικές δεν έχει πάρει ούτε έναν. Εξ ου οι έντονες αποδοκιμασίες στο τέλος.

Κλειδί αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, αλλά έκανε και έχασε κάποιες που θα άλλαζαν τον ρου. Ειδικά αυτή του δοκαριού. Ο Δικέφαλος πλήρωσε την κακή του εικόνα και -κυρίως- την αστοχία του.

MVP:

Κανονικά θα έπρεπε να ήταν ο Λίλα λόγω του γκολ. Το δίκαιο, όμως, είναι το... βραβείο να πάει στο Φεγκρούς για τις επεμβάσεις του και δη αυτή στο 95' στο σουτ του Βούκιτς.

Αδύναμος κρίκος:

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται υπό πίεση. Μπήκε στα πλέι οφ έχοντας στα αυτιά του τον θόρυβο που προκάλεσε η απόλυση του Δώνη και η ήττα από τον Ατρόμητο έφερε γκρίνια και ανησυχία. Η ηρεμία είναι άγνωστη λέξη στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσουράνης, Σιλντελφέλντ, Λάζαρ (68' Αποστολόπουλος), Κάτσε, Λόρενς (Βούκιτς 46'), Καμαρά, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (56' Ολίσε)

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Λίλα, Βίλα, Τσουκαλάς (62' Κοροβέσης), Νικλητσιώτης (Ντε Βινσέντι 86'), Γιάκος (74' Νάκος)

News 24/7

24MEDIA NETWORK