ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ο ΠΑΟΚ των 10 παικτών λόγω της αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ στο 32ο λεπτό έμεινε πίσω στο σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ του Άντι Λίλα, αλλά ο Μίροσλαβ Στοχ απάντησε με ένα εξίσου υπέροχο σουτ και ο Λούκας ανέτρεψε τα δεδομένα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 82ο λεπτό.

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Δυνατό και θεαματικό ήταν το παιχνίδι στην Τούμπα από το ξεκίνημα του, με κλασσικές ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά και νεύρα. Μόλις στο 6' ο Λίλα πήρε μια κεφαλιά για να διώξει ο Νάτχο πάνω στη γραμμή και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Στρούνα ήταν εκείνος που επενέβη σωτήρια απέναντι στον Σαλπιγγίδη.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, ωστόσο ο ΠΑΣ χτύπαγε το ματς στα ίσια. Έτσι στο 13' απώλεσε κλασσική ευκαιρία με τον Ίλιτς να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, να κάνει το γύρισμα στον επερχόμενο Γιάκο, ο οποίος σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε και είχε τρεις καλές στιγμές: στο 14' με κοντινό πλασέ του Σαλπιγγίδη που έδιωξε ο Βελλίδης, στο 23' με το Νάτχο να σουτάρει ελάχιστα άουτ και στο 27' με τον Στοχ να πλασάρει ελαφρώς άστοχα.

Η φάση του αγώνα έλαβε χώρα στο 33', όταν ο Βίτορ χτύπησε με τη μπάλα τον Κοροβέση και είδε απ' ευθείας την κόκκινη κάρτα από τον Βοσκάκη. Για λίγα δευτερόλεπτα ο έλεγχος χάθηκε και οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήγαιναν "καροτσάκι" το διαιτητή της αναμέτρησης, καθώς είχαν εκνευρισθεί από τις πολλές κάρτες που γενικότερα έβγαζε.

Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν έδειχνε να επηρεάζεται από το αριθμητικό μειονέκτημα και το ματς δεν χάλασε. Στο 55' μάλιστα είχε ένα ωραίο σουτ με τον Γεωργιάδη που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια, την ώρα που ο ΠΑΣ άρχισε να κερδίζει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και να προωθείται.

Έτσι, αρχικά στο 61' ο Γλύκος έδιωξε σε κόρνερ δυνατό σουτ του Λίλα, ενώ στο 63' οι Γιαννιώτες άνοιξαν το σκορ με ένα υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Λίλα, που βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι και ήταν απίθανο να αποσοβήσει ο Γλύκος.

Ο δικέφαλος του Βορρά αφυπνίστηκε, πέρασε μπροστά και τα έδωσε όλα για όλα, έστω και με δέκα παίκτες. Έτσι στο 67' έφτασε στην ισοφάριση με ένα καταπληκτικό σουτ του Στοχ με το αριστερό και από μακριά, που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Βελλίδη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει τον αιφνιδιασμένο ΠΑΣ. Στο 81' ο Χούσεν δεν είδε το σουτ που επιχείρησε να καταλήγει στα δίχτυα λόγω Βελλίδη, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ακόστα έκανε ένα λάθος γύρισμα, ο Νάτχο κέρδισε την μπάλα, πάσαρε στον Λούκας την κατάλληλη στιγμή και ο Ισπανός πλάσαρε ψύχραιμα, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία ανατροπή για τον ΠΑΟΚ, που ήρθε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 33'.

MVP

Ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα ανήκει δικαιωματικά στον Στοχ, ο οποίος ήταν εξαιρετικά δραστήριος σε αυτό το παιχνίδι και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης, που ήταν μάλιστα το πρώτο του από τις 6 Οκτωβρίου!

Αδύναμος κρίκος

Ο Ακόστα μπήκε στο παιχνίδι στο 50' για να βοηθήσει τον ΠΑΣ ανακόπτοντας στο κέντρο τον ΠΑΟΚ, αλλά λίγο μετά δέχτηκε κίτρινη και στο 82' ήταν εκείνος που έκανε το μοιραίο λάθος σε γύρισμα, που είχε ως αποτέλεσμα τα φτάσουν οι γηπεδούχοι σε δεύτερο γκολ.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον δεύτερό του βαθμό στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ, η οποία έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς ήταν από τις πιο σπουδαίες της χρονιάς. Με ανατροπή, με δέκα παίκτες για μία περίπου ώρα και το σημαντικότερο απέναντι σε μια καλή ομάδα που είχε ευκαιρίες ακόμα και για τη νίκη αλλά τις οποίες δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κίτσιου (65' Χούσεν), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (56' Λούκας), Βούκιτς (46' Γεωργιάδης), Στοχ, Αθανασιάδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Ντάσιος (73' Μπέριος), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα, Βίλα, Λίλα (87' Νάκος), Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Ίλιτς, Γιάκος (50' Ακόστα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK