ΟΦΗ-Ξάνθη 3-2

Αν και έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ, ο ΟΦΗ νίκησε 3-2 την Ξάνθη στο "Γεντί Κουλέ" και έβαλε τους ακρίτες σε πολύ σοβαρούς μπελάδες. Τρομερό ματς με μεγάλη ένταση στο Ηράκλειο!

ΟΦΗ-Ξάνθη 3-2

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η ομάδα με τον πιο ισχυρό κίνητρο, η Ξάνθη, έκανε αυτό που ήθελε. Προηγήθηκε νωρίς (με χτύπημα πέναλτι στο 5' ) με τον Κάλβο και έριξε το μεγαλύτερο μέρος της πίεσης στην άλλη πλευρά της όχθης. ΟΦΗ αντέδρασε πάντως ώριμα βάζοντας κάτω την μπάλα και παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο. Οι Κρητικοί μάλιστα, πίεσαν πολύ και δικαιώθηκαν για τον τρόπο που αγωνίστηκαν στο 39' όταν ο νεοεισελθείς Ροβίθης έγραψε το 1-1.

Εκεί όμως που όλοι περίμεναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια ήρθε το γκολ του Γούτα στο 45' μετά από χτύπημα φάουλ του Κάλβο να βάλει και πάλι φωτιά στο ματς.Η ένταση ήταν μεγάλη καθώς ο ΟΦΗ είχε παράπονα από τη διαιτησία και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο Μάνθος Πουλινάκης.

Η ισοφάριση επηρέασε τους Κρητικούς που άρηγσαν να βρουν ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Κόντρα σε μία Ξάνθη πολύ παθητικά στημένη, η ομάδα του Πίντο βρήκε σταδιακά τα πατήματά της και μετά το 70' ανέβασε το τέμπο του ματς και έβαλε στην εξίσωση και τον κόσμο. Αρχικά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Περογαμβράκη στο 79' και στο 86' ολοκλήρωσαν μία μεγάλη ανατροπή με το χτύπημα πέναλτι του Μιλιάζες. Η Ξάνθη είχε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του ματς στην τελευταία φάση με τον Μπέρτο, δεν την έκανε γκολ και τώρα... τρέχει!

MVP

Ο Περογαμβράκης και ο Ροβίθης έδωσαν πνοή στον ΟΦΗ και πέτυχαν και τα δύο πρώτα γκολ των Κρητικών. Ο πρώτος μάλιστα προερχόταν από διάστημα μεγάλης αποχής λόγω τραυματισμού και μπήκε κατευθείαν στα βαθιά.

Αδύναμος Κρίκος

Προβληματικό το κέντρο άμυνας της Ξάνθης, ακόμα και μετά την προσθήθη του Βάλλα. Ο τελευταίος έκανε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 3-2 ενώ στη φάση του 2-2 στόπερ δεν υπήρχε πάνω στον Περογαμβράκη.

Σχόλιο

Νίκη...ολκής για τον ΟΦΗ κόντα σ' έναν αντίπαλο που καιγόταν για βαθμούς, ένα παντελονάτο τρίποντο κόντρα στους ψιθύρους. Η Ξάνθη έβγαλε τα μάτια της και το χτυποκάρδι του κόσμου της συνεχίζεται.

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Ζόρο, Μπανούσης (34' Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Ντουντού (57' Περογαμβράκης), Ζε Εντουάρντο, Μπαρέιρο (78' Νούνιες), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες.

Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Γκουζμάν, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (27' Σολάρι), Κάλβο (46' Βάλλας), Μάνταλος, Χοσέμι (89' Σουάρες), Τριάδης, Σολτάνι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK