Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-1

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε δυσκολίες για μία ώρα, εν συνεχεία όμως "αποκατέστησε" την τάξη και με τα γκολ των Νίκου Καρέλη, Μεχντί Αμπέντ επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού.

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-1

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και ζήτησε από νωρίς ένα γκολ που θα τον έβαζε στη θέση του οδηγού κι ενδεχομένως θα υποχρέωνε τον Λεβαδειακό να απλωθεί περισσότερο στο χορτάρι. Δείτε τη βαθμολογία της Super League

Ωστόσο οι πράσινοι έχασαν πολλές και καθαρές ευκαιρίες για να το πετύχουν κι όταν τελικά το κατάφεραν έξι λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, ένα λάθος του Καπίνο στην αμέσως επόμενη φάση, έδωσε την ευκαιρία στους Βοιωτούς να ξαναφέρουν το παιχνίδι στα ίσα και δεν την άφησαν ανεκμετάλλευτη.

Στην επανάληψη, δεν άλλαξε το σκηνικό. Οι αλλαγές ενίσχυσαν την επιθετικότητα του “τριφυλλιού”, αλλά άφησαν και περισσότερους κενούς χώρους για την κόντρα επίθεση, με αποτέλεσμα να βρει ευκαιρίες ο Λεβαδειακός και να επισκεφτεί τα καρέ του Καπίνο, χωρίς όμως να πετύχει ουσιαστικά πράγματα.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός βρήκε δύο γκολ και έψαξε τον Μπεργκ για να τον σπρώξει στην κούρσα των σκόρερς, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατήρι του Σουηδού σε 2­-3 περιπτώσεις, ενώ μία ακόμη δεν επιχείρησε μόνος του και σιγούρεψε το γκολ στον Αμπέντ.

MVP

Ο Ντάνιελ Πράνιτς, σε ρόλο κεντρικού αμυντικού χαφ, αναδείχθηκε σε μέσο box to box, μοιράζοντας χωρίς χρονοτριβή και κυρίως χωρίς λάθη το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αξιοποιώντας όλα τα ανεβάσματα στις πτέρυγες, αλλά και τις κινήσεις μακριά από τη μπάλα των Αμπέντ, Πέτριτς και Μπεργκ στην αντίπαλη περιοχή. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση ο Κροάτης και με φυσικές δυνάμεις που πλέον δεν εξαντλούνται πριν τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου.

Αδύναμος κρίκος

Ο Βαγγέλης Μάντζιος έχασε τη σπουδαία ευκαιρία του 58ου λεπτού, σε μία φάση που αν δεν σταματούσε πάνω στον Καπίνο, θα έβαζε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, με το σκορ στο 1­2. Ο Λεβαδειακός δεν έπειθε ανασταλτικά ότι θα κρατούσε το αποτέλεσμα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα άλλαζε η εικόνα. Σε άλλη μία φάση τον πρόλαβε ο Τριανταφυλλόπουλος και γενικά έδειχνε ένα κλικ πιο πίσω στις φάσεις.

Σχόλιο

Υπήρχε μεγάλη διαφορά ποιότητας στο χορτάρι του "Απόστολος Νικολαΐδης" και το ματς δεν ξέφυγε στιγμή από τα χέρια του Παναθηναϊκού. Παρά την ισοφάριση, κόντρα στη ροή του αγώνα και λίγο πριν φύγουν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μεταξύ των ημιχρόνων, οι "πράσινοι" παρέμειναν συγκεντρωμένοι και δεν άφησαν περιθώρια στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν σε θετικό αποτέλεσμα.

Δημιούργησαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για άνετη επικράτηση, κόντρα σε μία ομάδα που αν και είχε αριθμητική υπεροχή στον χώρο της μεσαίας γραμμής με αυτό το 3­-5­-2 που επέλεξε ο Παντελίδης, δεν περιόρισε κατ' ελάχιστο τις "υπομονετικές" στην κυκλοφορία της μπάλας, επισκέψεις των γηπεδούχων στην εστία του Πρζιρόφσκι.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Λαγός, Αμπέντ (79' Δώνης), Ατζαγκούν (61' Κλωναρίδης), Πέτριτς (61' Καρέλης), Μπεργκ.

Λεβαδειακός: Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Ιντζίδης, Γεωργίου (51' Σκέμπης), Χαραλάμπους, Βαρέλα (73' Γουόρντεν), Κονέ, Μάγκας, Βούκσεβιτς (61' Μιλοσάβλιεβ), Μάντζιος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK