ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 1-0 (VIDEOS)

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού και ανέβηκε στην 2η θέση της Super League. Σε προβλήματα πλέον οι Βοιωτοί οι οποίοι έπεσαν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 1-0 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το LIVE του αγώνα

Εικόνα αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά και μόλις στο 6' ο Μακ σούταρε από πλάγια θέση, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σηφάκη. Στη εξέλιξη της φάσης ο Περέιρα σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 13' η προσπάθεια του Κάτσε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν στέφθηκε από επιτυχία. Στο 14' ο Κωνσταντινίδης έσωσε μια χαμένη μπαλιά, γύρισε στον Περέιρα, αλλά ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να νικήσει την άμυνα των φιλοξενουμένων σε δύο απανωτές προσπάθειες.

Στο 19' μετά από σουτ του Τζιόλη που κόντραρε η μπάλα στρώθηκε στον Ρατς, ο οποίος με "κεραυνό" από το ύψος της μεγάλης περιοχής λίγο έλειψε να παραβιάσει την εστία του Λεβαδειακού.

Ο Τζιόλης στο 27' έστειλε με πάσα ακριβείας την μπάλα συστημένη στο αριστερό πόδι του Ρατς, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Ρουμάνου μπακ μέσα από τα καρέ του Σηφάκη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 30' ο Περέιρα ξεμαρκαρίστηκε στο ύψος της περιοχής, σούταρε, όμως, ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Ο Αργεντινός έχασε μοναδική ευκαιρία στο 34', όταν ο Παπαδόπουλος τον έβγαλε απέναντι από τον Σηφάκη, αλλά το συρτό πλασέ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 41' ο Μακ άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε, όμως, ο Σηφάκης μπλόκαρε την μπάλα και στο 42' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Περέιρα ανατράπηκε από τον Ζίτο, ο Μήτσιος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Παπαδόπουλος στο 43' με το 5ο γκολ του στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος που έπαιξε έγραψε το 1-0.

Ο Μάντζιος στο 47' βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή του Ιτάνζ, όμως, το μονοκόμματο σουτ που έπιασε έφυγε απελπιστικά άουτ, ενώ στο 51' ο Έλληνας επιθετικός σε ρόλο δημιουργού σέντραρε συρτά και ο Γιακουμάκης για λίγα εκατοστά δεν κατάφερε εξ επαφής να βάλει την προβολή. Στο 57' ο Μακ έκανε επέλαση από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τζιόλη, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Σηφάκης βρήκε την μπάλα όσο χρειάστηκε για να την στείλει κόρνερ.

Ο Κατίδης στο 58' βρέθηκε έξω από την περιοχή του Ιτάνζ, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 62' ο Περέιρα παραλίγο να χριστεί σκόρερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ένα δυνατό σουτ του Ρατς στο 63' δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 76' ο Μακ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με τον ίδιο τρόπο χωρίς, όμως, επιτυχία.

Στο 81' ο Πελέ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ιτάνζ με εκτέλεση φάουλ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο του ΠΑΟΚ και ο Παπαδόπουλος στο 90' αστόχησε αφύλακτος από το σημείο του πέναλτι, στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς.

MVP

Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Φακούντο Περέιρα. Συμμετείχε στις περισσότερες τελικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ, κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Παπαδόπουλος άνοιξε το σκορ και γενικά έδειξε ότι βρίσκει τον καλό του εαυτό σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, όταν δηλαδή ο Δικέφαλος χρειάζεται τα γκολ και τις εμπνεύσεις του για να κατακτήσει την πρωτιά στα πλέι οφ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ζίτο έδειξε... υπερβάλλοντα ζήλο στο μαρκάρισμα πάνω στον Περέιρα, το οποίο έφερε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο μέσος του Λεβαδειακού μάρκαρε αδικαιολόγητα επίμονα τον Αργεντινό επιθετικό του Δικεφάλου με αποτέλεσμα η υπόδειξη της εσχάτης των ποινών από τον Μήτσιο να είναι η φυσιολογική εξέλιξη.

Σχόλιο

Μετά από καιρό ο ΠΑΟΚ συνδύασε το αποτέλεσμα με θέαμα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος δημιούργησε πολλές φάσεις με κύριο εκφραστή τον Περέιρα και έχασε αρκετές ευκαιρίες, χωρίς, μάλιστα, να ανησυχήσει στα μετόπισθεν. Συν τοις άλλοις σήμερα "κέρδισε" ξανά παίκτες όπως ο Ρατς, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα ξεκουράστηκε και σήμερα παρουσίασε και πάλι τον καλό του εαυτό.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τα αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ ξαναπέρασε στην δεύτερη θέση, γεγονός που του δίνει, κυρίως, ψυχολογικό αβαντάζ έναντι του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ, αφού όπως όλα δείχνουν και οι δύο ομάδες θα μπουν στο μίνι πρωτάθλημα έχοντας από δύο βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Τζαβέλλας, Κόστα, Ρατς, Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κάτσε, Νομπόα (83' Κίτσιου), Περέιρα (75' Πόζογλου), Μακ, Παπαδόπουλος (90+ Κουλούρης)

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Τόμας, Κώτσιος, Μιλιάζες, Μαχαίρας, Πελέ, Ζίτο (86' Μπουσταμάντε), Κατίδης (66' Βούκσεβιτς), Γιακουμάκης, Γκόμεζ (46' Μιλοσάβλιεφ), Μάντζιος

News 24/7

24MEDIA NETWORK