ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 2-0

Σε παράσταση για ένα ρόλο, με πρωταγωνιστή τον ΠΑΣ και «κομπάρσο» τον πρωταθλητή Ολυμπιακό που ταξίδεψε στα Γιάννενα με πολλά νέα πρόσωπα, απλά για να βγάλει την υποχρέωση, εξελίχθηκε η συνάντηση στους Ζωσιμάδες. Το 2-0 που διαμορφώθηκε από το 14ο λεπτό, έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 2-0

Το live του αγώνα

Δείτε τη βαθμολογία της Super League

Εικόνα αγώνα:

Με το μυαλό να ταξιδεύει από τώρα στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (16/4), πολλές σημαντικές μονάδες στην Αθήνα και πειραματικό σχήμα στην 11άδα με βασικούς ακόμη και τους πιτσιρικάδες Βούρο, Σάλιαγκα, η ομάδα του Μίτσελ αποδείχθηκε εύκολη λεία για τους γηπεδούχους που ήθελαν να κλειδώσουν την παραμονή στην κατηγορία και το κατάφεραν χωρίς να δυσκολευθούν ιδιαίτερα.

Το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη μπήκε πολύ δυνατά στο τερέν και κατάφερε να προηγηθεί πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν από κόρνερ του Ίλιτς, ο Μιχαήλ βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής και σκόραρε με κεφαλιά σαν σε προπόνηση. Ο σκόρερ εκμεταλλεύθηκε ακόμη και την περιορισμένη ορατότητα, καθώς είχε δημιουργηθεί καπνός από ρίψη βεγγαλικών με αποτέλεσμα οι παίκτες να μην μπορούν να δουν καθαρά στα τρία μέτρα!

Το γκολ από τα αποδυτήρια διευκόλυνε το παιχνίδι του ΠΑΣ που άφησε την κατοχή της μπάλας στους «ερυθρόλευκους», ενώ όλοι οι παίκτες του μάρκαραν πίσω από τη μπάλα, με στόχο να κλείσουν τους διαδρόμους και να χτυπήσουν στην κόντρα. Αυτό ακριβώς έγινε στο 14’ λεπτό όταν σε αντεπίθεση που εκδηλώθηκε με κινηματογραφική ταχύτητα, ο Ίλιτς βρήκε δεξιά τον ανενόχλητο Ντάσιο, εκείνος διένυσε αρκετά μέτρα, έφτασε μέχρι την περιοχή του Ρομπέρτο, έκοψε τη μπάλα στον Κρητικό κι εκείνος πάσαρε στον Βίλα, ο οποίος μπήκε στα δίχτυα μαζί με τους Μανωλά και Μπονγκ για να «γράψει» το 2-0.

Το «σφιχτό» 4-5-1 του ΠΑΣ με τον Ίλιτς μοναδικό προωθημένο και τρία αμυντικά χαφ (Τσουκαλάς, Αυγενικού, Κολοβέτσιος), αντιμετώπισε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το 4-3-3 του Μίτσελ με τον πιτσιρικά Βούρο να ντεμπουτάρει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Σάλιακα στο αριστερό της επίθεσης. Ο Μπονγκ έπαιξε στόπερ πλάι στον Μανωλά, ο Τόρες αριστερό μπακ, ο Πελέ κόφτης, με τον Μανιάτη λίγο πιο μπροστά, τον Σαβιόλα πίσω από τον Σέποβιτς και τον Κάμπελ δεξιά. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή μπάλας κοντά στο 70%, αλλά τον Βελλίδη να μην ανησυχεί καθόλου, αφού κάποια μακρινά σουτ από Πελέ και Κάμπελ έστειλαν τη μπάλα στην… εξέδρα!

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Μίτσελ πέρασε στο γήπεδο τον «στρατηγό» Ιμπαγάσα αντί του νεαρού Βούρου και τον Βαλντές αντί του Σέποβιτς, ενώ με μια σειρά εσωτερικών αλλαγών επιχείρησε να «ξυπνήσει» την ομάδα του και να την βάλει στον αγώνα. Για πρώτη φορά, μάλιστα, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τριάδα στην άμυνα (Τόρες, Μανωλάς, Μπόνγκ) και σύστημα 3-5-2. Οι πρωταθλητές αύξησαν ακόμη περισσότερο την πίεσή τους προς την περιοχή του Βελλίδη, η κατοχή μπάλας έφτασε το 78%, αλλά από ουσία τίποτα!

MVP

Ο ταχύτατος Μπράνα Ίλιτς, με το μυαλό-ξυράφι, μπορεί να μην σκόραρε, αλλά δημιούργησε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Από δικό του κόρνερ προήλθε το 1-0, ενώ από δική του πάσα που έκοψε όπως το μαχαίρι το βούτυρο την άμυνα του Ολυμπιακού ξεκίνησε η αντεπίθεση που έφερε το 2-0. Έκανε τη διαφορά κι έκρινε τον αγώνα με δύο ενέργειες.

Αδύναμος κρίκος

Παραήταν πειραματική και ασύνδετη η ενδεκάδα που παρέταξε χθες ο Μίτσελ για να μπορέσει να βρει ρυθμό και να «σπάσει» τη γραμμή-μαζινό του ΠΑΣ μετά από τα δύο γρήγορα γκολ των γηπεδούχων. Ο Ισπανός ετοιμάζει από τώρα την ομάδα του για την Τούμπα κι αυτό έγινε σαφές και από εκείνους που έπαιξαν, αλλά ακόμη περισσότερο από εκείνους που δεν έπαιξαν. Παράλληλα δίνει ευκαιρίες σε κάποια νέα παιδιά με το βλέμμα στο μέλλον. Σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης παρέμειναν στο αρχικό σχήμα μόνο οι Μανωλάς, Μανιάτης και Κάμπελ. Σαβιόλα και Ιμπαγάσα που προέρχονται από τραυματισμούς, έπαιξαν για να ανεβάσουν στροφές ενόψει Θεσσαλονίκης.

Σχόλιο αγώνα

Ο ΠΑΣ έπαιξε για το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός για το… Κύπελλο! Οι γηπεδούχοι είχαν το μυαλό τους στην οριστική σωτηρία, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν προετοιμασία για τη ρεβάνς της Τούμπας και κάπως έτσι το παιχνίδι άρχισε και τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες, πριν καν συμπληρωθούν 15 αγωνιστικά λεπτά. Ο διαιτητής Παπαπέτρου χρειάστηκε να σφυρίξει ελάχιστες φορές και γενικά είχε εύκολο έργο. Από πλευράς Ολυμπιακού, πάντως, υπήρξαν –δικαιολογημένα- διαμαρτυρίες για πέναλτι σε βάρος του Σαβιόλα (ανατροπή από τον Αυγενικού) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ: Βέλλιδης, Αυγενικού (90+ Χαρίσης), Κολοβέτσιος, Κρητικός (90+ Γιάκος), Ίλιτς (73’ Τσάβες), Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Βίλα.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Βούρος (46’ Ιμπαγάσα), Μανωλάς, Μπονγκ, Τόρες, Πελέ, Μανιάτης, Κάμπελ, Σάλιαγκας, Σαβιόλα (66’ Φουστέρ), Σέποβιτς (46’ Βαλντές).

News 24/7

24MEDIA NETWORK