Βέροια - Πανθρακικός 0-1 (VIDEO)

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ίγκορ στο 83ο λεπτό χάρισε στον Πανθρακικό την εκτός έδρας νίκη επί της Βέροιας με 1-0 και κατ' επέκταση του αύξησε τις ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, τραυματίστηκε ο Μπεν.

Βέροια - Πανθρακικός 0-1 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Το live

Η εικόνα του αγώνα

Ο Πανθρακικός ήταν ελαφρώς πιο επιθετικός στο ξεκίνημα, αλλά η Βέροια έμελλε να δημιουργήσει τις δύο πρώτες καλές φάσεις της αναμέτρησης, με τον Νικολάο Ντουμίτρου στο 13ο λεπτό και τον Θωμά Ναζλίδη στο 29ο, σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Η είδηση των πρώτων 45 λεπτών ήταν, αναμφίβολα, ο τραυματισμός του Μπεν μετά από μονομαχία με τον Ρομέου και κατ' επέκταση η τελευταία συμμετοχή του μπροστά στο κοινό της "βασίλισσας του βορρά".

Πανομοιότυπο με το πρώτο ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, κοινώς η ομάδα της Κομοτηνής μπήκε ορεξάτη, μόνο που αυτή τη φορά έχασε μία κλασική ευκαιρία (στο 50ό λεπτό η κεφαλιά του Ίγκορ πέρασε άουτ) και είχε ένα ακυρωθέν γκολ (οριακή φάση, στην οποίαν ο Χοσέ Μαρία Κάσες υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ).

Εν συνεχεία, η Βέροια ανέβασε κάπως την απόδοσή της, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε τον... πανικό που θα προκληθεί στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αρχής γενομένης από το 83' και τον καταλογισμό πέναλτι στον Πανθρακικό (ο Ντάρσι Νέτο έσπρωξε τον Ίγκορ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη).

Ο Ίγκορ δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, έφτασε τα 10 γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα και έβαλε το σύλλογο της Κομοτηνής σε θέση οδηγού για το πολυπόθητο "τρίποντο", το οποίο του αυξάνει τις ελπίδες παραμονής.

Πράγματι, ο Πανθρακικός δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το προβάδισμα, δεδομένου ότι ο Νίκος Καλτσάς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα και οι διακοπές στο φινάλε ήταν περισσότερες από τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού.

MVP

Ο Ίγκορ. Για τον απλούστατο λόγο ότι κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που χάρισε αυτή τη σπουδαία νίκη στον Πανθρακικό.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ντάρσι Νέτο. Έχασε τη φάση του 83ου λεπτού, με συνέπεια να υποπέσει σε πέναλτι.

Σχόλιο

Ανεβάζοντας ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανθρακικός πήρε αυτό που ήθελε και την τελευταία αγωνιστική χρειάζεται τη νίκη επί της Ξάνθης που θα του εξασφαλίσει την παραμονή. Η Βέροια, αντίθετα, έχασε Μπεν και Νίκο Καλτσά (αμφότεροι στο "κύκνειο άσμα" τους μπροστά στο κοινό της ομάδας), ενώ την τελευταία αγωνιστική χρειάζεται τουλάχιστον ένα βαθμό στο Αγρίνιο για να αποφύγει τις πολλαπλές ισοβαθμίες και τα... κομπιουτεράκια).

Οι συνθέσεις

Βέροια (Χριστοφορίδης): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Αραγονές, Καλί, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας, Ντουμίτρου (85' Πέρεθ), Καλτσάς, Γεωργιάδης (66' Τάτος), Μπεν (28' Ναζλίδης).

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Εμπό, Μεχία, Μελίσσης, Ρομέου (80' Μάρτινς), Χρήστου, Τζάνης (92' Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Κάσες (85' Ηλιάδης), Ίγκορ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK