Skoda Ξάνθη - Παναθηναϊκός 3-1

Με τον Σολάρι να σκοράρει δις στο 18' και στο 22' και τον Μάνταλο να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα στο 51', η Ξάνθη επιβλήθηκε του νευρικού Παναθηναϊκού στα Πηγάδια με 3-1 και πλέον θα διεκδικήσει στα μπαράζ την παραμονή της στη Super League. Ο Κλωναρίδης ο σκόρερ του τριφυλλιού. Διαμαρτυρήθηκαν για την αποβολή του Κουτρουμπή στο 16' οι "πράσινοι".

Skoda Ξάνθη - Παναθηναϊκός 3-1
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα:

Η Skoda Ξάνθη “καιγόταν” και το έδειξε στο γήπεδο από το πρώτο κιόλας σφύριγμα στην αναμέτρηση. Θέλησε να ελέγξει τον ρυθμό και να δημιουργήσει καταστάσεις πολιορκίας για τα καρέ του Καπίνο, ωστόσο όσο οι ομάδες αγωνίζονταν με 11 παίκτες, δεν υπήρξαν οι μεγάλες φάσεις.

Το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Σπάθας και η εύστοχη εκτέλεση από τον Σολάρι, έβαλε την Ξάνθη σε θέση οδηγού και άφησε τον Παναθηναϊκό με αριθμητικό μειονέκτημα στο χορτάρι. Το δεύτερο γκολ του Σολάρι, που πρόλαβε με κεφαλιά τον υπηρεσιακό σέντερ μπακ Λαγό (δεν είχε μπει ακόμη ο Ρισβάνης, μετά την αποβολή του Κουτρουμπή) έκανε ευκολότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους.

Η μείωση του σκορ από τον Κλωναρίδη μπορεί να επανέφερε για λίγο το άγχος, αλλά ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που έμεινε με παίκτη λιγότερο, δεν έδειξε τίποτε από όσα τον καθιέρωσαν ως την ελκυστικότερη και αποτελεσματικότερη ομάδα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Τα τελευταία είκοσι λεπτά κύλισαν με πολλές κράμπες και άλλες μυϊκές ενοχλήσεις και οι μόνοι που τα κατάλαβαν ήταν όσοι κολλημένοι στα ραδιοφωνάκια έψαχναν τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων, έως ότου πληροφορηθούν οριστικά τη συμμετοχή της Ξάνθης σε αγώνα μπαράζ.

MVP:

Ο σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων της Ξάνθης, Εστέμπαν Σολάρι. Ο Αργεντινός έφτασε τα 16 γκολ, αλλά τα δύο που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν μια κατηγορία για τους Ξανθιώτες. Ήταν ο πιο συγκεντρωμένος απ' όλους, ήταν πρώτος σε όλες τις διεκδικήσεις, σε έδαφος και αέρα και δικαίως έφτασε στο πρώτο σκαλί των σκόρερς της Superleague, εκμεταλλευόμενος και τη απουσία του Μπεργκ.

Αδύναμος κρίκος:

Η Ξάνθη έκανε το 80% των επιθέσεών της από τη δεξιά πτέρυγα και ο Μπέρτος έκανε... πάρτι με τις σέντρες του στην καρδιά της περιοχής του Καπίνο, σερβίροντας τα δύο από τα τρία γκολ και δημιουργώντας αρκετές ακόμη επικίνδυνες καταστάσεις. Σε όλα αυτά ο Διαμαντής Χουχούμης ήταν απών, ενώ αντιμετώπισε προβλήματα και από τον Κάλβο.

Σχόλιο:

Η απόφαση του διαιτητή Σπάθα να υποδείξει πέναλτι στη φάση του 17ου λεπτού και κατά συνέπεια να αποβάλλει τον Κουτρουμπή άλλαξε πολύ νωρίς τις ισορροπίες στην αναμέτρηση. Τόσο στην κανονική ροή, όσο πολύ περισσότερο στο ριπλέι, είναι σαφές ότι η μπάλα δεν βρίσκει καν στη συμβολή χεριού και ώμου, αλλά στην κλείδα του Κουτρουμπή, που είναι σε πτώση, επιχειρώντας να μπλοκάρει με τάκλιν τον Σολάρι. Ως εκ τούτου αποδείχθηκε καθοριστική, ώστε να “ξεκλειδώσουν” οι γηπεδούχοι από το άγχος και με βασικό άξονα τη δεξιά τους πτέρυγα να πιέσουν τον Παναθηναϊκό και να δημιουργήσουν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Σε δύο από αυτές σκόραραν και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση.

Οι συνθέσεις:

Skoda Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Φλίσκας, Παΐτο (77' Κομεσίδης), Ντε Γκούζμαν, Βασιλακάκης (82' Σουάρες), Κάλβο (94' Τριάδης), Μάνταλος, Σολτάνι, Σολάρι.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Xουχούμης, Κουτρουμπής, Μέντες, Λαγός, Δώνης, Ατζαγκούν (75' Αγγελόπουλος), Κλωναρίδης (62' Γιαννιτσάνης), Πέτριτς (23' Ρισβάνης), Καρέλης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK