Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης 2-0

Το αυτογκόλ του Δεληζήση και το γκολ του Μπαράλες στην εκπνοή (2-0) χάρισαν στον Αστέρα Τρίπολης την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με θύμα τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης 2-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Το να βλέπουμε πρώτη τελική σε ματς του Αστέρα Τρίπολης μετά από 31 λεπτά αγώνα δεν είναι και το πιο συνηθισμένο φαινόμενο. Οι Αρκάδες εγκλωβίστηκαν στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα, είχαν έλλειψη φαντασίας και δημιουργίας και η μεσοεπιθετική γραμμή δεν λειτουργούσε σύμφωνα με τα στάνταρ της.

Ο Τσιώλης άλλαξε από νωρίς τα πλάνα στην ενδεκάδα του. Ο Ζησόπουλος γύρισε στο κέντρο άμυνας ως παρτενέρ του Γκόιαν και ο Κοντοές έπαιξε στα χαφ πλάι στον Ουσέρο. Το «νέο» κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Αστέρα «έπνιξε» τον Αντώνη Πετρόπουλο. Ο επιθετικός του Απόλλωνα δυσκολευόταν να πάρει μπαλιές τόσο χαμηλά όσο και στον αέρα όπου ο Γκόιαν κυριαρχούσε.

Το πρώτο ημίχρονο είχε μόνο δύο αξιοσημείωτες φάσεις. Και οι δύο ήταν για τον Αστέρα. Η πρώτη από κοντινή προβολή του Γκόιαν στην οποία η μπάλα δεν είχε δύναμη και η δεύτερη από κεφαλιά του μετρ του είδους Μπαράλες, την οποία έδιωξε με μεγάλη δυσκολία ο Τζόρβας.

Η είσοδος του Καράσκο αντί του Μπακασέτα ήταν η κίνηση του Τσιώλη στο ημίχρονο προκειμένου να τονωθεί η επιθετική λειτουργία του Αστέρα. Οι Αρκάδες ήταν πιο κινητικοί από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και η παρουσία τους στη μεγάλη περιοχή του Τζόρβα πιο έντονη.

Η πίεση που ασκούσε ο Αστέρας έφερε και το μοιραίο λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα. Ο Κοντοές σέντραρε στο 51' και ο Δεληζήσης στην προσπάθεια του να διώξει πριν η μπάλα φτάσει στον Μπαράλες την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Βοσνιάδης ήθελε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα και γι' αυτό πέρασε στο ματς τους Μίνγκα, Έγκον οι οποίοι στο 84' συνεργάστηκαν και έβγαλαν την καλύτερη ευκαιρία του Απόλλωνα. Ο Κοντοές με σωτήριο τάκλιν σταμάτησε τον Έγκον, η μπάλα στρώθηκε στον Μίνγκα αλλά το σουτ του επιθετικού του Απόλλωνα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ερνάντεζ.

Αφού σε αυτή τη φάση δεν έγινε το 1-1, ο Αστέρας βρήκε χώρο στην αντεπίθεση και στο 90' έφτασε στο 2-0. Ο Καράσκο έβγαλε μόνο τον Μπαράλες στο ύψος της σέντρας και ο Αργεντινός με κούρσα πολλών μέτρων και εκπληκτική προσποίηση στον Τζόρβα διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

MVP

Ο Κοντοές έκανε εξαιρετικό ματς. Έπαιξε και πάλι τρεις θέσεις (στόπερ, αμυντικό χαφ, αριστερό μπακ) και ήταν αυτός που από δική του σέντρα προηγήθηκε ο Αστέρας.

Αδύναμος κρίκος

Ο Δεληζήσης έκανε κακό υπολογισμό και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Σχόλιο

Ο Αστέρας έψαχνε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Μετά τις δύο ισοπαλίες είχε άγχος και πόνταρε στην έδρα του για να πάρει τα... πάνω του. Τα κατάφερε με τη βοήθεια του Δεληζήση και με το "κερασάκι" του Μπαράλες στο 90' πήρε το πρώτο τρίποντο στη σεζόν.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Ερνάντες, Τσαμπούρης, Γκοιάν, Ζησόπουλος, Ζαραδούκας (82' Μουνάφο), Ναβάρο (86' Γκρατσίνι), Κοντοές, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας (46' Καράσκο), Μπαράλες.

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Αργυρόπουλος, Καμαρά (58' Έγκον), Κόρμπος (84' Μπλάζεκ), Άλβαρες, Γκουέλα, Τσιλιγκίρης (75' Μίνγκας), Πετρόπουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK