Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός έχασε με αποβολή τον Καρνέζη στο 3', δέχθηκε γκολ από τον Μήτρογλου στο 53', αλλά είχε τα ψυχικά αποθέματα και πήρε τον βαθμό από το Περιστέρι (1-1) με γκολ του Λέτο στο 86'. Αψογη εκτέλεση από τον Αργεντινό που σκόραρε για τρίτη φορά σε ισάριθμες αγωνιστικές. Γκολ για τρίτη σερί χρονιά του Μήτρογλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τις φανέλες Ολυμπιακού, Πανιωνίου και Ατρομήτου.

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1

Η εικόνα του αγώνα:

Τακτικές, συστήματα, οδηγίες προπονητών πήγαν στράφι μόλις από το 3ο λεπτό της αναμέτρησης καθώς ο Ορέστης Καρνέζης έπιασε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον Επστάιν που βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Ο Στέφανος Καπίνος (17 ετών) δευτερόλεπτα μετά την είσοδο στον αγώνα (αντί του Σιμάο) είδε τον Μήτρογλου να στήνει την μπάλα στον άξονα και να σημαδεύει λίγο έξω από το δεξί του δοκάρι.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα του Ατρόμητου είχε ως συνέπεια το παιχνίδι να μεταφερθεί στο μισό γήπεδο. Η ομάδα του Περιστερίου πίεζε ψηλά και αναπτυσσόταν κυρίως από τις πτέρυγες έχοντας τους Επστάιν, Τάτο και Θανάση Καραγκούνη σε συνεχή κίνηση πίσω και παράλληλα από τον Μήτρογλου.

Η αναγκαστική αναπροσαρμογή των πλάνων του Φερέιρα έστειλε τον Ζέκα πλάι στον Κατσουράνη στα χαφ, τους Λέτο, Κουίνσι στα άκρα και τον Τοτσέ μόνο μπροστά. Η ατομική ποιότητα Κουίνσι και Ζέκα τους έφερε σε δύο φάσεις απέναντι από τον Ιτάνζ αλλά τα σουτ που επιχείρησαν δε βρήκαν στόχο.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με εκτέλεση φάουλ του Μήτρογλου με την μπάλα να κοντράρει, να αλλάζει πορεία και να περνάει πάνω από την εστία του Καπίνου.

Η είσοδος του Βύντρα στο 46 αντί του Σεϊταρίδη φρέσκαρε τη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα και έδειξε επιθετικές τάσεις στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ωστόσο, η απίστευτη αίσθηση του Μήτρογλου με τα δίχτυα έφερε το γκολ για τους γηπεδούχους, σε ένα σημείο όπου η άμυνα του Παναθηναϊκού έμοιαζε ήσυχη. Ο Έλληνας επιθετικός με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Επστάιν έκανε το 1-0 (53’) και ξεσπάθωσε στο σημαιάκι του κόρνερ και στις διαφημιστικές πινακίδες.

Ο Φερέιρα, μην έχοντας και πολλές επιλογές προσπάθησε να αντιδράσει για να φτάσει η ομάδα του στην ισοφάριση. Πέρασε στον αγώνα τον Γκέργκελι αντί του Τοτσέ με τον Ούγγρο να μπαίνει φρέσκος και να πιέζει ψηλά την άμυνα του Ατρόμητου. Η απάντηση του Δώνη για τη διατήρηση του 1-0 ήταν η… υπερφόρτωση των χαφ με τους Δημούτσο και Μακρή να μπαίνουν στον αγώνα για να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ.

Μια υποδειγματική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, ωστόσο, στο 86ο λεπτό έφερε την μπάλα από τα πόδια του Κατσουράνη στον Κουίνσι και από εκεί στον Λέτο. Ο Αργεντινός με αριστερό βολέ από τη μικρή περιοχή κάρφωσε την μπάλα στο πάνω μέρος της εστίας του Ιτάνζ και έδωσε στον Παναθηναϊκό τον έναν βαθμό.

Κλειδί αγώνα

Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν η αποβολή του Καρνέζη. Ωστόσο, πιο καθοριστικό για το τελικό 1-1 έπαιξε τελικά η πρόθεση και η επιλογή του Δώνη να γυρίσει πίσω τον Ατρόμητο για να κρατήσει το προβάδισμα, τη στιγμή που η ομάδα του Περιστερίου είχε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός με τον Λέτο τιμώρησαν τον Ατρόμητο και πήραν την ισοπαλία.

MVP

Ο Λέτο «κλέβει» στο παρά τρία τον τίτλο από τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Αργεντινός με το τρομερό βολέ του από τη μικρή περιοχή, ισοφάρισε σε 1-1 στο 87 και έδωσε στον ψυχωμένο Παναθηναϊκό τον έναν βαθμό σε μια αναμέτρηση που έπαιζε με 10 παίκτες από το ξεκίνημα του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος

Τον Ορέστη Καρνέζη θαρρείς πως τον έχουν «μουντζώσει». Στην πρώτη του εμφάνιση μετά το γκολ του Μίτσελ από το κέντρο αποβλήθηκε, μόλις μετά από 3 λεπτά στον αγώνα λόγω επαφής με την μπάλα έξω από την περιοχή.

Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (Χίου)

Βοηθοί: Κωστάρας Πολυχρόνης (Αιτ/νιας), Ποντίκης Κωνσταντίνος (Πρέβεζας)

Κίτρινες: Μπάλλας, Σκόνδρας, Γιαννούλης - Λέτο, Ρούντολφ, Σαριέγκι, Ζέκα

Κόκκινη: Καρνέζης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ζουέλα, Γιαννούλης, Μπάλλας (76' Μακρής), Τάτος, Επστάιν, Καραγκούνης, Μήτρογλου (86' Αναστασάκος), Πίτου Γκαρσία (66' Δημούτσος).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (46' Βύντρα), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σιμάο (4' Καπίνο), Κατσουράνης, Ζέκα, Λέτο, Κουίνσι, Τοτσέ (58' Ρούντολφ).

To live του αγώνα σε σχόλιο Δημήτρη Κριτή:

News 24/7

24MEDIA NETWORK