Ο κακός Παναθηναϊκός και ο Ιγκόρ που συνεχίζει

Ο προβληματικός Ατρόμητος, ο αδικημένος Μητρόπουλος, ο (ξανά) κακός Παναθηναϊκός, ο Ιγκόρ που συνεχίζει, η γκολάρα του Τσόρι και... ο Άρης που είναι εδώ. Ο Θέμης Καίσαρης παρακολούθησε την 3η αγωνιστική της Super League και καταγράφει το Top-10.

Ο κακός Παναθηναϊκός και ο Ιγκόρ που συνεχίζει

10. Ντούμιτρου, ο νέος Μπεν

Τον Ντουμίτρου φροντίσαμε να σας τον δείξουμε και στο Top10 της 1ης αγωνιστικής, για το γκολ που πέτυχε επί της Ξάνθης. Κόντρα στην Κέρκυρα ο Γκρανέρο τον έστειλε δίπλα στον Κάμπορα ως δεύτερο επιθετικό και ο Ντουμίτρο πέτυχε και δεύτερη γκολάρα. Τρία στα τρία η Βέροια και χωρίς τον Μπεν, που έχει το υλικό να πάει πολύ καλύτερα από πέρσι.

9. Προβληματικός Ατρόμητος

Καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μηδέν παθητικό ο Ατρόμητος του Παράσχου. Καλό νέο, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει επιθετική δυστοκία. Ο Παπάζογλου σκόραρε με κεφαλιά στην πρεμιέρα, αλλά δεν είναι Παπαδόπουλος. Χωρίς την ασταμάτητη κίνηση του Παπ ο Ατρόμητος δεν είναι ίδιος επιθετικά και δεν μπορεί να βασίζεται πάντα στις στημένες φάσεις. Ο Ούμπιδες τώρα μπήκε και είναι ακόμα βαρύς, ο Ναπολεόνι ξεκίνησε ξανά με χαμένες ευκαιρίες και ο Ατρόμητος προβληματίζει επιθετικά.

8. Αδικημένος Μητρόπουλος

Όχι μόνο επειδή πέτυχε γκολ με τρομερό σουτ έξω απ'την περιοχή. Ο Μητρόπουλος έδειξε από πέρσι πως είναι καλός παίκτης, αφού σχεδόν μόνος του κρατούσε το κέντρο του Πανιωνίου. Το έκανε ξανά κόντρα στον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική και τώρα σκόραρε για να δώσει μαζί με τον Μπουμάλ τη νίκη στον Πανιώνιο, που πάντα ξεκινάει ως φαβορί για τον υποβιβασμό και πάντα βρίσκει τρόπο να κάνει καλό ξεκίνημα.

7. Ο Ιγκόρ συνεχίζει

Ο Ιγκόρ μαζί με τον Κάσες ήταν τα σημεία αναφοράς του περσινού Πανθρακικού. Έντεκα γκολ πέτυχε πέρσι, έχει ήδη δύο στις πρώτες αγωνιστικές. Είναι κρίμα που ο Βραζιλιάνος είναι 34 και δεν ήρθε νωρίτερα στη χώρα μας. Απ'την άλλη, ο Πέτριτς είναι ένα χρόνο μικρότερος και πέρσι δεν πέτυχε γκολ στο πρωτάθλημα, είχε ένα στα play-off, ενώ ένα έχει και φέτος. Να δούμε ποιος απ'τους δύο θα πετύχει τα περισσότερα στη φετινή Σούπερλιγκ.

6. Γκολάρα Τσόρι

Για τον Ολυμπιακό η χρονιά ξεκινάει με την πρεμιέρα των ομίλων κόντρα στην Ατλέτικο. Από εκεί θα ξεκινήσουν τα πιο ασφαλή συμπεράσματα. Μέχρι τότε, έχουμε ήδη κρατήσει το γεγονός πως ο Κασάμι ήταν πολύ καλή επιλογή για τους ερυθρόλευκους. Για τους υπόλοιπους θα περιμένουμε κι άλλο, αλλά μέχρι τότε ο Τσόρι ήταν αυτός που πήρε τη σκυτάλη στα σουτ έξω απ'την περιοχή.

5. Ξανά κακός ο Παναθηναϊκός

Άσχημο δεν είναι το νέο της ήττας απ'την Καλλονή. Άσχημο για τον Παναθηναϊκό είναι το τρίτο κακό ματς σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος. Το οτι δέχεται πρώτος γκολ σε κάθε ένα απ'αυτά και δεν έχουν όλες οι ομάδες την αφέλεια του Πανιωνίου και το πρόβλημα ψηλά για να γίνονται πάντα ανατροπές. Το ντεμπούτο του Μπούι ήταν άκρως απογοητευτικό, αφού ο νεαρός δεν προσέφερε σε κανέναν τομέα του παιχνιδιού και με τη σωματοδομή που έχει είναι δύσκολο να δείξει δραματική βελτίωση στη συνέχεια. Μοναδικό καλό νέο πως ο Κλωναρίδης συνεχίζει να προσφέρει κάθε φορά που παίρνει ευκαιρία και μπορεί έτσι κάποια στιγμή να καθιερωθεί.

4. Ρυθμό θέλει, όχι γκολ

Η επιστροφή του Μήτρογλου στα γήπεδά μας ήταν σίγουρα ένα απ'τα γεγονότα της 3ης αγωνιστικής. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, αφού οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές για να σκοράρει και να "ξεμπουκώσει", να ανέβει λίγο ψυχολογικά. Όμως, το θέμα για τον Μήτρογλου δεν είναι τα γκολ, αλλά το να βρει ξανά τον αγωνιστικό ρυθμό που του λείπει, να ανακτήσει τα περσινά "μπορώ" του. Αν τα βρει, θα έρθουν και τα γκολ. Χωρίς αυτά, ένα γκολ με τον εκάστοτε ΟΦΗ του ελληνικού πρωταθλήματος δεν λέει και πολλά.

3. Ο Άρης είναι εδώ

Δηλαδή, όχι ακριβώς εδώ, αφού ο Άρης ξεκίνησε ήδη στη Γ' Εθνική και κανείς δεν ξέρει πότε θα τον ξαναδούμε στην πρώτη κατηγορία. Μέχρι τότε, έχουμε δύο παίκτες να μας ξυπνούν αναμνήσεις απ'το πρόσφατο παρελθόν του Άρη. Κεφάτος και με δύο γκολ έχει ξεκινήσει στην Κέρκυρα ο Χαβίτο, άνοιξε λογαριασμό και ο Κάμπορα με τη φανέλα της Βέροιας.

2. Λίγοι και καλοί

Για τον ΠΑΟΚ θα μπορούσαμε να επαναλάβουμε όσα είπαμε την προηγούμενη αγωνιστική. Τα ερωτηματικά για τον Σαββίδη παραμένουν, το θέμα στο κέντρο της άμυνας μεγεθύνεται απ'τον τραυματισμό του Τζαβέλλα, αλλά τα υπόλοιπα νέα είναι καλά. Ο Κλάους σκοράρει, ο Σαλπιγγίδης πασάρει και πάνω απ'όλα έχουν ξεκινήσει καλά οι Μακ και Περέιρα, ενω περιμένουμε να δούμε και τον Γκολάσα. Όλους πρέπει να τους δούμε σε πιο απαιτητικές συνθήκες, αλλά μέχρι τότε αποδεικνούν πως λίγοι και καλοί είναι πάντα προτιμότεροι απ'τους πολλούς που δεν σου προκαλούν ασφάλεια για το τι θα προσφέρουν.

1. Ντροπή γιατί;

Όπως σχεδόν πάντα, οι δηλώσεις του Αναστασίου προκάλεσαν την ίδια συζήτηση. Αν είχε δίκιο για τη φάση του Κλωναρίδη και το αν πρέπει να συζητάει για διατητικές αποφάσεις, αν ψάχνει δικαιολογίες, κτλ. Έτσι πέρασε χωρίς σχολιασμό η ατάκα "είχαμε τόσες ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε, ντροπή μας". Ποιες είναι οι ευκαιρίες του Παναθηναϊκού που είναι ντροπή που δεν έγιναν γκολ;

Μια φορά έβγαλε φάτσα τον Πέτριτς ο Κλωναρίδης και ο Κροάτης το πέταξε έξω με τη μία επαφή και άλλη μια φορά σούταρε άουτ απ'το ημικύκλιο. Όλες οι υπόλοιπες φάσεις είναι σε στημένες μπάλες και από προσωπικές ενέργειες του Κλωναρίδη. Ποια είναι τα άχαστα που έχασαν οι παίκτες και πρέπει να ντρέπονται; Και στο φινάλε, από πότε οι παίκτες πρέπει να ντρέπονται αν σ'ένα ματς δεν έχουν τα τελειώματα που πρέπει;

News 24/7

24MEDIA NETWORK