Παναθηναϊκός-Βέροια 1-1

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σπάσει αρχικά τη συμπαγή άμυνα της Βέροιας αλλά ισοφαρίστηκε και έμεινε μέχρι το τέλος στο 1-1 στο "Απόστολος Νικολαϊδης" κόντρα στους Μακεδόνες του Στέφανου Γαϊτάνου. Νέα βαθμολογική απώλεια για τους "πράσινους" μετά την ήττα τους στη Νέα Σμύρνη.

Παναθηναϊκός-Βέροια 1-1

Το live του αγώνα

Εικόνα του αγώνα

Ο αγωνιστικός κυνισμός της Βέροιας η οποία έπαιξε απεχθές κατενάτσιο στο πρώτο ημίχρονο απορύθμισε πλήρως τον Παναθηναϊκό. Κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου από τη σέντρα και κάτω καλυπτόταν από αντίπαλο και τα χαφ των πράσινων ασφυκτιούσαν τόσο στον άξονα όσο και στις πτέρυγες.

Δημιουργήθηκαν βέβαια κάποιες ευκαιρίες, κυρίως από στημένες μπάλες, με κορυφαία την κεφαλιά του Μπεργκ στο δοκάρι στο 42', ήταν όμως σαφές ότι μόνο από κάποιο λάθος του αντιπάλου ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε χώρο να απειλήσει ουσιαστικά. Αυτό έγινε στο 44' όταν η άμυνα της Βέροια εκτέθηκε από τον Αμπέιντ και ο Αναστασόπουλος, παρά την πείρα του, έκανε ένα ολέθριο λάθος για να χρίσει σκόρερ τον Αλγερινό μέσο.

Θα περίμενε κανείς ότι με τη Βέροια πιο ψηλά στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός θα δημιουργούσε περισσότερες καταστάσεις στα καρέ των Μακεδόνων. Πράγματι στα πρώτα πέντε-επτά λεπτά οι πράσινοι έδειξαν απελευθερωμένοι και έτοιμοι να τελειώσουν το ματς (έχασαν και καλή ευκαιρία με τον Μπαϊράμι) αλλά στην πρώτη αμυντική αβλεψία τους είδαν τον αντίπαλο να σκοράρει με τον Μοχάμεντ στο 54' (υπάρχει υποψία οφ-σάιντ στην αρχή της φάσης).

Το γκολ λειτούργησε ευεργετικά στην ψυχολογία της Βέροιας και καταστροφικά γι' αυτήν του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι γέμισαν με αυτοπεποίθηση και έτρεχαν πάντα πρώτοι πάνω στην μπάλα και μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν την ολοκληρωτική ανατροπή με τον Μοχάμεντ στο 62'. Ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και βλέποντας την άμυνα των φιλοξενούμενων να γεμίζει και πάλι με κορμιά έχασε κάθε ίχνος ψυχραιμίας.

Ακόμα και στις ελάχιστες φάσεις που απέκτησε την ευκαιρία να κάνει τελικές προσπάθειες οι παίκτες του ενήργησαν επιπόλαια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σουτ του Χουχούμη στο 93'. Ολομόναχος ο νεαρός, σούταρε τόσο χλιαρά που παραλίγο να αιφνιδιάσει και τον Αναστασόπουλο.

MVP

Σε ένα τέτοιο ματς το βλέμμα πέφτει πάντα πάνω στους κεντρικούς αμυντικούς. Και αυτοί της Βέροιας έκαναν ελάχιστα λάθη με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να μείνει εγκλωβισμένος. Ειδικά ο Ορέστες με την πείρα του έδωσε πολλές λύσεις.

Aδύναμος Κρίκος

Καλά μαρκαρισμένος αλλά και χωρίς καθαρό μυαλό ο Ζέκα δεν μπόρεσε να προσφέρει ποιοτικές και αποτελεσματικές λύσεις στην επιθετική δραστηριότητα του Παναθηναϊκού. Από τον Πορτογάλο περιμένει περισσότερα πράγματα ο Αναστασίου. Οχι ότι οι υπόλοιποι έπαιξαν καλύτερα βέβαια...

Σχόλιο

Οσοι έχουν επισημάνει ότι το αεροσκάφος του Παναθηναϊκού θα περάσει από πολλές αναταράξεις μέχρι να καταφέρει να σταθεροποιηθεί, δικαιώνονται. Χωρίς ακόμα σχηματοποιημένο το ρόστερ και με πολύτιμα κομμάτια να μην έχουν πατήσει γήπεδο, οι πράσινοι δείχνουν ότι ψάχνουν και ψάχνονται. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στο παιχνίδι του Σαββάτου δεν πήραν και βοήθεια από τον προπονητή τους ο οποίος άφησε την ομάδα ως είχε μέχρι το 75' και έβαλε δεύτερο στράικερ στο 90'! Η (αήττητη μέχρι στιγμής) Βέροια δεν έθελξε, το αντίθετο μάλιστα. Τη δουλειά της πάντως την έκανε και με το παραπάνω.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο (90' Αποστολόπουλος), Αμπεΐντ (79' Χουχούμης), Λαγός, Μπαϊράμι (75' Καρέλης), Ζέκα, Ντίνας, Μπεργκ

Βέροια (Γαϊτάνος): Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης (84' Αποστολόπουλος), Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Μπεν, Καλτσάς (71' Τραπ), Πέρεθ, Μπαργκάν (41' Ρίος), Μρντάκοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK