Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 1-0

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε επιτυχώς στη μετά-Μπεσίκτας εποχή, επικρατώντας 1-0 της Καλλονής στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Το γκολ του Μάσα μόλις στο 3ο λεπτό έγραψε την ιστορία του ματς.

Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 1-0

TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Το άγχος έφυγε νωρίς και στο 10’ ο Αστέρας δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ακόμη ένα τέρμα. Έπειτα από συνεργασία του Πάρα με τον Μάσα, ο δεύτερος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά αυτή τη φορά ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε σωστή αντίδραση.

Ο τραυματισμός του Σανακρέ στο 23’ δεν άλλαξε τα πλάνα του Αστέρα καθώς τη θέση του πήρε ο Ζησόπουλος στο πλάι του Γκοϊάν. Πάντως, κλασικές φάσεις δεν σημειώθηκαν με τον ρυθμό να πέφτει όσο φτάναμε στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Αστέρας δεν απειλήθηκε και κράτησε σχετικά εύκολα το υπέρ του 1-0.

Η ομάδα της Τρίπολης μπήκε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό στο 2ο μέρος και δημιούργησε ευκαιρίες για το 2-0. Για την ακρίβεια οι Αρκάδες ήταν καταιγιστικοί και από το 50’ έως το 58’ είχαν 4 σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με τους Πάρα και Μάσα, με πιο κλασσική αυτή του Μάσα στο 56’ όταν μπήκε κατά μέτωπο αλλά δεν μπόρεσε να… εκτελέσει τον Χογκ.

Η Καλλονή απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 55’ όταν ο Ναβάρο έκλεψε τη μπάλα και μπήκε από δεξιά, γύρισε στον Χουάνμα ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 70ό λεπτό, ο Αστέρας είχε νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Πάρα έπειτα από σέντρα του Λούι ενώ η μεγαλύτερη στιγμή της Καλλονής ήρθε στο 87’ με το σουτ του Κύπρου από το ύψος της περιοχής να φεύγει λίγο άουτ.

Στα υπόλοιπα λεπτά η Καλλονή πίεσε χωρίς να πετύχει κάτι ιδιαίτερο κι έτσι ο Αστέρας κατέκτησε δίκαια το δεύτερο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

MVP:

Ο Τιε Μπι πήρε φανέλα βασικού στον αγώνα και με την παρουσία, τις δυνάμεις και τα κλεψίματα του έκανε να μην φαίνεται η απουσία του Ουσέρο και του Ζησόπουλου που έμειναν στον πάγκο.

Aδύναμος κρίκος:

Ο Λεοζίνιο είναι ένας ποδοσφαιριστής-κλειδί για την Καλλονή. Στο ματς με τον Αστέρα ωστόσο, δεν έκανε τη διαφορά, κλείστηκε καλά από τους χαφ των Αρκάδων και η άμυνα των γηπεδούχων δεν τον ένιωσε.

Σχόλιο αγώνα:

Ο Αστέρας κατάφερε να μην "πληρώσει" την κούραση και το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Με επιθετικό πνεύμα και γρήγορο γκολ, οι Αρκάδες έφτασαν στο 1-0 και είχαν πολλές ευκαιρίες για να τελειώσουν την αναμέτρηση με ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ (Ζησόπουλος 23'), Μουνάφο, Τιε Μπι, Μάσα, Πάρα, Ρόλε (Φερνάντες 82'), Μπαντιμπανγκά (Γιαννιώτας 46').

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Βαλιός (Μίνγκας 74'), Αντιέγιο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (Καμαρά 46'), Κεϊτά, Γιορέντε, Ναβάρο, Καλτσάς, Χουάνμα, Λεοζίνιο (Κύπρου 74').

News 24/7

24MEDIA NETWORK