Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-0

Με τον Παντελή Καπετάνο να ανοίγει το σκορ στο 37' και τον Σίλβα Κλέιτον να κάνει το 2-0 στο 90' στην πρώτη του εμφάνιση με τους "ακρίτες", η Ξάνθη επικράτησε του Λεβαδειακού στα "Πηγάδια" και κατέκτησε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα της Super League.

Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-0
INTIME SPORTS

Το live της αναμέτρησης.

Η εικόνα του αγώνα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν "χλιαρά" την αναμέτρηση, καθώς αμφότερες αναζητούσαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από την ολοκλήρωση τριών αγωνιστικών. Η Ξάνθη είχε τα ηνία του αγώνα, προσπαθώντας να βρει δρόμους προς την εστία του Λεβαδειακού, χωρίς ωστόσο να το καταφέρνει.

Ο ρυθμός παρέμεινε κακός και το θέαμα πολύ μέτριο μέχρι τη στιγμή που ο Παντελής Καπετάνος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 37'. Ο 31χρονος έβαλε πολύ ωραία το σώμα του, βρέθηκε απέναντι από τον Στρατηλάτη μετά από εξαιρετική κάθετη του Μπαξεβανίδη και στη συνέχεια με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Έλληνας επιθετικός είχε να σκοράρει σε ματς ελληνικού πρωταθλήματος από τις 18 Μαρτίου του 2007 στο Κέρκυρα - ΑΕΚ, φορώντας τη φανέλα της Ένωσης, ενώ τα τελευταία 6 χρόνια αγωνιζόταν στην Ρουμανία.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν από 2 τελικές και την κατοχή στο 62-38 υπέρ των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, οι "ακρίτες" διατήρησαν την υπεροχή, με τον Σίλβα Κλέιτον να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την ομάδα της Ξάνθης, αντικαθιστώντας τον Ρέναν και να απειλεί για πρώτη φορά τον Στρατηλάτη στο 54'.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 78ο λεπτό του αγώνα έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ζιτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Καπετάνο - στην τελευταία του ενέργεια στο ματς - να βγάζει πολύ όμορφη μπαλιά στον Σολτάνι, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Στρατηλάτη και έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 90' και μετά από δύο εκπληκτικές επεμβάσεις του Κυριακίδη που κράτησε το 1-0 για την Ξάνθη, ο Σίλβα Κλέιτον "κλείδωσε" τη νίκη για τους γηπεδούχους, βρίσκοντας δίχτυα στο πρώτο του παιχνίδι με τους "ακρίτες".

MVP

Ο Σίλβα Κλέιτον. Κλέιτον και Καπετάνος επέστρεψαν αμφότεροι στα γκολ επί ελληνικού εδάφους, με τον Βραζιλιάνο να σημειώνει το καθοριστικό γκολ που "κλείδωσε" το τρίποντο για την Ξάνθη, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο οι "ακρίτες" δέχθηκαν ασφυκτική πίεση από τον Λεβαδειακό, με τον Κυριακίδη να κρατάει το μηδέν για την εστία του. Το τελευταίο γκολ του Βραζιλιάνου στην Ελλάδα ήταν στις 13/5/2012 στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0.

Αδύναμος κρίκος

Όλο το πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο μέρος δεν είχε ούτε ρυθμό ούτε φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Κάτι το άγχος για την πρώτη νίκη, κάτι η επιφυλακτικότητα και των δύο ομάδων συνέβαλε σε ένα πολύ κακό θέαμα, από το οποίο ξεχωρίζει μονάχα η στιγμή του γκολ της Ξάνθης με τον Παντελή Καπετάνο.

Σχόλιο

Στην πρώτη της αναμέτρηση χωρίς τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο, η Ξάνθη σημείωσε και την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Και οι δύο ομάδες αναζητούσαν το πρώτο 3ποντο, με αποτέλεσμα εκείνη που θα έπαιρνε πρώτη προβάδισμα στο σκορ να είναι και η τελική νικήτρια. Οι "ακρίτες" φάνηκαν ανώτεροι του μαχητικού αλλά ανέτοιμου ακόμα Λεβαδειακού και δικαιώθηκαν σε ένα παιχνίδι, από το οποίο κρατάμε μόνο το δεύτερο ημίχρονο και το γκολ του Καπετάνου από το πρώτο.

Οι συνθέσεις:

SKODA Ξάνθη (Νεντίδης): Κυριακίδης, Λισγάρας, Κομεσίδης, Ρούντι(63' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα(50' Κλέϊτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος(80' Ράνος), Καρυπίδης.

Λεβαδειακός(Παντελίδης): Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τόμας(82' Πρόγιτς), Πίντερ(46' Παππάς), Γκόμεζ, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ(60' Μπορνταγκαράι).

News 24/7

24MEDIA NETWORK