Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3

Αποτελεσματικός στην επίθεση και συμπαγής στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα την Ξάνθη στα Πηγάδια με 3-0. Τα γκολ οι Αθανασιάδης, Ρομπέρ και Λάζαρ. Απογοήτευσαν οι γηπεδούχοι.

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3

Εικόνα του αγώνα

Η νίκη του ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στη σχεδόν αψεγάδιαστη ανασταλτική λειτουργία του Δικεφάλου του Βορρά. Σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, η ομάδα του Γιώργου Δώνη κινδύνευσε ελάχιστα, έκλεισε σωστά τους χώρους και με βάση τα δύο αυτά στοιχεία μπόρεσε να παίξει, κατά το πρώτο ημίχρονο, ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 10' μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Κάτσε από το τράβηγμα του Κομεσίδη μέσα στην περιοχή. Την εσχάτων των ποινών ανέλαβε και εκτέλεσε εύστοχα ο Κλάους Αθανασιάδης.

Ηταν ένα γκολ που βοήθησε τον ΠΑΟΚ να παίξει πιο ήρεμα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση κόντρα σε μία ομάδα που πλέον έπρεπε να βγει μπροστά. Μετά το 30' η Ξάνθη κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε (όχι πάντως όπως θα έπρεπε) δημιουργώντας μόνο μία κλασική ευκαιρία (αυτή του Μαρσελίνιο) στο 40'.

Το δεύτερο γκολ του Ρομπέρ στο 54' στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια του Δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο κατέστησε τον Δικέφαλο του Βορρά μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ο προπονητής της Ξάνθης Μαρίνος Ουζουνίδης επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα με τις προσθήκες του Μάνταλου, Μαρέν και Καζούμπα αλλά και πάλι τίποτα δεν βελτιώθηκε.

Ο ΠΑΟΚ, ώριμα και απέριττα, κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα σκοράροντας μάλιστα στα τελευταία λεπτά με τον Λάζαρ και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

MVP

Δραστήριος, με πολλές δυνάμεις και τρεξίματα, ο Κάτσε ήταν η αποκάλυψη της αναμέτρησης. Κέρδισε μάλιστα και το πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του Δικεφάλου του Βορρά.

Kλειδί αγώνα

Πέρα από κάθε αμφιβολία η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ που "έπνιξε" την όποια δημιουργική τάση της Ξάνθης.

Aδύναμος Κρίκος

Αόρατα τα χαφ της Ξάνθης, αόρατη και η επίθεση των ακριτών γενικότερα.

To live του αγώνα

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3

* Η εκπομπή "SUPER BALL" με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Θέμη Καίσαρη και αυτή την Κυριακή κοντά σας, με επώνυμα σχόλια, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και συζήτηση με όλους τους φιλάθλους των ομάδων. Σέντρα στις 22:45.

* Aυτή την Κυριακή στην εκπομπή SuperBall στις 22.45, πέντε τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν το νέο Pro Evolution Soccer 2013 για PS3. Μην τη χάσετε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK