Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4

Ο Εργοτέλης "τρύπησε" τη Νίκη από τα δεξιά και χάρη στο 4-1 στο Βόλο έσπασε το ρόδι στο νέο πρωτάθλημα. Μόνη τελευταία και χωρίς βαθμό η θεσσαλική ομάδα μετά από τέσσερα ματς.

Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4

Το live του αγώνα

Εικόνα του αγώνα

Επειδή η ανάγκη για βαθμούς ήταν μεγάλη για αμφότερους, Νίκη και Εργοτέλης άφησαν στην άκρη κάθε αμυντικό πλάνο. Υψηλός ρυθμός και ευκαιρίες συνέθεσαν την εικόνα ενός γεμάτου παιχνιδιού, στο οποίο οι "κιτρινόμαυροι" προηγήθηκαν με πλασέ του Μπογκντάνοφ στο 12' και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ίβενς στο 20' στο 1-1 του ισορροπημένου πρώτου ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ηρακλείου σκόραρε ξανά στο Νόσκοβιτς στο 46' και πέτυχε τρίτο γκολ στο 53' με τον Χαλκιαδάκη στο διάστημα που αποδείχθηκε ότι έκρινε την αναμέτρηση. Η άμυνα της Νίκης κατέρρευσε μέσα σε λίγα λεπτά, ο Γιουσούφ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων από δεξιά και ο Εργοτέλης εκμεταλλεύτηκε την περίσταση φτάνοντας σε σκορ από νωρίς σε σκορ νίκης.

Η ταυτόχρονη είσοδος των Μάρτινς και Τζιώρα στην 11άδα έφερε την αντίδραση των Βολιωτών, η οποία αποτυπώθηκε στα επικίνδυνα σουτ του Σκούρτη, ο οποίος είχε βρει πλέον συμπαραστάτες στην επίθεση. Η πίεση των γηπεδούχων όμως δεν έφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα, οι παίκτες του Δερμιτζάκη διαχειρίστηκαν ορθά το ασφαλές προβάδισμά του και το τέρμα του Γιουσούφ στο 79' έριξε τους τίτλους τέλους σ' ένα ματς που η νίκη μετρούσε... διπλά. Τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.

MVP

Άπιαστος από τα δεξιά ο Μοχάμεντ Γιουσούφ, έφτιαξε τα πρώτα δύο γκολ του Εργοτέλη και δημιούργησε τις συνθήκες για το χρήσιμο διπλό στο Βόλο.

Αδύναμος κρίκος

Το βράδυ ο Γιώργος Μαχλελής θα βλέπει εφιάλτες με τον Μοχάμεντ Γιουσούφ να τον αφήνει μέτρα πίσω. Ο αριστερός μπακ της Νίκης δεν κρατούσε τη θέση του και η αντικατάστασή του στο 54' ήρθε λογικά.

Σχόλιο

Νίκη ψυχολογίας για τον Εργοτέλη, ο οποίος μετά από τρεις σερί ήττες από ομάδες του ίδιου επιπέδου (Πανιώνιος, Καλλονή, Πλατανιάς) βρήκε τη δύναμη να συσπειρωθεί να φύγει με τους τρεις βαθμούς το Πανθεσσαλικό. Τα δύο γκολ σε πέντε λεπτά έκοψαν τα φτερά της Νίκης, η οποία ψάχνει ακόμη βαθμό στο πρωτάθλημα. Μαζί και μόνιμο προπονητή.

Οι συνθέσεις

Νίκη Βόλου: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Ίβενς, Αργύρης, Μαχλελής (54' Τσουκάνης), Λάουξ, Κοτσαρίδης, Νικητσιώτης, Μουζακίτης (60' Τζιώρας), Γιαννιτσάνης (60' Μάρτινς), Σκούρτης

Εργοτέλης: Τσέρνι, Τζανακάκης, Γιοβάνοβιτς, Μέγι, Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Μπογκντάνοφ (49' Γκέντσογλου), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Βλαχοδήμος (66' Λεονάρντο), Νόσκοβιτς (82' Κούρεζ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK