Ολυμπιακός - Ξάνθη 4-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος έκανε χατ-τρικ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-0 της Ξάνθης και πάει φορτσάτος στην πρεμιέρα του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα είχε ανοίξει το σκορ στο 4ο λεπτό.

Ολυμπιακός - Ξάνθη 4-0

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αφού από τη σέντρα (χωρίς υπερβολή) άρχισε να επισκέπτεται τα καρέ του Τσέμα και μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξε το σκορ με εξ επαφής προσπάθεια του Χαβιέρ Σαβιόλα που έφτασε τα τρία γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι γηπεδούχοι είχαν πέντε τελικές προσπάθειες στα πρώτα 25 λεπτά. Η έκτη κατέληξε στα δίχτυα μετά από εξαιρετικό πλασέ του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος "ξαναχτύπησε" στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ. Νωρίτερα η Ξάνθη είχε σημαδέψει το δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο με σέντρα-σουτ του Νικολά Μαρίν και ο Γκαετάν Μπονγκ αποχώρησε τραυματίας.

Η αναμέτρηση είχε κριθεί και το πιο αξιοσημείωτο γεγονός του δευτέρου ημιχρόνου ήταν, αναμφίβολα, το ντεμπούτο του Σαμπού Γιαταμπαρέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο άσος από το Μάλι έπαιξε σε θέση δεξιού χαφ, ήταν δραστήριος και πήρε πρωτοβουλίες στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Μήτρογλου, από την πλευρά του, δεν προτίθετο να χάσει τη... δόξα από τον Γιαταμπαρέ με συνέπεια να πετύχει χατ-τρικ. Έπειτα από επέλαση και γύρισμα του Βλάντιμιρ Βάις, ο διεθνής επιθετικός σκόραρε με περιπετειώδες τρόπο (η μπάλα βρήκε και στον Γούτα) και έφτασε τα έξι γκολ σε τέσσερις αγωνιστικές.

MVP

Ο Κώστας Μήτρογλου. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έκανε χατ-τρικ. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά...

Αδύναμος κρίκος

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Σπύρος Βάλλας-Δημήτρης Γούτας) της Ξάνθης. Κανείς εξ αυτών, ούτε φυσικά ο Τσέμα, κατάφερε να περιορίσει τον Μήτρογλου σε κανένα χρονικό σημείο.

Σχόλιο

Ταχύτατος, εκρηκτικός, αποτελεσματικός. Ο Ολυμπιακός "χτύπησε" με το καλημέρα και αυτό τον βοήθησε να περάσει ένα ευχάριστο βράδυ απέναντι στην κάκιστη αμυντικά Ξάνθη. Αναλόγως θα προσπαθήσει να πράξει και απέναντι στην ελλιπή Παρί Σεν Ζερμέν. Αν ο Μήτρογλου επαναλάβει τις εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων, τότε οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα την Τρίτη.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46' Μανιάτης), Μπονγκ (37' Χολέμπας), Μεντζανί, Μανωλάς, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (62' Γιαταμπαρέ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου.

Ξάνθη: Τσέμα, Παΐτο (42' Μπαξεβανίδης), Μπέρτο, Ντε Γκούζμαν, Μαρσελίνιο (46' Κάλβο), Βασιλακάκης (71' Σολάρι), Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Εστράδα.

Super BALL με Στοχ και Νικοπολίδη

Δείτε την Κυριακή στις 22:30 την εκπομπή SUPER BALL με κεντρικά πρόσωπα τον Μίροσλαβ Στοχ και τον Αντώνη Νικοπολίδη. Στιγμιότυπα, σχόλια και ρεπορτάζ από την 4η αγωνιστική της Super League. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης. Επίμαχες φάσεις ο Ηρακλής Τσίκινης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK