ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0

Με το εξαιρετικό γκολ του Βούκιτς ο ΠΑΟΚ κατέβαλε τον αξιόμαχο Πλατανιά (1-0) στην Τούμπα και έφτασε τους 12 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές. Αποδοκιμάστηκαν στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι για την υποτονική εικόνα τους.

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα:

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στην Τούμπα, ήταν από εκείνα που ξεπερνάς και πας απ' ευθείας στο σφύριγμα της λήξης του, στο 45' και κάτι: η γιούχα των οπαδών του "δικεφάλου του Βορρά" προς τους παίκτες της ομάδας ήταν δυνατότερη από κάθε σύνθημα που είχε ακουστεί μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες, δείγμα του τι είχαν δει μέχρι τότε τα μάτια του οπαδού του ΠΑΟΚ.

Είδαν μια ομάδα χωρίς ρυθμό, χωρίς υποψία φάσης, με ελαφρά κατοχή αλλά ουσία μηδέν, με υποτονικότητα και συνεχή λάθη. Από την άλλη ο Πλατανιάς, που μπορεί να μην είχε λιγότερα λάθη ή περισσότερες φάσεις από τον ΠΑΟΚ, αλλά ήταν πιο οργανωμένος, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, είχε περισσότερες τελικές, πίεζε ψηλά και είχε μια χαρά αμυντική λειτουργία.

Οι αποδοκιμασίες αφύπνισαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην επανάληψη. Αυτό έγινε φανερό από τα πρώτα λεπτά, ενώ από το ξεκίνημα είπε να δοκιμάσει τη συνταγή Βούκιτς, αντί του Σαλπιγγίδη. Και δικαιώθηκε, όπως την Πέμπτη με τη Σαχτιόρ. Δώδεκα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι (58'), ο Σέρβος δέχτηκε με υποδειγματικό κοντρόλ τη μπάλα από τη σέντρα του Λούκας, με μαγική ενέργεια πέρασε την μπάλα πάνω από τον Φαϊσκα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε απλά και εύστοχα τον Γιωργαλλίδη.

Το ματς ζωντάνεψε και θα μπορούσε να έρθει στα ίσια του, αν τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ναζλίδης δεν σημάδευε το δεξί δοκάρι του Χακόμπο με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο ρυθμός δεν έπεσε μέχρι και το 75', με τον ΠΑΟΚ καλύτερο και μια εξαιρετική διπλή ευκαιρία με τον Αθανασιάδη στο 66' που βρήκε εμπόδιο τον Γιωργαλλίδη.

Το δεύτερο γκολ που θα πρόσδιδε ασφάλεια και θα έδιωχνε το άγχος, δεν ήρθε ποτέ. Ωστόσο, πέραν του δοκαριού του Ναζλίδη, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο και κράτησε τη νίκη, απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα που αν ρίσκαρε λίγο περισσότερο, πιθανόν να έφευγε από την Τούμπα με αποτέλεσμα.

MVP

Δεν είναι ότι πέτυχε ένα γκολ για χάιλάιτ. Είναι ότι ο Βούκιτς δίδαξε το πώς πρέπει να κινείται ο επιθετικός: Άψογο κοντρόλ από μακρινή μπαλιά, υποδειγματική ντρίμπλα στον αέρα για να αποφύγει τον αμυντικό και τελείωμα για σεμινάριο. Ο Βούκιτς, μετά τους τρεις βαθμούς στο Europa League κόντρα στη Σαχτιόρ, χάρισε στον ΠΑΟΚ άλλη μια νίκη και αναδεικνύεται σε καθοριστική παρουσία.

Αδύναμος κρίκος

Τα προβλήματα του ΠΑΟΚ δεν εστιάζονται σε ένα παίκτη, π.χ. στον Σαλπιγγίδη που δεν προσέφερε τίποτα στο πρώτο ημίχρονο και έγινε αλλαγή. Το πρόβλημα είναι γενικότερο στον τομέα ορθή ανάπτυξη και γκολ. Και οι δυσκολίες αυτές προκαλούν τον εκνευρισμό του κόσμου που με τη σειρά του αγχώνει περισσότερο τους ποδοσφαιριστές.

Σχόλιο

Σε άλλο ένα παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δείχνει να δυσκολεύεται να οργανωθεί επιθετικά και να σκοράρει. Είναι πρόβλημα που ο Στέφενς καλείται να λύσει άμεσα πλέον, διότι τα δύσκολα είναι μπροστά, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο (77' Σκόνδρας), Κατσουράνης, Βίτορ, Λάζαρ, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης (73' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (46' Βούκιτς).

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ράφαελ, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Τετέ (76' Στόλερ), Αγκιλέρα, Μοράλ (64' Πόποβιτς), Γουνδουλάκης (64' Μπέλιτς), Τόρες, Ναζλίδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK