Άρης-Παναιτωλικός 0-0

Ο Αρης σταμάτησε στο δοκάρι και για ακόμη ένα παιχνίδι έμεινε στο μηδέν, συμπληρώνοντας έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη. Στον πάτο της βαθμολογίας οι "κίτρινοι" με μόλις δύο βαθμούς.

Άρης-Παναιτωλικός 0-0

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έψαχνε ο Άρης προκειμένου να ξεκολλήσει από τον "πάτο" της βαθμολογίας, ενώ ο Παναιτωλικός από την πλευρά του ήθελε να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο. Οι γηπεδούχοι ήταν ενισχυμένοι με τον Αγκάνθο που επέστρεφε από την τιμωρία του, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν νέο πρόσωπο τον Πόι σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, από το ξεκίνημα του αγώνα, ούτε τον Άρη βλέπαμε να ασκεί πίεση και να επιτίθεται οργανωμένα ώστε να δημιουργηθούν από νωρίς οι προϋποθέσεις για νίκη, ούτε τον Παναιτωλικό να κάνει κάτι σπουδαίο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την κατοχή και τον έλεγχο, αλλά... δεν πάταγαν περιοχή! Οι φιλοξενούμενοι κοίταζαν περισσότερο πώς θα "παγώσουν" το παιχνίδι και να εμποδίσουν τους αντιπάλους τους να αναπτυχθούν.

Αυτή ήταν η εικόνα του πρώτου μισαώρου: ένα κακό παιχνίδι με δύο ομάδες που αποδείκνυαν γιατί έχουν βάλει συνολικά 5 γκολ και οι δύο μαζί στις 5 πρώτες αγωνιστικές.

Η μοναδική πραγματικά αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, ήταν το σουτ του Αγκάνθο στο 32' που βρήκε στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού της εστίας του Μπρακάλι. Με εξαίρεση αυτή τη φάση, οι Αγρινιώτες κρατούσαν το μηδέν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε δυνατά και προσπάθησε να επιτεθεί οργανωμένα και πιεστικά. Στο 52' ο Τάτος εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, για να διώξει με το... γόνατο σε κόρνερ ο Μπρακάλι. Η ατυχία όμως χτύπησε τον Άρη στο 66', όταν χρειάστηκε να γίνει δεύτερη αναγκαστική αλλαγή (είχε προηγηθεί ο τραυματισμός του Τριανταφυλλάκου στο 26') λόγω τραυματισμού του Τάτου. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπιζε και ο Παπαδόπουλος, αλλά και ο Ψυχογιός, όμως ο Μιλίνκοβιτς είχε πραγματοποιήσει ήδη και τις τρεις αλλαγές του.

Μ' αυτά και μ' αυτά, οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν κατά διαστήματα με έντεκα (μπαινόβγαινε ο Παπαδόπουλος), αλλά από το 72' ήταν σαν να έπαιζαν με εννιά.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παναιτωλικός χάνει σπουδαία ευκαιρία να πάρει προβάδισμα, με ένα πλασέ του Μπόγιοβιτς στην κίνηση που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Διούδης.

Στις καθυστερήσεις και μετά από 15 περίπου λεπτά με συνεχείς διακοπές λόγω των τραυματισμών, ο Άρης είχε μια πολύ σημαντική διπλή ευκαιρία με Ίμπε και Αγγελούδη, αλλά και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Το τελικό 0-0 ήρθε μοιραία, ένα αποτέλεσμα καθόλου κακό για τον Παναιτωλικό. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον Άρη που παραμένει βυθισμένος στη βαθμολογία...

MVP

Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολυτιμότερος σε αυτό το παιχνίδι, καθώς άπαντες κινήθηκαν στη μετριότητα. Μπορούμε όμως να σταθούμε στον Παπαδόπουλο (κυρίως), αλλά και στον Ψυχογιό, που επέδειξαν αυτοθυσία και αγωνίστηκαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο με προβλήματα τραυματισμού.

Αδύναμος κρίκος

Ο Νταβίντ Αγκάνθο έκανε ντεμπούτο για φέτος, έχοντας εκτίσει τιμωρία που "κουβαλούσε" από πέρυσι. Θα περίμενε κανείς ότι θα αποτελούσε καθοριστικό παράγοντα σε αυτό το ματς, ωστόσο η προσφορά του δεν ήταν ανάλογη της αξίας του, ενώ σε μια φάση στο τέλος με τον Μπρακάλι θα μπορούσε και να αποβληθεί.

Σχόλιο

Έπειτα από έξι αγωνιστικές, ο Άρης έχει σκοράρει μόλις δύο φορές και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, δείχνοντας αδυναμία να ξεκολλήσει από αυτή. Αναρωτιέται κανείς πότε και με ποιον τρόπο θα ανακάμψουν οι κίτρινοι, που φαίνεται να βιώνουν το ίδιο "έργο" μέ πέρυσι. Ο Παναιτωλικός φαίνεται να επιδίδεται σε σκόπιμη βαθμοθηρία φέτος και μάλιστα με σχετική επιτυχία. Αν δεν βελτιωθεί επιθετικά όμως, η βαθμοθηρία μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Έλσνερ, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος, Τάτος (66' Αγγελούδης), Τριανταφυλλάκος (26' Οικονομόπουλος), Ουντότζι, Σταυρόπουλος (58' Ίμπε), Αγκάνθο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Γκάλο, Μπικέ, Κούσας, Μελισσάς, Ζούνιορ (83' Μουμίν), Γοδόι, Μπακάκης, Πόι (64΄Σφακιανάκης), Καμαρά, Μπόγιοβιτς (88' Πασσάς).

News 24/7

24MEDIA NETWORK