Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2

Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τα άκρα για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου και έφυγε δικαίως με το διπλό από τη Νέα Σμύρνη (2-0). Βάις και Σαβιόλα πέτυχαν στο β' ημίχρονο τα γκολ των πρωταθλητών Ελλάδας που σκέφτονται πλέον την Αντερλεχτ.

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα:

Κόντρα σε έναν αντίπαλο που ήταν παθητικά στημένος και δεν διέθετε ξεκάθαρο πλάνο για το τι θα κάνει όταν έχει την μπάλα στα πόδια, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κατά το πρώτο μέρος. Και αυτό γιατί οι ερυθρόλευκοι έκαναν πολλά λάθη ακόμα και σε εύκολες μεταβιβάσεις και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλά ρήγματα από τα πλάγια. Από τον άξονα τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα γι αυτό και οι Σαβιόλα, Ολαϊτάν ταξίδευαν μέχρι το κέντρο για να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους.

Παρόλα αυτά, επειδή η ποιοτική διαφορά σε ατομικό ταλέντο ήταν πολύ μεγάλη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει τουλάχιστον τρεις φορές με αξιώσεις στα καρέ του Γιαννακόπουλου. Στην πιο χαρακτηριστική εξ αυτών ο Ολαϊτάν σημάδεψε το δοκάρι πλασάροντας από πολύ πλάγια ενώ ο γκολκίπερ του Πανιωνίου πιστώνεται την εξαιρετική απόκρουση στις καθυστερήσεις στο σουτ του Σαβιόλα. Σε όλα αυτά ο Ιστορικός αντιπαρέταξε πολύ τρέξιμο και ένα καλό σουτ του Παναγιωτούδη.

Με το ίδιο μονότονο σκηνικό να επαναλαμβάνεται και στην επανάληψη για τον Ολυμπιακό το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου. Η πίεση δεν ήταν αφόρητη, απλώς ο Πανιώνιος άρχισε να χάνει ανάσες και να αφήνει κενά στη διάταξή του που οι πρωταθλητές εκμεταλλεύτηκαν στην πρώτη καλή ευκαιρία τους στο δεύτερο μέρος με την ασίστ του Σαβιόλα και το άψογο τελείωμα του Βάις στο 61΄. Λίγο πιο πριν ο Μίτσελ είχε φροντίσει να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή με τον Σέποβιτς.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντισταθεί και να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο και γι΄αυτό το λόγο ο Παντελής έριξε στο παιχνίδι τον Λάσνικ που όμως πρόσφερε ελάχιστα. Στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός διατήρησε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, είχε την μπάλα στα πόδια του και αυξομείωνε ανάλογα με τις ανάγκες του το ρυθμό. Στο 76΄δε απαλλάχθηκε από το όποιο άγχος με το γκολ του Σαβιόλα από την ασίστ του Ολαϊτάν. Η φάση αυτή αποτέλεσε ουσιαστικά και το κύκνειο άσμα του ματς.

MVP:

Χωρίς καν να ιδρώσει, ο Χαβιέ Σαβιόλα έκανε τη διαφορά. Μάζεψε πάνω την άμυνα και έδωσε έξοχη ασίστ στο πρώτο γκολ ενώ πέτυχε το δεύτερο. Και όλα αυτά μόνο με την κλάση του.

Αδύναμος Κρίκος:

Πολύ κακός διαιτητής ο Βοσκάκης, τουλάχιστον σε αυτό το παιχνίδι. Σφύριζε πολύ, παρατήρησε πολλούς παίκτες του Πανιωνίου με κίτρινες κάρτες τραβηγμένες και δεν έδειχνε είναι σίγουρος για τον εαυτό του.

Σχόλιο:

Παιχνίδια σαν και αυτό δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως τεστ για τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό γιατί σπανίως στα παιχνίδια της Ευρώπης ο πρωταθλητής μπορεί να βρει την άνεση να κυκλοφορεί την μπάλα και να έχει συνεχώς την κατοχή. Η νίκη ήρθε ουσιαστικά με σβηστές μηχανές χάρη στο ατομικό ταλέντο και τη διαφορά κλάσης. Ο Πανιώνιος απογοήτευσε γιατί δεν φάνηκε να πιστεύει πολύ στο αποτέλεσμα και είχε διαρκώς παθητική στάση στο ματς.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Καλτσάς, Παναγιωτούδης, Αραβίδης, Μενδρινός (62' Λάσνικ), Ντούνης, Γιάννου (69' Καμπάνταης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (73' Εντινγκά), Σιόβας, Μανωλάς, Χολέβας, Βάις, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (57' Στσέποβιτς), Σαβιόλα (78' Τσόρι Ντομίνγκες), Ολαϊτάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK