ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-2

Τα γκολ των Κατσουράνη και Σίλντενφελντ έφεραν Τούμπα το σκηνικό (2-1) των πλέι οφ και τον ΠΑΟΚ στο γ' προκριματικό γύρο του Champions League. O ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με τον Ντε Βινσέντι, εν τέλει όμως, πήρε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-2

Εικόνα αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε μόνο να αντιμετωπίσει στους Ζωσιμάδες τα εις βάρος του προγνωστικά σχετικά με την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Είχε να αντιμετωπίσει και το κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Σε μία αναμέτρηση που στο πρώτο μέρος κυριάρχησαν ο ΠΑΣ και... τα νεύρα, ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να αλλάξει μια δεύτερη μπαλιά και ουσιαστικά έδειχνε ανίκανος να υπερασπιστεί τις πιθανότητές του για το Champions League.

Το έργο έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν στο 31' ο Ντε Βινσέντι σκόραρε από την άσπρη βούλα και οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα (ο Μάνταλος είδε σπρώξιμο του Κωνσταντινίδη στον Βίλα και έδωσε το πέναλτι).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άρχισε με δύο αλλαγές, με τον Κατσουράνη σε πιο ενεργητικό ρόλο και τον Αθανασιάδη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 50ο λεπτό για να ισοφαρίσει (εκπληκτική επέμβαση του Φεγκρούς).

Το παιχνίδι είχε σαφώς περισσότερο ρυθμό και ένταση σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και σε αυτό βοήθησε η άνοδος του Δικεφάλου, ο οποίος με τον Κώστα Κατσουράνη να γίνεται "δεκάρι", έδειξε πιο απειλητικός στην επίθεση, ειδικά όταν περνούσαν οι κάθετες του έμπειρου μέσου.

Αυτός ήταν εξάλλου που στο 70' έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο και δική του κεφαλιά σκόραρε και έφερε το ματς στα ίσια. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΣ, ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή πετυχαίνοντας λίγο αργότερα και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 74ο λεπτό με σουτ του Σίλντεφενλντ, ο Δικέφαλος πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1 και κρατούσε το Champions League στα χέρια του.

Αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ ήταν να κρατήσει το υπέρ του σκορ και αυτό που δεν ήθελε ήταν να αλλάξει το 0-0 στο Περιστέρι, αφού σε περίπτωση που ο Ατρόμητος άνοιγε το σκορ τότε οι μελανόλευκοι θα έχασαν το... σεντόνι.

Ετσι έγινε. Με χιτσκοκικό τρόπο ο ΠΑΟΚ κατάφερε την ύστατη στιγμή να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ και να αφήσει τον Ατρόμητο με το όνειρο...

Κλειδί αγώνα

Με τρεις ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ. Ο θυμόσοφος λαός λέει πως στο ποδόσφαιρο μετρά πολλές φορές η ουσία. Αυτήν είχε ο Δικέφαλος και πήρε το μεγάλο διπλό που τον στέλνει στο Champions League.

MVP

Η άνοδος του Κατσουράνη στο δεύτερο μέρος βοήθησε τον ΠΑΟΚ να γυρίσει το ματς. Προσθέστε και το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε ο διεθνής μέσος.

Αδύναμος κρίκος

Ο ΠΑΣ έχασε τα... αυγά και τα πασχάλια μετά την ανατροπή του Δικεφάλου και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Το live του αγώνα

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κεϊτά (80' Ρουμπουλάκου), Μπέριος, Βίλα (86' Χαρίσης), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80' Γιάκος), Ίλιτς, Τζημόπουλος.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Χακόμπο, Κωνσταντινίδης (46' Κίτσιου), Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Λίνο, Κατσουράνης, Κάτσε, Ρομπέρ, Καμαρά (46' Σαλπιγγίδης), Ολίσε (91' Κατσικάς), Αθανασιάδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK