Bέροια - Ατρόμητος 0-1

Ο Ατρόμητος "απέδρασε" με τους τρεις βαθμούς από τη Βέροια, επικρατώντας με 1-0 της ομώνυμης ομάδας, χάρη σε γκολ του Αντονί Λε Ταλέκ, ύστερα από τραγικό λάθος του Στέλιου Μαραγκού. Καλύτεροι οι Περιστεριώτες που είχαν και δοκάρι με τον Μάνουελ Μπρίτο στο 29'. Φλύαροι επιθετικά οι γηπεδούχοι.

Bέροια - Ατρόμητος 0-1
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά κι έδειξε από την αρχή πως θα είναι το "αφεντικό" της αναμέτρησης. Μόλις στο 6ο λεπτό, οι Περιστεριώτες έχασαν μία τεράστια ευκαιρία με τον Αντονί Λε Ταλέκ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Τζόναθαν Λόπεζ, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ με μία εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το "μηδέν" για τη Βέροια. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, με τους Ναπολεόνι, Μπρίτο και Πίτου Γκαρσία να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και να βάζουν διαρκώς δύσκολα στους αντίπαλους αμυντικούς.

Στο 20', ήταν η σειρά του Μάνουελ Μπρίτο να χάσει μία σημαντική ευκαιρία. Ο Ναπολεόνι έβγαλε με τρομερή κάθετη τον Βραζιλιάνο άσο απέναντι στον Λόπεζ, αλλά και πάλι ο 34χρονος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια! Ο Μπρίτο ήταν πρωταγωνιστής και στην σπουδαιότερη ευκαιρία του Ατρόμητου στο πρώτο ημίχρονο, όταν ύστερα από σέντρα του Γκαρσία, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι με σουτ στην κίνηση. Οι γηπεδούχοι είχαν παθητικό ρόλο στον αγώνα και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, με τον Τζαμέλ Αμπντούν να είναι πρωταγωνιστής στις δύο καλύτερες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ατρόμητος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Μαραγκού. Ο Έλληνας μεσοαμυντικός έκανε το λάθος πάσα στον Πίτου Γκάρσια, ο οποίος μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Λε Ταλέκ, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόπεζ.

Μετά την επίτευξη του γκολ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Ατρόμητος έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις, ενώ στον αντίπολα η "Βασίλισσα του Βορρά" ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο και κυνήγησε το πολυπόθητο γκολ. Οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Γκορμπούνοφ δήλωσε "παρών" κι έσωσε την ομάδα του.

MVP

Μπορεί ο Αντονί Λε Ταλέκ να ήταν ο "χρυσός σκόρερ" για τον Ατρόμητο, όμως ο Πίτου Γκαρσία ήταν το "βαρόμετρο" καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, μοίρασε την ασίστ στο γκολ, ενώ συνδύασε "μαεστρικά" τόσο τα αμυντικά όσο και τα επιθετικά καθήκοντά του. Ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Αδύναμος κρίκος

Ο ολέθριο λάθος του Στέλιου Μαραγκού στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου άλλαξε τα δεδομένα στην αναμέτρηση. Γενικότερα, ο Έλληνας αμυντικός δεν είχε καλές αντιδράσεις, αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον Λε Ταλέκ, ενώ υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη.

Σχόλιο

Το παιχνίδι για τον Ατρόμητο ήταν "do or die", μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Γι' αυτό το λόγο οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου πήγαν με το... μαχαίρι στα δόντια και κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη, ύστερα από 4 αγωνιστικές. Ο Έλληνας τεχνικός είχε διαβάσει εξαιρετικά τη Βέροια, έβαλε ταχύτητα στα άκρα με τους Πίτου Γκαρσία και Μάνουελ Μπρίτο, οι οποίοι δυσκόλεψαν αφάνταστα με την πίεσή τους τούς αντίπαλους αμυντικούς. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι άργησαν να μπουν στο παιχνίδι, έδειξαν φλυαρία στην τελική προσπάθεια και αρκετά προβλήματα στον αμυντικό τομέα.

Οι συνθέσεις

Βέροια: Λόπεζ, Πούγγουρας, Βεργώνης, Σιόντης, Γιαννούλης, Μαραγκός, Μαγέφσκι (55΄Ναζλίδης), Ιμπραΐμ, Αμπντούν, Καϊκούτ (55' Κόλα), Μερεμπασβίλι (65' Γιουσούφ).

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Μπρίτο (63' Μπ. Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ, Γοδόι, Κιβρακίδης (66' Ούμπιδες), Μπιτόλο (83' Κούρος), Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Super League 2015-2016

To live της αναμέτρησης

15:55
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης μεταξύ της Βέροιας και του Ατρόμητου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.
16:00
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια: Λόπεζ, Πούγγουρας, Βεργώνης, Σιόντης, Γιαννούλης, Μαραγκός, Μαγέφσκι, Ιμπραΐμ, Αμπντούν, Καϊκούτ, Μερεμπασβίλι.
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ουσέρο, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ, Γοδόι, Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία.

16:00
1' Έναρξη του αγώνα.
16:01
1' Σουτ του Αμπντούν, μακριά από την εστία του Γκορμπούνοφ.
16:05
Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους.
16:06
6' Τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Ο Λε Ταλέκ βρέθηκε απέναντι στον Λόπεζ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Μπρίτο, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ!
16:08
Διακοπή στον αγώνα λόγω τραυματισμού του Λόπεζ.
16:09
Πιέζουν ψηλά οι παίκτες του Ατρόμητου προκειμένου να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος των αμυντικών της Βέροιας.
16:11
Φάουλ σε καλή θέση για τον Ατρόμητο. 
16:12
12' Ο Ουσέρο εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα κόντραρε στο τείχος.
16:13
14' Σουτ του Πίτου Γκαρσία, μακριά από την εστία του Λόπεζ.
16:16
15' Ο Μερεμπασβίλι προσπάθησε να κάνει το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή κι ο Κιβρακίδης τον ανέτρεψε. Φάουλ σε καλή θέση για τη Βέροια. Στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.
16:17
16' Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καϊκούτ, όμως ο Γκορμπούνοφ έπεσε στην αριστερή γωνία του κι έδιωξε σε κόρνερ!
16:20
20' Ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Ο Ναπολεόνι έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μπρίτο, ο οποίος πλάσαρε τον Λόπεζ, όμως ο Ισπανός αρνήθηκε το γκολ, αποκρούοντας με τα πόδια!
16:23
23' Ο Ναπολεόνι έκανε το σουτ, ο Πούγγουρας κόντραρε κι η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
16:27
28' Kίτρινη κάρτα στον Λαζαρίδη.
16:28
29' ΔΟΚΑΡΙ για τον Ατρόμητο! Ο Πίτου Γκαρσία σέντραρε από αριστερά, ο Μπρίτο έκανε το γυριστό, όμως η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Λόπεζ!
16:31
30' Απάνταει η Βέροια! Ο Αμπντούν μπήκε μέσα στην περιοχή, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Μαγέφσκι, έκανε το πλασέ, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά!
16:31
30' Κίτρινη κάρτα στον Κιβρακίδη.
16:37
37' Κίτρινη κάρτα στον Μαγέφσκι.
16:37
Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία λεπτά. Παρόλα αυτά, ο Ατρόμητος διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού.
16:41
Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη προσπαθούν κυρίως μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσουν την εστία του Γκορμπούνοφ. Ιδιαίτερα κινητικός ο Τζαμέλ Αμπντούν.
16:42
41' Ο Ουσέρο εκτέλεσε το φάουλ, ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Λόπεζ.
16:44
44' Άστοχο σουτ του Σιόντη.
16:46
45 +1' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Ο Ατρόμητος είναι καλύτερος, αλλά δεν έχει καταφέρει να νικήσει τον εξαιρετικό Τζόναθαν Λόπεζ, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις κράτησε το "μηδέν" για την ομάδα του.
17:01
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
17:02
46' ΓΚΟΛ για τον Ατρόμητο! Τραγικό λάθος από τον Μαραγκό, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Πίτου Γκαρσία. Ο Αργεντινός μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έδωσε στον Λε Ταλέκ κι αυτός προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!
17:06
50' Ο Μαγέφσκι εκτέλεσε το φάουλ, ο Αμπντούν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Γκορμπούνοφ.
17:06
51' Σουτ του Πίτου Γκαρσία, μπλόκαρε ο Λόπεζ.
17:09
52' Ο Μαγέφσκι σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ.
17:11
55' Διπλή αλλαγή για τη Βέροια. Μαγέφσκι, Καϊκούτ εκτός, Κόλα και Ναζλίδης εντός.
17:12
Η Βέροια έχει ανέβει μέτρα στο γήπεδο και πιέζει για την ισοφάριση.
17:15
59' Δυνατό σουτ του Μερεμπασβίλι, πάνω από την εστία του Γκορμπούνοφ.
17:18
60' Σημαντική ευκαιρία για τη Βέροια! Ο Ναζλίδης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στον Μερεμπασβίλι, αλλά το σουτ που πραγματοποίησε ο Γεωργιανός ήταν άστοχο.
17:18
61' Κίτρινη κάρτα στον Ουσέρο.
17:19
63' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Στόιτσεφ στη θέση του Μπρίτο.
17:21
65' Ο Μερεμπασβίλι έστρωσε στον Βεργώνη, αλλά το σουτ του αρχηγού της Βέροιας πέρασε πάνω από την εστία του Γκορμπούνοφ.
17:21
65' Τελευταία αλλαγή για τη Βέροια. Ο Γιουσούφ εντός, ο Μερεμπασβίλι εκτός.
17:22
66' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Ούμπιδες στη θέση του τραυματία Κιβρακίδη.
17:23
Τελικές: 14(4) - 12(4)
17:23
67' Ωραίο τεχνικό σουτ του Αμπντούν, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ.
17:25
68' Σέντρα σουτ του Γιουσούφ, με τον Γκορμπούνοφ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ!
17:26
70' Κίτρινη κάρτα στον Μαραγκό.
17:29
73' Κίτρινη κάρτα στον Γοδόι.
17:35
Πιέζει η Βέροια για το γκολ, αλλά ο Γκορμπούνοφ είναι σταθερότατος.
17:38
83' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Μπιτόλο εκτός, ο Κούρος εντός.
17:40
84' Ο Στόιτσεφ πήρε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ουσέρο, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Λόπεζ.
17:43
87' O Αμπντούν εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Γκορμπούνοφ.
17:47
90' Σουτ του Γιουσούφ μέσα από την μεγάλη περιοχή, ύστερα από "τσαφ" του Ουσέρο, αλλά ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε.
17:47
Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.
17:50
94' Κίτρινη κάρτα στον Πούγγουρα.
17:51
95' Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες, με τον Λόπεζ να διώχνει σε κόρνερ!
17:52
95' Τέλος του αγώνα. Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες ύστερα από 4 αγωνιστικές.
17:52
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας απόγευμα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK