ΑΕΚ-Αρης 3-0

Το αυτογκόλ του Λαζαρίδη και το τέρμα του Λυμπερόπουλου έβαλαν από το πρώτο ημίχρονο σε θέση ισχύος την ΑΕΚ, η οποία με τον Κάλα να διαμορφώνει το 3-0, πήρε το πρώτο της τρίποντο επί Κωστένογλου και έβαλε σε μπελάδες τον Αρη και τον Σάκη Τσιώλη. Δείτε videos.

ΑΕΚ-Αρης 3-0

Η εικόνα του αγώνα:

Δυο προπονητές που δεν είχαν γευτεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα δεν θα μπορούσαν παρά να δώσουν εντολή στους παίκτες τους για φουλ επίθεση και γκολ από το πρώτο λεπτό. Κι έτσι έγινε με αποτέλεσμα οι περίπου 10 χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο παγωμένο ΟΑΚΑ να απολαύσουν μόνο στο πρώτο ημίχρονο δυο γκολ και τρία δοκάρια.

Η ΑΕΚ που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου με το πιο ορθολογικό ίσως σύστημα που έχει αγωνιστεί φέτος, το 4-3-3, κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ χάρις το αυτογκόλ του Λαζαρίδη απόρροια της πολύ καλής σέντρας του Λεονάρντο και της πίεσης του Λυμπερόπουλου μόλις στο 10 λεπτό.

Αυτό ήταν και το μοναδικό σημείο που χώριζε τις δυο ομάδες μέχρι ο Λυμπερόπουλος να πετύχει και το 2-0 στο 39΄. Ως εκείνο το σημείο αμφότερες είχαν από μια πολύ καλή ευκαιρία με Λεονάρντο (22΄) και Ούμπιντες (23΄) και κυρίως από ένα δοκάρι με τους Κάλα (29΄) και Καζναφέρη (30΄).

Το τέρμα του Καλαματιανού εννέα λεπτά αργότερα ήρθε ως επιστέγασμα της πίεσης που ασκούσε στην άμυνα του Άρη η γηπεδούχος. Ωστόσο το πρώτο ημίχρονο λίγο έλειψε να τελειώσει με τέρμα του Άρη , όταν απο ασθενής απόκρουση του Αραμπατζή ο Παπαστεργιανός βρέθηκε αφύλακτος απέναντι στον πορτιέρο της Ένωσης έπιασε του ευθύβολο σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε για δεύτερη φορά το δοκάρι της ΑΕΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε το ρυθμό του πρώτου, δεν είχε ούτε τα δοκάρια του πρώτου. Είχε μια άγονη υπεροχή του Άρη που προσπάθησε να κερδίσει γήπεδο από τους “κιτρινόμαυρους” και τα κατάφερνε μέχρι όμως να φτάσει έξω από την περιοχή του Αραμπατζή αφού απο εκεί και πέρα, οι Κάλα και Δέλλας εξουδετέρωναν κάθε κίνδυνο.

Παρά το ανακάτεμα της τράπουλας που προσπάθησε να κάνει ο Σάκης Τσιώλης υπερίσχυσε ο “νόμος του ποδοσφαίρου” με τον Κάλα να στέλνει το Άρη για τρίτη φορά στη σέντρα στο 78΄ σφραγίζοντας έτσι τη νίκη της ΑΕΚ αλλά και την πολύ καλή απόδοση του ιδίου.

Το κλειδί του αγώνα:

Οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν αποφασιστικότητα και διάθεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πίεσαν ακόμη κι όταν το σκορ έφτασε στο 3-0 υποχρεώνοντας τον Άρη σε ένα ακόμη αποτυχημένο αποτέλεσμα. Σημαντικό και το δοκάρι του Παπαστεργιανού στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Αν εκεί έμπαινε το γκολ ίσως η εικόνα του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική στην επανάληψη.

Ο αδύναμος κρίκος:

Σημαντική η συμβολή του Λαζαρίδη στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ, που δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα αφήνοντας πολλά κενά στην άμυνα του Άρη τα οποία εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ.

Ο ΜVP:

Το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που πήγε στην ΑΕΚ έκανε ο Χουάν Κάλα που ήταν άψογος στην άμυνα και σκόρερ στην επίθεση έχοντας και ένα δοκάρι.

Κίτρινες κάρτες: Κάλα, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Μάκος (ΑΕΚ), Παπαστεγιανός ,Καπετάνος (Άρης)

ΑΕΚ: Αραματζής, Κοντοές, Δέλλας (81΄Μανωλάς), Κάλα, Καράμπελας, Καφες, Μάκος, Βάργκας (46΄Γκέντσογλου), Λυμπερόπουλος, Λεονάρντο(68΄Λαγός), Μπέλεκ

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαστεργιανός (69΄Φατί) , Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Πρίττας, Τόχα, Ακόστα (54΄Νέτο), Ουμπίντες, Καζν αφέρη(46΄Καπετάνος), Ιάκομπ

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK