Παναιτωλικός - Πανθρακικός 3-1 (VIDEOS)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μορένο που πέτυχε χατ-τρικ, ο Παναιτωλικός έκανε "σεφτέ" στις νίκες στη Super League, επικρατώντας του Πανθρακικού με 3-1. Είχαν ισοφαρίσει προσωρινά οι φιλοξενούμενοι με κεφαλιά του Κάσες.

Παναιτωλικός - Πανθρακικός 3-1 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Την ίδια ακριβώς ομάδα που πήρε το βαθμό στην Τρίπολη την προηγούμενη αγωνιστική κατέβασε ο Μάκης Χάβος, σε σύστημα 4-2-3-1 και "αιχμή του δόρατος" τον φορμαρισμένο Μορένο. Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Πανθρακικό με ένα 4-3-2-2 και του Ιγκόρ και Κάσες στην επίθεση.

Το πρώτο 10λεπτο ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες και πέρασε χωρίς κάποια σπουδαία φάση. Ο Παναιτωλικός ευτύχισε να ανοίξει το σκορ με τον... συνήθη ύποπτο, Μορένο στο 13ο λεπτό. Ο Μαρτίνες εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στην περιοχή και ο Κολομβιανός με το κεφάλι έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανέβουν και να πιέσουν, ωστόσο η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού ήταν καλή και δεν άφηνε διαδρόμους. Στο 28' και πάλι ο Μορένο λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 όμως το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ. Η καλύτερη στιγμή του Πανθρακικού ήρθε στο 34' με τον Ιγκόρ να πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια κατάληξε στην αγκαλιά του Ράφαελ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναιτωλικός βγήκε αποφασισμένος για να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα και να πάρει την πρώτη του νίκη για φέτος. Οι παίκτες του Χάβου είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Παναιτωλικό να μην μπορεί να γίνει απειλητικός προς την εστία του Ράφαελ.

Τελικά, η ομάδα του Μάντζιου έφτασε στην ισοφάριση με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο Μπαϊκαρά από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Κάσες με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τζάνης λίγο έλειψε να φέρει τούμπα το ματς, όταν μετά από μια ωραία ενέργεια από τα δεξιά έκανε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 67' ο Χάβος αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Βασιλείου, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα του, κάτι που του "βγήκε" 7 λεπτά αργότερα. Ο Έλληνας επιθετικός κέρδισε πέναλτι στο 74' και ο Μορένο εκτέλεσε έξυπνα στην αριστερή γωνία του Φερνάντες, βάζοντας και πάλι μπροστά τον Παναιτωλικό.

Δώδεκα λεπτά αργότερα (86ο λεπτό), ο Μαρτίνες εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά και ο Μορένο με κεφαλιά έκανε το 3-1 και πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ στη Super League. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και με αυτό τον τρόπο ο Παναιτωλικός έκανε "σεφτέ" στις νίκες για φέτος μετά από 7 αγώνες.

MVP

Ο Μορένο με τα τρία γκολ που πέτυχε στον αγώνα ήταν σίγουρα ο MVP για τον Παναιτωλικό, ωστόσο πολύ δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι έκανε και ο Μαρτίνες με τις δυο του ασίστ στον Κολομβιανό.

Αδύναμος Κρίκος

Το αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού είχε πρόβλημα ιδιαίτερα στα στημένα και στις ψηλές μπαλιές. Ακόμα και απέναντι σε πιο κοντούς παίκτες δεν κατάφερναν να διώχνουν εύκολα τη μπάλα, κάτι που συνέβη και στο γκολ του Κάσες. Ο Πανθρακικός απειλούσε κυρίως από τον "αέρα" (είχε και δοκάρι με κεφαλιά του Ιγκόρ) κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να κοιτάξει ο Μάκης Χάβος.

Σχόλιο

Μετά από 6 αποτυχημένες προσπάθειες ο Παναιτωλικός κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Αγρινιώτες μπήκαν από την αρχή δυναμικά, πάλεψαν και άξιζαν τη νίκη. Η συνεργασία Μαρτίνες-Μορένο συνεχίστηκε γι' ακόμη ένα παιχνίδι, με τον Αργεντινό να σερβίρει και τον Κολομβιανό να εκτελεί σε 2 από τα 3 γκολ.

Η αλλαγή του Χάβου (πέρασε τον Βασιλείου στη θέση του Κόρμπου στο 67') του βγήκε μιας και ο Βασιλείου 6 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μορένο.

Σίγουρα μια μεγάλη νίκη για τον Παναιτωλικό, τόσο για ψυχολογικούς, όσο και βαθμολογικούς λόγους, μιας και οι Αγρινιώτες στάθηκαν άτυχοι σε αρκετά ματς και δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν το τρίποντο.

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν, Κόρμπος (67' Βασιλείου), Γοδόι, Μαρτίνες, Φωτάκης (84' Καλογέρης), Βιλαφάνες (72' Κάπελ), Μορένο

Πανθρακικός (Μάντζιος): Φερνάντες, Σερφά, Εμπό, Χρήστου (54' Ποτουρίδης), Λαδάκης (82' Αράμπα), Τζάνης (70' Χασομέρης), Μορένο, Μπαϊκαρά, Μεχία, Ιγκόρ, Κάσες

News 24/7

24MEDIA NETWORK