Αρης-Ολυμπιακός 2-3

Τζιμπούρ και Μοντέστο έδωσαν από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στον προβληματικό Αρη που απείλησε μόνο στα τελευταία λεπτά όταν μείωσε στο τελικό 3-2. Ο Μακούν το τρίτο γκολ των "ερυθρολεύκων". Χωρίς νίκη παρέμειναν στην εφετινή Super League οι "κίτρινοι". Δείτε videos.

Αρης-Ολυμπιακός 2-3

Η εικόνα του αγώνα:

Οταν το ματς είναι στο 30ο λεπτό και το σκορ είναι 0-2 με πέντε τελικές του Ολυμπιακού και μόλις μία (και αυτή ο Θεός να την κάνει...) του Καστίγιο, τότε τι παραπάνω μπορείς να γράψεις; Το οξύμωρο; Η κατοχή ήταν 57-43 υπέρ του Αρη.

Πως εξηγείται αυτό; Πρώτον, αυτή η διάθεση που έβγαλε ο Αρης στα πρώτα λεπτά κόπηκε απότομα όταν ο Τζιμπούρ μόλις στο 7ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το κενό της αντίπαλης άμυνας και σκόραρε (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ίδιο γήπεδο) μετά από εκτέλεση κόρνερ. Το 0-1 του Ολυμπιακού έδωσε αέρα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έπαιξαν με χαρακτηριστική άνεση απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε κυκλοφορία, ταχύτητα και ψυχολογία για να αντιδράσει. Κι όλα αυτά στα πρώτα λεπτά!

Φυσικό επακόλουθο ήταν να έρθει το δεύτερο γκολ από τους Πειραιώτες στο 28ο λεπτό (με κεφαλιά του Μοντέστο ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα) και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι. Νωρίς να το λέμε αυτό; Καθόλου. Γιατί ο Αρης του Βράνιες, του Γιαννωτά, αλλά και του Σολτάνι (ο οποίος αποδείχθηκε εκ των υστέρων πως ήταν ανέτοιμος), ο Αρης δηλαδή του Μίχαλ Πρόμπιερζ, που αποφάσισε να κάνει τόσες αλλαγές σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της περιόδου, έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Να κάνει μία επίθεση της προκοπής βρε αδερφέ!

Είναι χαρακτηριστικό πως η δεύτερη τελική προσπάθεια του Αρη ήρθε στο 55' μετά από μία δυνατή, αλλά άστοχη κεφαλιά του Φατί. Κι αυτή ήταν η εξαίρεση, αφού ο Ολυμπιακός με σεμιναριακού επιπέδου ψυχραιμία, αλλά και την άνεση που του έδινε το 0-2, κρατούσε μπάλα, είχε τον έλεγχο και αν έβρισκε την ευκαιρία δημιουργούσε φάσεις για το τρίτο γκολ. Κι όλα αυτά με έναν πολύ καλό Μόνχε, έναν σχεδόν άριστο Τοροσίδη και φυσικά έναν Ιμπαγάσα που "κατάπινε" μόνος του τους μέσους του Αρη. Ακόμα και τον Τόχα που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο μήπως και αλλάξει κάτι.

Να με συγχωρέσετε, αλλά τέτοιον άθλιο Αρη είχα χρόνια, πολλά χρόνια να δω. Αρης χωρίς ταυτότητα, χωρίς πιξίδα, χωρίς ομάδα. Εύλογο το ερώτημα των οπαδών του Αρη που ζητούσαν επιβεβαίωση στο αν "είμαστε καλά;". Η αναμενόμενη απάντηση: "όχι".

Ακόμα κι όταν ο Τόχα μείωσε με (τυχερό) γκολ στο 77ο λεπτό, τίποτα δεν μπορούσε να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η ομάδα του Πρόμπιερζ θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση και να ρίξει στο καναβάτσο τους φιλοξενούμενους. Εξ ου και το 1-3 του Μακούν στο 83ο λεπτό μετά από ακόμα μία στημένη φάση και αδράνεια της άμυνας των "κίτρινων". Μόνο που το ματς είχε να μας δώσει πολλά ακόμη και κυρίως να μας δώσει ένα γκολ του Φατί στο 85'. Το 2-3 είχε μετατρέψει τον αγώνα σε ταινία του Χίτσκοκ, αλλά κάτι η είσοδος του Μαρκάνο, κάτι η... ζαλάδα των γηπεδούχων που είδαν ξαφνικά ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν έστω την ισοπαλία, αλλά η χαρά τους τούς θόλωσε, δεν έφερε τη μεγάλη ανατροπή.

Μπορεί ο Αρης να θυμήθηκε ότι είναι Αρης στο τελευταίο δεκάλεπτο και να πέτυχε τόσα γκολ όσα είχε πετύχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα (δύο), αλλά και να τρέξει όσο δεν είχε τρέξει μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός όμως είχε πάρει το μάθημά του από το πάθημα με τον ΟΦΗ και δεν πέταξε την προσπάθεια (ειδικά αυτή του πρώτου ημιχρόνου) στον κάλαθο των αχρήστων.

Το κλειδί του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στο 7ο λεπτό και να "καθαρίσει" το ματς στο 28'. Τρία γκολ από στημένες φάσεις, κόντρα σε μία ομάδα που δεν έχει βρει το αντίδοτο στα πολλά προβλήματά του.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Σολτάνι δεν φάνηκε. Βέβαια, θα πείτε ότι δεν ήταν έτοιμος και θα έχετε δίκιο.

MVP:

Του πάει το γήπεδο του Τζιμπούρ. Πέρυσι πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, φέτος άνοιξε το δρόμο της νίκης.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Πρόμπιερζ): Γιακούποβιτς, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Ντίκο, Μίτσελ, Φατί, Βράνιες (47' Τόχα), Γιαννιώτας (74' Ακόστα), Ουμπίδες, Σολτάνι (65' Γιάκομπ), Καστίγιο.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μοντέστο, Μόνχε (80' Μαρκάνο), Ιμπαγάσα (62' Μακούν), Μιραλάς (93' Φέισα), Τζιμπούρ.

Κίτρινες κάρτες: Καζναφέρης (26', Άρης), Καστίγιο (42', Άρης), Γιάκομπ (74', Άρης)-Ιμπαγάσα (32', Ολυμπιακός), Ορμπάιθ (53', Ολυμπιακός), Μιραλάς (63' Ολυμπιακός), Α. Παπαδόπουλος (70', Ολυμπιακός)

TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK