Άρης-Πλατανιάς 1-2

Σπουδαίο διπλό για τον Πλατανιά που έβαλε τέλος στο σερί θετικών αποτελεσμάτων του Άρη (2-1) και τον έπιασε στην 13η θέση της βαθμολογίας. Τόρες και Γουνδουλάκης χάρισαν στους Κρητικούς το διπλό στο "Κλεάνθης Βικελίδης", δεν έφτασε στους "κίτρινους" το τρίτο συνεχόμενο γκολ του Ουντότζι.

Άρης-Πλατανιάς 1-2

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Κακό ήταν γενικά το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τον Άρη να είναι η ομάδα που είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος της. Ωστόσο, η ομάδα που βρήκε δίχτυα ήταν ο Πλατανιάς ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την άνοδό του μετά τον τραυματισμό του Ουντότζι και σκόραρε στη μία και μοναδική αξιόλογη φάση που δημιούργησε.

Στα πρώτα 20 λεπτά οι γηπεδούχοι έλεγχαν το ματς, με σχετικά καλή κυκλοφορία, αλλά χωρίς φάσεις. Ο Πλατανιάς δεν είχε μπει στο κλίμα και δυσκολευόταν να αναπτυχθεί, ενώ είχε και αρκετά λάθη απόρροια των κακών επιλογών των παικτών του.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να επιτεθούν οργανωμένα μετά το 35'-40' και στην πρώτη αξιόλογη στιγμή τους άνοιξαν το σκορ: Ήταν το 43', ότι ο Αγκιλέρα έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά για τον Τόρες, ο οποίος "τελείωσε" υπέροχα τη φάση με σουτ στην κίνηση. Ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο σκοράρει ο Ισπανός επιθετικός.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε δυνατά με διάθεση να πιέσει και στα πρώτα πέντε λεπτά είχε ήδη κερδίσει τρία κόρνερ, χωρίς όμως να τα εκμεταλλευτεί. Ένα μακρινό σουτ του Παπαδόπουλου στο 50' μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γιωργαλλίδης, ενώ στο 51' ο Ψυχογιός γύρισε ωραία τη μπάλα προς το πέναλτι και ο Ουντότζι την έστειλε με μονοκόμματο σουτ άουτ.

Η πίεση του Άρη και το εκρηκτικό του ξεκίνημα δεν κράτησε πάνω 15 λεπτά, ο ρυθμός έπεσε μετά το 60' και οι φιλοξενούμενοι "πάγωναν" με ευκολία το παιχνίδι. Είχαν μάλιστα και μια σπουδαία ευκαιρία στο 65' σε σουτ του Αγκιλέρα που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 71', όμως, οι γηπεδούχοι έφτασαν τελικά στην ισοφάριση, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Τάτου, ο Ουντότζι πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην άλλη γωνία. Από το σημείο εκείνο ο Άρης "πήρε τα πάνω του" και άρχισε να πιέζει για την ολική ανατροπή.

Ωστόσο, πάλι κόντρα στη ροή, ο Πλατανιάς ήταν εκείνος που σκόραρε παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα: ήταν το 82' όταν από μπαλιά ακριβείας του Αγκιλέρα, ο Γουνδουλάκης βγήκε μόνος του στην περιοχή του Διούδη, τον οποίο και πλάσαρε έξυπνα κάτω από τα πόδια του.

Στην απέλπιδα προσπάθεια, ο Άρης έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και πέρα από ένα άστοχο σουτ του Ψυχογιού στις καθυστερήσεις, δεν κατάφερε να διαφοροποιήσει την κατάσταση. Ο Πλατανιάς πανηγύριζε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με ένα σπουδαίο "διπλό" στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

MVP

Περίπου 15 λεπτά χρειάστηκαν να περάσουν από τη στιγμή που μπήκε ο Φανούρης Γουνδουλάκης στο παιχνίδι, για να πετύχει ένα "χρυσό" γκολ για την ομάδα του και να της χαρίσει την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η ενέργεια του στο γκολ ήταν εξαιρετική, με σωστή κίνηση και ιδανικό πλασέ κάτω από τα πόδια του Διούδη.

Αδύναμος κρίκος

Ο Άρης πήρε δυο σημαντικές εκτός έδρας νίκες, αλλά στην πραγματικότητα ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά την εικόνα της ομάδας. Οι "κίτρινοι" δεν δημιουργούν ευκαιρίες, έχουν μια ανούσια υπεροχή (στα διαστήματα που την έχουν) και η ανάπτυξη χωλαίνει. Αν και υπάρχει η δικαιολογία της απουσίας των Αγκάνθο, Πουλίδο, ο Σέρβος τεχνικός έχει πολλή δουλειά να κάνει, τα αποτελέσματα της οποίας θα κρίνουν το αν ο Άρης θα κληθεί να δώσει μάχη για να μείνει στην κατηγορία.

Σχόλιο

Ως τώρα ο Πλατανιάς είχε προηγηθεί στο πρωτάθλημα άλλες τέσσερις φορές. Στις τρεις πήρε ισοπαλία, ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό γνώρισε την ήττα. Αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος του, αν και τις δύο φορές που πήρε προβάδισμα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" το έκανε κόντρα στη ροή του αγώνα τον οποίο έλεγχε ο Άρης. Οι απώλειες των Αγκάνθο και Πουλίδο στοίχησαν στους "κίτρινους", όχι όμως και αυτή του Ναζλίδη για τους Χανιώτες. Ο Πλατανιάς νίκησε σε μια... παραδοσιακά δύσκολη έδρα, στην οποία ο Άρης δεν έχει πετύχει φέτος ούτε μία νίκη!

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Έλσνερ, Ηρακλής, Μαργαρίτης, Τριανταφυλλάκος, Νταμαρλής (85' Σουνάς), Παπαδόπουλος (65' Μανιάς), Τάτος, Ιμπε (57' Σταυρόπουλος), Ουντότζι.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Φαΐσκα, Φερνάντες, Δημήτρης (71' Ραφαέλ), Σιώπης, Αγκιλέρα (85' Ιντζίδης), Τετέ, Μπέλιτς (67' Γουνδουλάκης), Τόρες, Μοράλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK