Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 (VIDEO)

Παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 42', ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 στην Τρίπολη και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να διευρύνει τη διαφορά στην κορυφή. Κακή διαιτησία από τον Σπάθα που αποδοκιμάστηκε από το κοινό.

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 (VIDEO)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ουδείς περίμενε ότι ο Αστέρας θα υιοθετούσε ένα τόσο αμυντικό στιλ παιχνιδιού σ' αυτό το παιχνίδι αλλά συνέβη. Οι Αρκάδες, χωρίς να έχουν σχετική προπονητική εντολή (αν κρίνει κανείς από τις χειρονομίες του Βεργέτη στο πάγκο), βρίσκονταν συνεχώς και κατά σύνολο πίσω από την μπάλα περιμένοντας τον αντίπαλό τους.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε να κάνει πολλά. Με τους Φορτούνη και Ντοσεβί στην ενδεκάδα του, ο πρωταθλητής πήρε την μπάλα στα πόδια του να κάνει παιχνίδι με κύριο άξονα τον πρώτο ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλίες και κινήθηκε σε όλους τους χώρους.

Ηταν όμως τόσο πυκνή και τόσο καλά στημένη η αμυντική γραμμή του Αστέρα που μέχρι το 40' ο Ολυμπιακός δημιούργησε ελάχιστες αξιομνημόνευτες φάσεις. Το σουτ του Μήτρογλου ακριβώς σ' εκείνο το λεπτό ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Μίτσελ η οποία στο 42' απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα.

Για τη διαιτησία του Σπάθα σ' αυτό το παιχνίδι θα ειπωθούν και θα γραφτούν πολλά. Ο Πειραιώτης ρέφερι εκνεύρισε τους γηπεδούχους με τα σφυρίγματά του και στο 42' άφησε τον Αστέρα με 10 παίκτες λόγω μίας ιδιαίτερα αυστηρής κόκκινης κάρτας στον Μάσα ο οποίος ναι μεν έπεσε χωρίς να τον ακουμπήσει κάποιος αλλά χωρίς πρόθεση να εκμαιεύσει κάτι.

Οπως και να έχει ο Ολυμπιακός, αφού έχασε πολύ καλή ευκαιρία πάλι με τον Μήτρογλου στο 41', είχε στη διάθεσή του ένα ολόκληρο ημίχρονο να επιβάλλει τα θέλω του και να πετύχει γκολ. Ο Μίτσελ από τον πάγκο βοήθησε ρίχνοντας φρέσκο αίμα (Ντουρμάζ, Φουστέρ, Διαμαντάκο) αλλά και πάλι είδε την ομάδα του να δυσκολεύεται στην παραγωγή καθαρών ευκαιριών.

Οχι ότι δεν υπήρξαν καλές φάσεις αλλά όπως και να το κάνουμε η κυριαρχία του Ολυμπιακού στην κατοχή δεν έφερε τους παίκτες των πρωταθλητών πολλές φορές σε θέση βολής. Την πιο μεγάλη ευκαιρία πάντως την έχασε εκ νέου ο Μήτρογλου στις καθυστερήσεις, δείγμα του ότι ο Ελληνας στράικερ έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

MVP

Ο Καλιφά Σανκαρέ ήταν ο ογκόλιθος στην άμυνα του Αστέρα. Ενα και μόνο λάθος του έφερε τον Μήτρογλου σε θέση βολής βέβαια αλλά με βάση την προηγούμενη εμφάνιση αυτό μπορεί να του συγχωρεθεί.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Κώστας Μήτρογλου είχε τις φάσεις, προσπάθησε να τις τελειώσει αλλά δεν..Το φεγγάρι για τον Ελληνα στράικερ δεν είναι το καλύτερο με αποτέλεσμα ο παίκτης να έχει να παλέψει και την κακοδαιμονία του.

Σχόλιο

Το έκτος έδρας φοβικό σύνδρομο του Ολυμπιακού εμφανίστηκε και πάλι. Μία μόνο νίκη μακριά από το Καραϊσκάκη στο πρωτάθλημα δεν αποτελεί ακριβώς παράσημο για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Αυτό όμως που προβληματίζει περισσότερο δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά η αδυναμία του στη δημιουργία παιχνιδιού. Για τον Σπάθα; Ο άνθρωπος δεν κάνει, είναι φανερό. Τους λόγους ας τους αναζητήσουν οι αρμόδιοι.

Αστέρας Τρ. (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ουσέρο, Μουνάφο, Γιαννιώτας (46' Τσοκάνης), Πάρα (81' Μπαράλες), Ρόλε (73' Μπαντιμπανγκά), Μάσα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (58' Ντουρμάζ), Φορτούνης (66' Φουστέρ), Ντοσεβί, Κασάμι (74' Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK