Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2

O Ατρόμητος επικράτησε σχετικά εύκολα της Ξάνθης με 2-0 στα Πηγάδια και απέδειξε ότι βρίσκει τα πατήματά του. Ο Στέφανο Ναπολεόνι άνοιξε το σκορ και ο εορτάζων Δημήτρης Παπαδόπουλος πανηγύρισε αγκαλιά με τον Γιώργο Παράσχο το δεύτερο γκολ.

Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2

Το live της αναμέτρησης

H εικόνα του αγώνα

Το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είναι από τη φύση τους επιθετικές αποτελούσε έναν πολύ καλό λόγο για να προτιμήσει κάποιος τον καναπέ του σπιτιού του αυτό το ηλιόλουστο μεσημέρι του Σαββάτου. Τελικά όποιος πήρε τούτη την απόφαση μάλλον απογοητεύτηκε, εκτός φυσικά αν είναι υποστηρικτής του Ατρομήτου.

Ο Γιώργος Παράσχος έδωσε εντολή στους παίκτες του να πιέσουν ψηλά και δικαιώθηκε, αφού εκείνοι της Ξάνθης εγκλωβίστηκαν μεταξύ της μεγάλης περιοχής και του κέντρου. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους φιλοξενούμενους όταν μετά από πάσα του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 12ο λεπτό, ο Στέφανο Ναπολεόνι νίκησε τον Μιχάλη Ζαρόπουλο από διαγώνια θέση και άνοιξε το σκορ.

Το γκολ βοήθησε τον Ατρόμητο να διαχειριστεί το παιχνίδι και να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ του Μιχάλη Σηφάκη. Με εξαίρεση μία κεφαλιά του Δημήτρη Γούτα στο 34ο λεπτό (η ευκαιρία προήλθε από κόρνερ), η ακριτική ομάδα δεν απείλησε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο εξέπνευσε με το γκολ του Παπαδόπουλου.

Η είσοδος του Πέτρου Μάνταλου ενίσχυσε την ομάδα του Ράινερ Μάουρερ, όμως, ο Ατρόμητος απλά της "χάρισε" κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Το δεύτερο ημίχρονο ενδείκνυται για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αϋπνίες, καθώς οι φίλαθλοι σηκώθηκαν από τη θέση τους μόλις μία φορά (σουτ του Καρίμ Σολτάνι στο 63').

MVP

Ο Χαβιέρ Ούμπιδες. Οι πρωτοβουλίες του άρχιζαν από τα δεξιά, στη συνέχεια όμως, εξελισσόταν σε... πλέι μέικερ. Από δικό του πόδι προήλθε το δεύτερο γκολ, ενώ του πιστώνεται και η ανυπαρξία του Σερζ Ντιέ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Δήμος Μπαξεβανίδης. Στη φάση του κομβικού -λόγω χρονικού σημείου- δεύτερου γκολ, απομακρύνεται άνευ λόγου κι αιτίας από τον Παπαδόπουλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σκοράρει σαν σε προπόνηση.

Σχόλιο

Ο Ατρόμητος απέδειξε ότι βρίσκει τα πατήματά του και μαζί το δρόμο προς τα δίχτυα με μεγαλύτερη συνέπεια, ενώ η αγκαλιά του Παράσχου με τον Παπαδόπουλο αποτελεί τη... δεύτερη νίκη της ημέρας. Στον αντίποδα η Ξάνθη όχι μόνο δεν πήρε καλό βαθμό στα αμυντικά της καθήκοντα, αλλά αυτή τη φορά ήταν παντελώς ακίνδυνη.

Οι συνθέσεις

Ξάνθη (Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Παΐτο, Βάλλας (70' Χοσέμι), Γούτας, Μπαξεβανίδης, Ντιέ (75' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Σολτάνι, Σουάρες (46' Μάνταλος), Κάλβο, Σολάρι.

Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (81' Γκαρσία), Ούμπιδες (91' Γεωργίου), Παπαδόπουλος, Ναπολεόνι (65' Καραγκούνης).

Στιγμές από την Skoda Ξάνθη Arena

Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2
Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2
Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK