Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο και νικώντας 5-1 τον ΟΦΗ παρέμεινε στο +3 από τον ΠΑΟΚ. Ο Κάμπελ έφτιαξε τα τέσσερα γκολ των "ερυθρόλευκων", τα 12 έφτασε ο Μήτρογλου.

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1

Το live του αγώνα

Εικόνα του αγώνα

Το πιο γρήγορο γκολ του πρωταθλήματος, δια... ποδός Λαμπρόπουλου στο 12'', δεν άλλαξε τη μορφή του αγώνα στο Καραϊσκάκη γιατί ακυρώθηκε πάραυτα από την εύστοχη κεφαλιά του Μήτρογλου στο 4'.

Ο Ολυμπιακός, έχοντας την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε μάταια να βρει διαδρόμους προς την εστία του καλά στημένου ΟΦΗ, ο οποίος σε σχέση με άλλες ομάδες στο Καραϊσκάκη κρατούσε και κυκλοφορούσε καλά την μπάλα. Μάλιστα ο Λαμπρόπουλος στο 28' θα μπορούσε να είχε ενεργήσει καλύτερα, αν και η μπάλα έφυγε κόρνερ και όχι άουτ όπως έδωσε ο Λιαχούδης.

Οι προσπάθειες του Ολυμπιακού να επιτεθεί προέρχονταν κυρίως από τις δύο πτέρυγες, με Βάις και Κάμπελ που εναλλάσσονταν δεξιά κι αριστερά, χωρίς όμως συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ο Σλοβάκος είχε μόνο εξάρσεις, όπως στο 35' που νικήθηκε από τον Δασκαλάκη, ο Κοσταρικανός ήταν πιο ενεργός, αλλά χωρίς ουσία, εξαιρουμένης της φάσης του 1-1.

Οι πρωταθλητές δεν σκόραραν ούτε στο πέναλτι που υπέδειξε στο 43' ο Λιαχούδης (η μπάλα βρήκε πρώτα στο σώμα του Ζορό και μετά στο χέρι) και ανέλαβε να εκτελέσει ο Μήτρογλου, αφού ο Δασκαλάκης μάντεψε τη γωνιά και έδιωξε σε κόρνερ. Από... ωραίος όμως ο γκολκίπερ του ΟΦΗ έγινε μοιραίος, χάνοντας την έξοδο στη φάση του 52' και επιτρέποντας στον Μήτρογλου να σκοράρει σε κενή εστία.

Κι αν ο χρόνος άφηνε περιθώρια... ισοφάρισης στον ΟΦΗ, το χτύπημα φάουλ του Χολέμπας στο 58' έριξε ουσιαστικά τους τίτλους τέλους σ' ένα παιχνίδι που άρχισε επικίνδυνα, αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός επέβαλε την τάξη. Μάλιστα η αποβολή του Μπούρμπου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 75' απλοποίησε την εμφανή πρόθεση των "ερυθρόλευκων" να μην κουραστούν περαιτέρω πριν από μια σειρά αγώνων με ιδιαιτερότητες και σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Το γκολ του Μανιάτη και το παρθενικό του Γιαταμπαρέ σε δύο λεπτά (85', 86') από ισάριθμες ασίστ του Κάμπελ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου σε μια δεδομένη νίκη επί ενός ΟΦΗ που σκόρπισε μετά το 2-1.

MVP

Ο Κώστας Μήτρογλου που κυκλοφορεί και οπλοφορεί και έχασε το χατ τρικ λόγω του χαμένου πέναλτι και ο Τζόελ Κάμπελ για τις τέσσερις τελικές πάσες. Ο Κοσταρικανός κέρδισε επίσης την αποβολή του Μπουρμπού.

Αδύναμος κρίκος

Ο Χρήστος Μπούρμπος ήταν αυτός που κάλυπτε τον Μήτρογλου στο πρώτο γκολ, αυτός που δεν κρατούσε τη θέση του και αυτός που αποβλήθηκε στο 75', αφήνοντας τον ΟΦΗ με δέκα παίκτες.

Σχόλιο

Το παιχνίδι άρχισε άσχημα για τον Ολυμπιακό, η γρήγορη ισοφάριση ωστόσο επέτρεψε στους πρωταθλητές να φτάσουν σε ακόμη μία νίκη πριν από το ντέρμπι στη Λεωφόρο κάνοντας μάλιστα στο τελευταίο ημίωρο διαχείριση δυνάμεων. Ο ΟΦΗ έδειξε ικανός να διεκδικήσει το καλύτερο, ήταν σωστά στημένος και αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο, παράτησε όμως την προσπάθεια μετά το 2-1 και επιστρέφει στο Ηράκλειο με μια συντριβή.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Τ.Παπάζογλου, Αβρ.Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης (79' Μανιάτης), Εντινγκά, Κάμπελ, Βάις (45' Γιαταμπαρέ), Σαβιόλα, Μήτρογλου (65' Ολαϊτάν)

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Τριποτσέρης, Ζορό, Μιλιάζες, Μακρής (62' Κουτσιανικούλης), Κάλαϊτζιτς (62' Όγιος), Φραγκουλάκης, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος, Θ.Παπάζογλου (74' Γκαλέτι)

Στιγμές από το παιχνίδι

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1
Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK