Παναιτωλικός - Ξάνθη 5-2 (VIDEOS)

Ένας ασύλληπτος Παναιτωλικός επικράτησε με 5-2 της Ξάνθης στο Αγρίνιο, πετυχαίνοντας την πρώτη 5άρα της φετινής Super League. Σε τρομερή μέρα οι Βιγιαφάνες και Μαρτίνες για τους Αγρινιώτες, ωστόσο τραυματίας αποχώρησε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Μορένο.

Παναιτωλικός - Ξάνθη 5-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η Ξάνθη ήταν αυτή που "πάγωσε" το Αγρίνιο νωρίς νωρίς στο 4ο λεπτό, με τον Λισγάρα να κάνει την κοντινή προβολή μετά από φάουλ του Λουσέρο και να δίνει προβάδισμα στην Ξάνθη. Όλα έδειχναν ό,τι θα γίνει ωραίο ματς. Ο Παναιτωλικός ανέβηκε μετά το γκολ, έχασε μια καλή ευκαιρία με το σουτ του Μπεχαράνο στο 7'.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα ωστόσο, στο 22ο λεπτό, ο Κέβις από αριστερά έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Μορένο έπιασε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έβγαλε, όμως στο ριμπάουντ ο Βιγιαφάνες ισοφάρισε σε 1-1. Ένα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε να πετύχει και 2ο τέρμα ο Παναιτωλικός, όμως ο Φωτάκης σπατάλησε μια καλή ευκαιρία. Τα δυσάρεστα για την ομάδα του Αγρινίου ήρθαν στο 36ο λεπτό όταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Μορένο, έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στο πόδι του.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα πάμε με το 1-1 στα αποδυτήρια, οι Μαρτίνες, Μπεχαράνο και Βιγιαφάνες έκρυψαν τη μπάλα και ο τελευταίος με υπέροχο πλασέ έγραψε το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όμως ο Λουσέρο με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Παναιτωλικός δε σταμάτησε. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ευτύχησε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ, με τον Ετζενγουέλε να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βιγιαφάνες. Η Ξάνθη ανοίχτηκε ψάχνοντας το γκολ και το πλήρωσε. Ο Μαρτίνες με ένα πονηρό φάουλ από τα δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 60ο λεπτό δίνοντας "αέρα" δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ο νεαρός παίκτης του Παναιτωλικού έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές του εμφανίσεις και στο 69ο λεπτό με μια φανταστική ατομική ενέργεια, "χόρεψε" την αντίπαλη άμυνα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Κάπελ που έγραψε το 5-2. Όπως ήταν φυσικό, στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός έπεσε και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

MVP

Τόσο ο Βιγιαφάνες, όσο και ο Μαρτίνες ήταν καταλυτικοί για την ομάδα του Αγρινίου. Ο πρώτος πέτυχε 2 γκολ και σέρβιρε άλλο ένα, ενώ ο δεύτερος μέτρησε ένα γκολ και μια ασίστ. Βασικά όχι απλά μία ασίστ, καθώς χόρεψε την άμυνα της Ξάνθης και έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Καπέλ.

Αδύναμος Κρίκος

Όταν τρως 5 γκολ τότε όπως είναι λογικό κάτι φταίει στην άμυνά σου. Η άμυνα της Ξάνθης έκανε λάθη, δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να σταματήσει την τρομερή επιθετική γραμμή του Παναιτωλικού και ως εκ τούτου δέχθηκε 5 τέρματα.

Σχόλιο

Την πρώτη 5άρα της φετινής Super League πέτυχε ο Παναιτωλικός κόντρα στην Ξάνθη. Οι Αγρινιώτες δείχνουν να παίρνουν φόρα, μιας και στην αρχή είχαν δύσκολο πρόγραμμα και τώρα... ποιος τους πιάνει. Οι Βιγιαφάνες και Μαρτίνες αρχίζουν να δείχνουν αγώνα με τον αγώνα την κλάση τους, ωστόσο το μόνο δυσάρεστο της σημερινή βραδιάς είναι ο τραυματισμός του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Μορένο.

Στα συν θα πρέπει να σημειωθεί και η πάσα για όσκαρ με τακουνάκι που βγάζει ο Μπεχαράνο στον Βιγιαφάνες για να γράψει το 2-1. Όσον αφορά την Ξάνθη, ίσως και να την αδικεί το τελικό 5-2. Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν κλείστηκε, κατέβηκε στο Αγρίνιο για να παίξει ποδόσφαιρο, ωστόσο λίγο κάποια λάθη, λίγο η τρομερή εμφάνιση των Βιγιαφάνες και Μαρτίνες, έδωσε μεγάλη έκταση στο σκορ.

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Γκαρσία, Μπεχαράνο, Καπέλ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο (37' Άλβες), Βιγιαφάνες (86' Μήλιος), Μαρτίνες (81' Κόρμπος), Ετζενγκουέλε, Φωτάκης

Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Κλέιτον (68' Ολιβέιρα), Μπαξεβανάκης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (33' Ομπόντο), Καπετάνος (59' Ράνος), Λισγάρας, Καρυπίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK