Πανιώνιος-Απόλλων 2-1

Δύο γκολ του Δημήτρη Κολοβού στο δεύτερο μέρος ανέτρεψαν το 0-1 του ημιχρόνου και χάρισαν τη νίκη στον Πανιώνιο κόντρα στον Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη. Αλλαγμένος προς το καλύτερο στην επανάληψη ο Ιστορικός.

Πανιώνιος-Απόλλων 2-1

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με τις δύο ομάδες να έχουν μοιρασμένη κατοχή στο πρώτο μέρος αυτός που ευτύχησε να κάνει το πλάνο του πράξη ήταν ο Απόλλωνας. Η "ελαφρά ταξιαρχία" φρόντισε να αμυνθεί αρκούντως αποτελεσματικά και να κάνει γκολ τη μοναδική καλή της ευκαιρία στο 21' με την κεφαλιά του Μίνγκα. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του ούτε απείλησε ούτε καν υποψία δεν έφτιαξε αναγκάζοντας τον προπονητή του να αλλάξει πρόωρα τα πλάνα του.

Ο Νίκος Παντελής έριξε στη μάχη τον Γιάννου από το 46' και έφερε τον ακίνδυνο στο πρώτο μέρος Κολοβό στον άξονα για να γίνει η ομάδα του στοιχειωδώς επικίνδυνη. Αφού γλίτωσε το 0-2 από τον Γκουέλα στη φάση του 49' ο Πανιώνιος πράγματι πάτησε με αξιώσεις την περιοχή του Τζόρβα και άρχισε να παράγει ευκαιρίες.

Στο 54'ο Κολοβός είχε κεφαλιά μόλις άουτ, στο 61' ο Γιάννου έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ ενώ στο 63' ήρθε, απολύτως φυσιολογικά βάσει της εξέλιξης του ματς, η ισοφάριση με την προβολή του Κολοβού. Από το γκολ και έπειτα ο Πανιώνιος πήρε και ψυχολογία και συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση έχοντας πια στο τερέν και τον Καμπάνταη.

Η επιθετικότητα των γηπεδούχων εκφράστηκε με γκολ και πάλι από τον Κολοβό στο 78', ένα λεπτό μετά την ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Αραβίδη. Ο Απόλλωνας σε όλα αυτά αντέδρασε καθυστερημένα και σπασμωδικά. Πίεσε μεν αλλά δεν είχε το σχέδιο για να απειλήσει και να φτάσει στην ισοφάριση.

ΜVP

Αγωνιζόμενος στον άξονα, ο Δημήτρης Κολοβός έκανε θραύση. Οχι μόνο τον ένιωσε περισσότερο η αντίπαλη άμυνα αλλά ουσιαστικά αποτέλεσε το δεύτερο φορ του Πανιώνιου, κάτι που αποδεικνύεται από τα δύο γκολ που πέτυχε.

Aδύναμος Κρίκος

Aναιμική η αμυντική γραμμή του Απόλλωνα στο δεύτερου μέρους λύγισε πολύ εύκολη με την πίεση του αντιπάλου χωρίς να καταφέρει να ορθώσει ανάστημα.

Σχόλιο

Πρόκειται για νίκη ψυχολογίας για τους γηπεδούχους οι οποίοι έδωσαν αξία στην εκτός έδρας επιτυχία τους στα Ιωάννινα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Απόλλωνας αποδείχθηκε αδύναμος να υπερασπιστεί το προβάδισμά του και δεν κατάφερε να πάρει καν πόντο.

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Μενδρινός, Καλτσάς (67' Καμπάνταης), Ντούνης (46' Γιάννου), Κολοβός (83' Λαμπρόπουλος), Αραβίδης

Απόλλων: Τζόρβας, Χατζηζήσης (69' Βέρτζος), Παντελιάδης, Δεληζήσης, Έγκον (58' Τοσκάνης), Άλβαρες, Κόρμπος, Μίνγκας (82' Μπάρκογλου), Γκουέλα, Καμαρά, Φαρινόλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK