Αρνητική τροπή στην υπόθεση του Τζανετόπουλου θα βγάλει ζημιωμένη την ΑΕΚ

Ο Ηλίας Καλλονάς αφήνει στην άκρη τα –καθαρά- αγωνιστικά ζητήματα της ΑΕΚ και ασχολείται με την ιδιαίτερη υπόθεση του Άνταμ Τζανετόπουλου. Πώς από "Next Big Thing" μετατράπηκε σε "αποδιοπομπαίο τράγο" κυριολεκτικά εν μία νυκτί.

Αρνητική τροπή στην υπόθεση του Τζανετόπουλου θα βγάλει ζημιωμένη την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Το... θετικό με τον μικρόκοσμο της ΑΕΚ είναι πως δεν σ’ αφήνει να βαρεθείς ποτέ. Πάντα, με κάποιον μαγικό τρόπο, θα βρεθεί κάποιος πρωταγωνιστής που θα δημιουργήσει κλίμα "διχασμού" και πόλωσης στον κόσμο και γενικότερα την ομάδα. Είτε αναφερόμαστε για παράδειγμα στην αποπομπή-παραίτηση του Τραϊανού Δέλλα, είτε μιλάμε για τις διαφορετικές, αλλά τρανταχτές, περιπτώσεις των Ντούσαν Μπάγεβιτς και Ντέμη Νικολαΐδη.

Ο μικρός πρόλογος δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό πέρα από το να τονίσει την ιδιαίτερη "ιδιοσυγκρασία" αυτής της ομάδας. Μίας ομάδας που παλεύει την εσωστρέφειά της. Λένε πως "πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι". Στην περίπτωση της ΑΕΚ αποτυπώνει σε απόλυτο βαθμό την πραγματικότητα. Μπορεί να έπεσε στη Γ’ Εθνική, να έκανε ένα νέο ξεκίνημα ("Ερχόμαστε") αλλά οι παθογένειες του παρελθόντος βρίσκονται ξανά εδώ και δεν την αφήνουν να βρει ηρεμία.

Θεωρήθηκε το "Next Big Thing"

Τις τελευταίες ημέρες έχει επιστρέψει στο επίκεντρο η υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Άνταμ Τζανετόπουλου. Ενός παιδιού που μας συστήθηκε στα... χωράφια της Γ’ Εθνικής σε ηλικία 18 ετών και κατάφερε μέσα σε 2 χρόνια να μετατραπεί σε βασικό κεντρικό αμυντικό της "Ένωσης" στη Super League. Ένα παιδί με εξαιρετικά στοιχεία, σοβαρό, μετρημένο και εξελίξιμο. Όλα τα παραπάνω προτερήματα σε συνδυασμό με την καθημερινή τριβή "ανάγκασαν" τον Τραϊνό Δέλλα να του προσφέρει χωρίς δισταγμό μία θέση στη βασική ενδεκάδα. Μάλιστα, το καλοκαίρι υπήρξε επίσημη πρόταση της Σεβίλλης για δανεισμό του με οψιόν αγοράς, ύψους 1.500.000 ευρώ. Δηλαδή, όση κι η ρήτρα στο συμβόλαιό του.

Οι άνθρωποι του συλλόγου, βλέποντας τους "μνηστήρες" να συρρέουν, αλλά και τα θετικά στοιχεία που παρουσίαζε ο Τζανετόπουλος εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αποφάσισαν να κινήσουν τις διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του. Αξίζει να σημειωθεί πως μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που λαμβάνει ετησίως λιγότερα από 20.000 ευρώ και βάσει των εμφανίσεων μπορεί να θεωρηθεί κάλλιστα αδικημένος. Όμως, εδώ κι αρκετό καιρό το θέμα έχει "παγώσει" χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, ενώ τις τελευταίες ημέρες γίνεται μία προσπάθεια να χρεωθεί η αποτυχία των διαπραγματεύσεων στον νεαρό άσο. Καλό θα ήταν, σ’ αυτό το σημείο, να ανατρέξουμε στο τι συνέβη το προηγούμενο διάστημα μέχρι να φτάσουμε έως εδώ.

"Πλήρωσε" την στήριξη του Δέλλα

Μετά τη βαριά ήττα της ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό, που προκάλεσε άμεσες εξελίξεις, με βασικότερη την αποχώρηση του Τραϊανού Δέλλα, περίπου 10-15 οπαδοί της "Ένωσης" επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο της ομάδας και την "έπεσαν" λεκτικά στον Τζανετόπουλο για την απόδοσή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Παράλληλα, μία σημαντική μερίδα του "κιτρινόμαυρου" Τύπου τον θεώρησε ως κύριο υπαίτιο της ήττας, παρότι την ίδια ώρα εξέφραζε παράπονα για σοβαρά διαιτητικά λάθη. Δεν ξέρω πόσο φυσιολογικό είναι να θεωρείς πως σε έχει αδικήσει κατάφωρα η διαιτησία, αλλά την ίδια στιγμή να χρεώνεις την ήττα σε μία "εμμονή", όπως χαρακτηρίστηκε, του προπονητή.

Αρνητική τροπή στην υπόθεση του Τζανετόπουλου θα βγάλει ζημιωμένη την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Η απόφαση της διοίκησης να εμπιστευτεί τις τύχες της ομάδας στον Γκουστάβο Πογέτ είχε αντίκτυπο και στη χρησιμοποίησή του. Οι διοικούντες είχαν και στο παρελθόν εκφράσει παράπονα για το γεγονός πως κάποιοι παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, όπως για παράδειγμα ο Θέσαρ Άρθο, δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής. Η άφιξη του Ουρουγουανού έδωσε την ευκαιρία στον Ισπανό να αγωνιστεί βασικός, στέλνοντας παράλληλα τον Τζανετόπουλο στην εξέδρα. Από τότε, βρίσκεται διαρκώς εκτός αποστολής, μετρώντας μόνο ένα 90λεπτο για το Κύπελλο κόντρα στον Πανελευσινιακό.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Τζανετόπουλος "πλήρωσε" την στήριξη που εισέπραττε από τον Δέλλα, αλλά και την επιμονή των υπευθύνων του συλλόγου να αποδειχθεί "λαβράκι" ο Άρθο. Μέχρι στιγμής ο Ισπανός δεν έχει θέλξει με την απόδοσή του, παρότι κάποιοι θέλουν να μας πείσουν πως η ΑΕΚ βρήκε στο πρόσωπό του το νέο... Κάρλος Γκαμάρα. Κι επειδή είναι καλό να μιλάμε με αποδείξεις, έστω κι από τα ελάχιστα που μας προσφέρει η στατιστική υπηρεσία της Super League βγαίνουν ενδιαφέροντα και χρήσιμα συμπεράσματα. Ο Τζανετόπουλος σε 7 αγώνες είχε κατά μέσο όρο 1,2 κλεψίματα και 1,6 επεμβάσεις και 1,14 λάθη, ενώ αντίθετα ο "έμπειρος" Άρθο σε μόλις 4 συμμετοχές μετράει 2,25 λάθη, 0,25 κλεψίματα, 4,5 επεμβάσεις, ενώ έχει δεχθεί και μία κόκκινη κάρτα. Είναι ξεκάθαρο πως η πλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα υπέρ του πιτσιρικά.

Τι οφείλει να κάνει η ΑΕΚ

Θεωρώ λοιπόν πως, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις, η ΑΕΚ οφείλει να βρει τη "χρυσή τομή" και να ανανεώσει το συμβόλαιο του Τζανετόπουλου. Πρώτον, γιατί δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Και δεύτερον, γιατί ο "Τζάνε" έχει όλα τα εχέγγυα να εξελιχθεί σε στυλοβάτη της αμυντικής γραμμής, αρκεί να στηριχθεί κατάλληλα. Δηλαδή, έχοντας δίπλα του έναν έμπειρο κι αξιόλογο κεντρικό αμυντικό, όπως είχαν κατά το παρελθόν οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς. Και μίας κι αναφερθήκαμε στον δεύτερο, καλό θα ήταν να θυμηθούμε πόσο ζημίωσε οικονομικά αλλά και σε θέμα πρεστίζ την ΑΕΚ η υπόθεση του, παρότι η τότε διοίκηση δεν συγκρίνεται -σε επίπεδο οργάνωσης- με την τωρινή. Παρόλα αυτά, παραμένει μία ιδιαίτερα διδακτική ιστορία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άνταμ Τζανετόπουλος: Το Next Big Thing της ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK