Bασιλόπουλος: "Άλλοι λένε ότι είμαι φανατικός υπέρμαχος του γηπέδου της ΑΕΚ"

Νέο δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, αναμένεται να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια την 21η Σεπτέμβρη σε περίπτωση που απορριφθεί το αίτημα του Δήμου. Με ποια ατάκα ο Δήμαρχος το... τερμάτισε!

Bασιλόπουλος: "Άλλοι λένε ότι είμαι φανατικός υπέρμαχος του γηπέδου της ΑΕΚ"

Oλοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης (10/9) το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας στο οποίο η δημοτική αρχή κατάφερε να περάσει το αίτημα για παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για το γήπεδο της ΑΕΚ. Σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι που αφορά την "Ένωση", δείγμα της… προτεραιότητας που δίνει ο Δήμος στο γήπεδο της ΑΕΚ, ήταν το γεγονός ότι το θέμα της "Αγιάς Σοφιάς" τοποθετήθηκε -για μία ακόμα φορά τελευταίο στη σειρά. Συγκεκριμένα το θέμα που αφορούσε το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν το 17ο και τελευταίο θέμα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Αφού η ώρα προχώρησε αρκετά μία συνεργάτιδα του Δημάρχου τοποθετήθηκε στο θέμα του αιτήματος για παράταση της δημόσιας διαβούλευσης. Η συνεργάτιδα του Δημάρχου αρχικά στάθηκε στο γεγονός ότι η διαβούλευση έγινε… καλοκαίρι, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να λείπουν αρκετά από τα μέλη της δημοτικής αρχής σε διακοπές που είχε ως συνέπεια να καταστεί αδύνατο να τοποθετηθεί ο Δήμος.

Στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου κατά πλειοψηφία με τους Γεωργαμλή και Κόντο να απέχουν από την ψηφοφορία. Συνεπώς, το αίτημα θα κατατεθεί στο ΥΠΑΠΕΝ. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν προκαλεί προβληματισμό στην ΑΕΚ, καθώς στον νόμο δεν προβλέπεται από πουθενά ότι μπορεί να ζητηθεί παράταση της διαβούλευσης από τον Δήμο ή την Περιφέρεια.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος τόνισε: "Ζητήσαμε τη στήριξη του επιμελητηρίου περιβάλλοντος. Το ζήτημα του γηπέδου έχει προκαλέσει αρκετές εντάσεις στην πόλη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η απόφαση να βγει το έργο σε διαβούλευση ήρθε στο τέλος Ιουλίου και η περιβαλλοντική μελέτη είναι ογκώδης".

Στη συνέχεια μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος προσπαθώντας να απολογηθεί σε πολίτη και για να αποδείξει ότι κρατά ίσες αποστάσεις με όλους είπε: "Ένας κύριος προηγουμένως είπε ότι είμαι ο μεγαλύτερος πολέμιος του γηπέδου ενώ άλλοι λένε ότι είμαι φανατικός υπέρμαχος του γηπέδου". Πρόκειται για μία φράση που προκάλεσε εντύπωση καθώς ουδείς κατάλαβε πώς προκύπτει να πιστεύει κανείς ότι ο Βασιλόπουλος είναι φανατικός υπέρμαχος του γηπέδου από τη στιγμή που έχει προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του. Αντίθετα, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι ο Δήμαρχος εξωτερίκευσε το πραγματικό θέμα που τον ταλαιπωρεί αυτή την περίοδο: Το χρύσωμα του χαπιού στους... αντιφρονούντες, δηλαδή.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα

Αν η ένσταση του Δήμου απορριφθεί (το επικρατέστερο ενδεχόμενο) και δεν δοθεί παράταση στη διαβούλευση που ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτέμβρη, τότε θα πραγματοποιηθεί νέο δημοτικό συμβούλιο στις 21 Σεπτεμβρίου με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το γήπεδο της ΑΕΚ προκειμένου να τοποθετηθούν τα μέλη (παρότι δεν υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία) στο θέμα της περιβαλλοντικής μελέτης. Βεβαίως η ουσία είναι ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας πλέον έγινε κάτι σαν… φτωχός συγγενής της όλης ιστορίας αφού παρότι διαφωνεί, μετά την απόφαση του ΣτΕ η δυναμική του στο θέμα του γηπέδου ελαχιστοποιήθηκε σε μηδενικό επίπεδο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK