Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!

Με μείζον και βασικό ερώτημα "πού πήγαν 5 εκ. ευρώ", ο Γιώργος Κιντής προσέφυγε στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε μήνυση για απιστία (κακουργηματικού βαθμού) κατά 10 στελεχών της ΠΑΕ ΑΕΚ -μεταξύ άλλων Αδαμίδη, Παππά και Νοτιά- και της Εmpire 1924, ενώ ανάμεσα στους μάρτυρες προτείνει και τον Ντέμη Νικολαΐδη. Το Contra.gr και ο Γιάννης Ξενάκης αποκαλύπτουν όλα τα "ντεσού" και το παρασκήνιο!

Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!

Τα σαθρά θεμέλια του οικοδομήματος της ΠΑΕ ΑΕΚ κινδυνεύουν με κατάρρευση και η πονεμένη ιστορία της Empire 1924 οδεύει προς διερεύνηση με τη μήνυση για απιστία (σε βαθμό κακουργήματος) που κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Γιώργος Κιντής κατά πρωτοκλασάτων στελεχών (μετόχων και παραγόντων) της ΑΕΚ, όπως είναι ο Σταύρος Αδαμίδης, ο Πέτρος Παππάς, ο Νίκος Νοτιάς και ο Νίκος Θανόπουλος.

Ο Κιντής στρέφεται δικαστικά εναντίον 10 στελεχών της ΑΕΚ και της Εmpire 1924 για μια περίεργη λογιστική εγγραφή ύψους 5 εκ. ευρώ (4.994.106,81 ευρώ) που εμφανίζεται στον ισολογισμό της 30/6/2011 της ΠΑΕ ΑΕΚ. Προηγήθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο μπαράζ ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Κιντή με Αδαμίδη, Παππά, λογιστές και ελεγκτές, από τους οποίους δεν πήρε πειστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις στο ερώτημα “που πήγαν αυτά τα 5 εκατομμύρια”. Έτσι αποφάσισε να μηνύσει 10 ανθρώπους που κινήθηκαν ή κινούνται στο χώρο της ΠΑΕ και της Empire 1924, αιτούμενος τη διερεύνηση του θέματος, την άσκηση ποινικής δίωξης και την κατά νόμον αυστηρή τιμωρία τους. Ο Κιντής δηλώνει ότι παρίσταται “ως πολιτικώς ενάγων για χρηματική αποζημίωση λόγω περιουσιακής ζημίας και ηθικής βλάβης, την οποία υπέστην από τα πιο πάνω αδικήματα και για το ποσό των 44 ευρώ, με επιφύλαξη αξίωσης του υπολοίπου στα αρμόδια αστικά δικαστήρια.”

Δυο μήνες διετέλεσε πρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΚ (Δεκέμβριος 2008, Ιανουάριος 2009) ο Γιώργος Κιντής, που ανάμεσα στους 7 μάρτυρες προτείνει και τον Ντέμη Νικολαΐδη. Επί προεδρίας του άλλωστε ιδρύθηκε η Empire 1924 (11/2/2005) και χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 είχε σωρεύσει ζημίες ύψους 3,5 εκ. ευρώ!

Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Με Αδαμίδη

Για να φτάσει ο Κιντής στο μείζον θέμα με την περίεργη λογιστική εγγραφή των 5 εκ.ευρώ, προηγήθηκε τον Απρίλιο ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον Σταύρο Αδαμίδη, στον οποίο και πρότεινε συνεργασία σε επαγγελματική βάση για να σωθεί η ΑΕΚ. Πως; Ο Κιντής στα e-mail δεν αποκαλύπτει τον τρόπο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες επεξεργάστηκε στο μυαλό του την ιδέα υπαγωγής της ΠΑΕ ΑΕΚ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης (άρθρο 106ια του πτωχευτικού κώδικα). Ο Αδαμίδης για δικούς του λόγους δεν έκλεισε τη συμφωνία να συνεργαστεί με τον Κιντή και ο τελευταίος ψάχνοντας το θέμα (δηλαδή, γιατί είναι όλοι προσκολλημένοι στην ΑΕΚ και δεν παραδίδουν τα κλειδιά) ανακάλυψε την ιστορία με τα 5 εκατομμύρια. Και μέσα από την ανταλλαγή δεκάδων e-mails, με Αδαμίδη, Παππά και άλλα στελέχη, o Κιντής, ο οποίος παραμένει μέτοχος της Εmpire (με ποσοστό 0,.31%), όχι μόνον δεν έλαβε πειστικές απαντήσεις για τη διαδρομή των χρημάτων και το “τρίγωνο ΑΕΚ ΠΑΕ – Empire 1924 – Puma Hellas” αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “υπάρχουν επαρκείς και αποχρώσεις ενδείξεις περί τελέσεως αξιοποίνων πράξεων.”

Ο Κιντής ζητάει επί της ουσίας ζητάει να διαλευκανθεί η αμαρτωλή και πονεμένη ιστορία της Empire, η οποία ιδρύθηκε για να φέρει έσοδα στην ΑΕΚ αλλά όλως παραδόξως εμφανίζεται η ΠΑΕ να την έχει χρηματοδοτήσει με τουλάχιστον 1,2 εκ. ευρώ (με βάση την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της BDO) και επιπροσθέτως η Εmpire να χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά της!

Πριν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ο Κιντής είχε χτυπήσει καμπανάκι, με e-mail προς τα μέλη του ΔΣ της Empire, πρόεδρος στην οποία παραμένει κανονικά και με τον νόμο ο Σταύρος Αδαμίδης! Δηλαδή τα έσοδα μιας εταιρίας που εμπορεύεται το σήμα και τα προϊόντα της ΑΕΚ, διαχειρίζεται ένας παραιτημένος πρόεδρος της ΠΑΕ (Αδαμίδης) κι ένας απολυμένος οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ (Πουλάκος)! Και το μείζον ερώτημα προς τη διοίκηση της ΠΑΕ και προς τον Ανδρέα Δημητρέλο είναι γιατί δεν καταγγέλει τη σύμβαση με την ΑΕΚ Εmpire, γιατί δεν μπαίνει ένα τέλος σ' αυτή την “αμαρτωλή ιστορία” με τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου, την εκκαθάριση και πτώχευση της εταιρίας.

Πονεμένη ιστορία

Στις 11 Φεβρουαρίου 2005 ιδρύθηκε η Empire 1924 προκειμένου να διευκολύνει την εμπορική λειτουργία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Με το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Παραχώρησης Χρήσης Σηµάτων στις 4/5/2005, η ΑΕΚ ΠΑΕ παραχώρησε στην Empire:

α) το δικαίωμα χρήσης των σηµάτων της «ΑΕΚ ΠΑΕ» και «ΑΕΚ FC» ,

β) το δικαίωµα παραγωγής και διάθεσης προϊόντων µε τη χρήση των ως άνω σηµάτων, και

γ) το δικαίωµα παραχώρησης υποάδειας χρήσης των σηµάτων της ΑΕΚ ΠΑΕ σε τρίτα φυσικά ή νοµικά πρόσωπα για εκμετάλλευση στις εµπορικές τους δραστηριότητες.

Με νέο Ιδιωτικό Συμφωνητικό της 19/7/2005 η ΑΕΚ ΠΑΕ παραχώρησε στην εταιρεία «EMPIRE 1924 A.E.» το αποκλειστικό δικαίωµα εκμετάλλευσης:

α) των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου,

β) των διαφημιστικών καταχωρήσεων,

γ) της βάσης δεδομένων,

δ) κάθε είδους κινητών, ακίνητων και άυλων περιουσιακών

δικαιωμάτων της και

ε) των image rights των αθλητών της ΑΕΚ ΠΑΕ προς τρίτα φυσικά ή νοµικά πρόσωπα.

Η Empire οφείλει να καταβάλει στην ΑΕΚ ΠΑΕ ως αντάλλαγµα ποσοστό 80% επί των καθαρών κερδών της.

Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!
Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!
Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!
Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!
Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!
Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!

Ζημίες 3,5 εκ. ευρώ

Όπως αναφέρει στη μήνυση ο Γιώργος Κιντής “η Empire, όχι μόνο δεν πέτυχε το σκοπό της, αλλά αντίθετα μέχρι τις 31/12/2010 είχε σωρεύσει ζημίες ύψους περί τα €3,5 εκ., λαμβανομένων υπόψη και των παρατηρήσεων των ορκωτών ελεγκτών στον δημοσιευθέντα ισολογισμό της, (προσκομιζόμενος, σχετ. 13), ενώ σύμφωνα με την από 17/1/2011 έκθεση διαχειριστικού ελέγχου που δημοσίευσε η ΠΑΕ ΑΕΚ (προσκομιζόμενη, σχετ. 14) η τελευταία είχε καταβάλει ως τις 30/6/2010 στην Empire ταμειακές διευκολύνσεις ύψους άνω των €1,2 εκ. Μάλιστα, στην ανωτέρω έκθεση σημειώνεται: «Επιπρόσθετα από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στη χρήση λήξης 30/06/2010 η ΑΕΚ ΠΑΕ κατέβαλε πρόσθετες ταμειακές διευκολύνσεις στην εταιρεία «Empire 1924 Α.Ε.» ποσού €200.000 περίπου. Για τις ανωτέρω χρηματικές διευκολύνσεις δεν μας έχουν παραδοθεί σχετικά πρακτικά εγκρίσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο ή τις Γενικές Συνελεύσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23α του κ.ν 2190/20. Συνεπώς το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων από την «Empire 1924 Α.Ε.» αναφέρεται σε ταμειακές διευκολύνσεις και όχι σε απαιτήσεις από έσοδα της ΑΕΚ ΠΑΕ βάσει των συναφθέντων συμφωνητικών.”

Συνεχίζοντας στο κείμενο της 17σέλιδης μήνυσης ο Κιντής σημειώνει ότι “η εταιρεία στην οποία έδωσε ως «προίκα» την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος της η ΠΑΕ ΑΕΚ, όχι μόνο δεν κατέβαλε ούτε ευρώ ως αντάλλαγμα επί τόσα χρόνια, αλλά την επιβάρυνε περαιτέρω με €1,2 εκ. κατ’ ελάχιστον. Πέραν τούτου, η εταιρεία εμφάνισε, βάσει του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού της στις 31/12/2010, μηδενικό σχεδόν περιθώριο μεικτού κέρδους, ζημίες

€630.000 σε κύκλο εργασιών €1,3 εκ. και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς ύψους €300.000 περίπου.

Είχε δημιουργηθεί δια δημοσιευμάτων η πεποίθηση ότι η δεινή κατάσταση της εταιρείας οφείλεται αποκλειστικά στη συμβατική σχέση με την εταιρεία Puma Hellas A.E. και στις υπερβολικού ύψους παραγγελίες αθλητικού υλικού από την προηγούμενη διοίκηση της Empire. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα όμως με ημερομηνία 23/1/2011 (προσκομιζόμενη, σχετ. 15) ο πρώτος των μηνυομένων επαιρόταν διότι μείωσε την υποχρέωση αυτή από €7 εκ. σε €1 εκ. (ποσό το οποίο μάλιστα η Empire οφείλει να καταβάλει μόνο σε περίπτωση κατά την οποία εμφανίζει κέρδη) ενώ βεβαίως η εταιρεία είχε παραλάβει και διαθέσει αθλητικό υλικό αντίστοιχης αξίας.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρώτος των μηνυομένων εξέφραζε την πεποίθησή του ότι «στο εξής [η Empire 1924] θα είναι κερδοφόρος και όλα τα κέρδη της θα πηγαίνουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ».

Προφανώς, η ανωτέρω πρόβλεψή δεν επαληθεύθηκε, καθότι σύμφωνα πάλι με δημοσίευμα του τύπου, ο ίδιος καταδικάσθηκε το Μάιο του 2012 σε φυλάκιση επτά μηνών για οφειλές της εταιρείας (προσκομιζόμενο, σχετ. 16). Δυστυχώς, ως μέτοχος ουδεμία άλλη πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας λαμβάνω, διότι, κατά παράβαση του άρθρου 25 του ν. 2190/1920, η Empire δεν έχει συγκαλέσει τακτική Γενική Συνέλευση ως τις 30/6/2012, ούτε βεβαίως έχει δημοσιεύσει ισολογισμό για το έτος 2011.”

Ζημιώνεται η ΑΕΚ

Με e-mail προς τα μέλη του ΔΣ της Empire στις 13 Αυγούστου 2012 ο Κιντής υπενθυμίζει ότι η Empire 1924 εξακολουθεί και σήμερα να έχει την εκμετάλλευση των εμπορικών σημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ, χωρίς όμως να έχει ούτε την ίδια μετοχική σύνθεση, ούτε το ίδιο διοικητικό συμβούλιο με την ΠΑΕ ΑΕΚ. “Πρόκειται συνεπώς για μία τρίτη εταιρεία η οποία εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, να εισπράττει επί της ουσίας για λογαριασμό της, χωρίς να παρέχει κάποιο αντάλλαγμα, ενώ νόμιμος εκπρόσωπός της παραμένει ο Σταύρος Αδαμίδης, παραιτηθείς από την ΠΑΕ ΑΕΚ εδώ και δέκα περίπου μήνες.”

Τονίζει ότι με τη συνέχιση της εκμετάλλευσης των εμπορικών δικαιωμάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την Empire 1924, επιτείνεται η αναμφισβήτητη ζημία που έχει υποστεί η τελευταία από τη σύμβαση αυτή και προτείνει η σύμβαση να τερματισθεί συναινετικά και να επανέλθουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ τα δικαιώματα αυτά ώστε να μπορέσει η τελευταία, κατά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, να αξιοποιήσει κατά το δυνατόν καλύτερα τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο Κιντής το προχωράει ακόμα πιο πέρα, καθώς ζητάει να οδηγηθεί η Empire1924 σε εκκαθάριση (ή σε πτώχευση), αλλά θα πρέπει να προηγηθεί η αναζήτηση και απόδοση ευθυνών σε όσους κατάφεραν το ακατόρθωτο, να επιβαρύνουν την ΠΑΕ ΑΕΚ κατά τουλάχιστον €1,2 εκ. εκμεταλλευόμενοι τα περιουσιακά της στοιχεία, ζημιώνοντας ταυτόχρονα το λιγότερο κατά €3,5 εκ. την Empire 1924.

“Σας ζητώ συνεπώς να συγκαλέσετε το συντομότερο Γενική Συνέλευση της εταιρείας, αφού προηγουμένως παράσχετε εγγράφως ενδελεχή πληροφόρηση στους μετόχους για την οικονομική κατάσταση και την πορεία των εργασιών της εταιρείας από ιδρύσεώς της. Στη Γενική Συνέλευση οφείλετε κατά τη γνώμη μου να καταλογίσετε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, εφόσον βεβαίως κρίνετε ότι οι ευθύνες δεν είναι συλλογικές και πρέπει να προσωποποιηθούν, και να ζητήσετε την έγκριση των μετόχων προκειμένου να προβείτε στις δέουσες νομικές ενέργειες. Γνωρίζετε ότι ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Empire 1924 έχετε την επιμέλεια και διαχείριση όχι μόνο της περιουσίας της ίδιας της Empire 1924 αλλά και της ΠΑΕ ΑΕΚ. Παρότι τη διαχείριση αυτή οφείλετε να ασκείτε με το ίδιο μέτρο επιμέλειας, όπως και τις υπόλοιπες επαγγελματικές σας δραστηριότητες, τα αποτελέσματα της Empire 1924 δεν αποτελούν ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση. Οι καλές προθέσεις, όπου υπάρχουν, δεν απαλλάσσουν από τις βαρύτατες ποινικές ευθύνες όσων εν γνώσει τους ζημιώνουν την περιουσία τρίτου, της οποίας βάσει του νόμου ή δικαιοπραξίας έχουν την επιμέλεια ή διαχείριση. Γνωρίζετε προφανώς ότι ως Διοικητικό Συμβούλιο της Empire 1924, φέρετε ακεραία την ευθύνη έναντι των μετόχων της εταιρείας, της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και του νόμου. Το αν θα επιμερίσετε τις ευθύνες αυτές σε συγκεκριμένα πρόσωπα είναι προφανώς δική σας απόφαση. Μόνο βέβαιο είναι ότι κανείς δεν έχει το ηθικό ή νομικό δικαίωμα να κλείσει την πόρτα και να φύγει πριν τον καταλογισμό ευθυνών....”

Ο Κιντής δεν έλαβε απάντηση και μέσα από έρευνα που έκανε έπεσε στην αντίληψή του η υπ. αριθμ. 5 παρατήρηση του ορκωτή ελεγκτή στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ με ημερομηνία 30/6/2011: “Κατά παρέκκλιση του άρθρου 42β παρ. 7 του κωδ. Ν. 2190/1920, τα κονδύλια του κυκλοφορούντος ενεργητικού Δ.II.1 «Πελάτες» και Γ.II.1 «Προμηθευτές» εμφανίζονται μειωμένα κατά €4.994.106,81, καθώς συμψηφίστηκε εξωλογιστικά από την εταιρεία ισόποση απαίτηση και υποχρέωση προς τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο”.

Τα 5 ερωτήματα

Από την παρατήρηση αυτή γεννήθηκαν 5 ερωτήματα τα οποία και απηύθυνε με e-mail προς τον Σταύρο Αδαμίδη:

1.Σε τι αφορούσαν οι κατά τα ανωτέρω απαίτηση και υποχρέωση;

2.Ποιος είναι ο αντισυμβαλλόμενος αυτός, που ήταν και προμηθευτής αλλά και πελάτης, και μάλιστα αυτού του ύψους ;

3.Ποιο λόγοι επέβαλαν τη διενέργεια του ανωτέρω συμψηφισμού, παρά το άρθρο 42β παρ. 7 του κωδ. Ν. 2190/1920, κατά το οποίο «απαγορεύεται οποιοσδήποτε συμψηφισμός μεταξύ κονδυλίων των λογαριασμών ενεργητικού και παθητικού ή των λογαριασμών εσόδων και εξόδων και η εμφάνιση μόνο της μεταξύ τους διαφοράς».

4.Συνδέεται το ζήτημα αυτό με τη μη δημοσίευση του ισολογισμού της Empire 1924, κι αν ναι, πως;

5.Προέβη ποτέ ή ΠΑΕ ΑΕΚ ή η Empire 1924 σε ευρείας κλίμακας καταστροφή αποθεμάτων; Τηρήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες (πρακτικό Δ.Σ., γνωστοποίηση στον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ, παρουσία ορκωτού ελεγκτή;). Αν όχι, γιατί; Συνδέεται κατά κάποιο τρόπο η καταστροφή αποθεμάτων, εφόσον βεβαίως συνέβη, με την ανωτέρω παρατήρηση του ορκωτού;

Τριγωνική συναλλαγή

Ο Αδαμίδης δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει, ούτε ο Χάρης Κοσμάτος που συνυπογράφει τον εν λόγω ισολογισμό. Απάντησε μόνον ο Βασίλης Πουλάκος κατά τον οποίο “η ισόποση απαίτηση και υποχρέωση αφορά την Puma Hellas S.A” και ότι αυτά έχουν σχέση με την μείωση της απαίτηση της Puma για το θέμα "φανέλεs Ριβάλντο", με τριγωνική συναλλαγή μεταξύ ΑΕΚ-PUMA-EMPIRE! Σύμφωνα με το σκεπτικό Πουλάκου, η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε χορηγική συμφωνία με PUMA HELLAS, πιθανόν το ποσό των 5 εκ ευρώ να αποτελούσε διακανονισμό χρέους της Empire προς την PUMA HELLAS και η PUMA HELLAS SA να υποχρέωσε την ΠΑΕ ΑΕΚ να αγοράσει καθορισμένης αξίας αθλητικό υλικό ένεκα του διακανονισμού”!

Βόμβα Πουλάκου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στη συνέχεια ένα e-mail του Πουλάκου ο οποίος όπως σημειώνει στη μήνυση ο Κιντής “άφηνε σαφέστατες υπόνοιες για τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων κατά τη διάρκεια της θητείας του Νίκου Θανόπουλου και του Μιχάλη Δημαράκη, αναφέροντας ότι «κατά τα έτη 2008 και 2009 απωλέσθησαν (εκλάπησαν κατ’ εμέ) εμπορεύματα» καθώς και ότι «εκείνο που έχει πέσει στην αντίληψή μου είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Empire (με υπογραφή Θανόπουλου και ετέρου συμβαλλομένου (Μιχαήλ Ευστρατίου) για την ενοικίαση- παραχώρηση χώρου επί της οδού Σμύρνης 3, με όρους τουλάχιστον περίεργους (για να το πω κομψά) όπου σύντομα υπάρχει δικαστήριο με διεκδικούμενη, από μέρους του, αποζημίωση ένεκα του συμφωνητικού!”

Η απάντηση του Κιντή; Ιδού ένα απόσπασμα:

“Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι αυτά που αναφέρεις (κλοπές, "περίεργα" συμφωνητικα) αποτελούν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων για τις οποίες οφείλετε ως διοικητικό συμβούλιο να κινηθείτε δικαστικά. Θα έλεγα μάλιστα ότι οφείλατε να το έχετε ήδη πράξει...”

Ο Κιντής επικοινώνησε και με τον ορκωτό ελεγκτή Νομικό Σκότη προκειμένου να διερευνήσει το ζήτημα της συμψηφισθείσας ισόποσης απαίτησης και υποχρέωσης προς τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο ύψους €4.994.106,81 που εμφανίζεται στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ. “Ισχυρίσθηκε ότι ο αντισυμβαλλόμενος είναι η Puma Hellas κι ότι η ανωτέρω υποχρέωση/απαίτηση βαίνει αυξανόμενη από το 2007/8— χωρίς όμως να μπορεί να εξηγήσει επαρκώς τη γενεσιουργό της αιτία...”

Η στάση του Παππά

Ούτε στην επικοινωνία με τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Γιώργο Κωνσταντινίδη μπόρεσε να βγάλει άκρη ο Γιώργος Κιντής ο οποίος απόρησε με τη στάση και μεταστροφή του Πέτρου Παππά. Ενώ αρχικώς ο πρώην μεγαλομέτοχος έδειξε διάθεση να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, στη συνέχεια τα γύρισε και ήταν εμφανής η προσπάθεια του να κλείσει το ζήτημα χωρίς περαιτέρω διερεύνηση.

Στις επαφές με τον λογιστή του Παππά, Δημήτρη Χιώτη (ο οποίος συναντήθηκε γι' αυτό το θέμα με τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο) “προετάθη ως γενεσιουργός αιτία της συμψηφισθείσας ισόποσης απαίτησης και υποχρέωσης προς τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο ύψους €4.994.106,81 η χορηγική σχέση με την εταιρεία Puma Hellas.”

Ο Κιντής δεν το θεώρησε αυτό πειστικό για δυο λόγους:

“Αφενός διότι θα σήμαινε ότι η συνολική χορηγία της Puma Hellas προς την ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν €8 εκ. για τέσσερα χρόνια—€5 εκ. σε αθλητικό υλικό και €3 εκ. σε μετρητό. Το ποσό αυτό είναι βέβαια τεράστιο σε σχέση με τις χορηγικές συμφωνίες άλλων ομάδων. Αφετέρου γιατί δεν ήταν δυνατόν η ΠΑΕ ΑΕΚ να καταναλώνει περί το €1,25 εκ. το χρόνο σε αθλητικό υλικό, όταν μέχρι το 2007 κατανάλωνε αθλητικό υλικό αξίας χαμηλότερης των €300.000.”

Τα 5 σημεία

Στις σελίδες 12 και 13 της μήνυσης ο Γιώργος Κιντής συνοψίζει τι προέκυψε από την έρευνα που έκανε με βάση όπως αναφέρει πραγματικά περιστατικά και γεγονότα:

1. Η Empire εμφανίζει ως σήμερα συνολικές ζημίες άνω των €3,5 εκ. Αυτό είναι δυσεξήγητο, δεδομένου ότι διαχειριζόταν τα ιδιαιτέρως προσοδοφόρα εμπορικά δικαιώματα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Όπως έχει αναρωτηθεί ο ίδιος ο 6ος των μηνυομένων σε συνέντευξή του (προσκομιζόμενη σχετ. 29): «Είναι δυνατόν η Empire να είναι μέσα; Μα τα AEK Shop και το καφέ franchising να δίναμε μόνο, θα είχε κέρδη».

2. Υπάρχει προφανής απροθυμία των διοικούντων την Empire να παράσχουν οικονομική πληροφόρηση στους μετόχους της, δεδομένου μάλιστα και του ότι, κατά παράβαση του άρθρου 25 του ν. 2190/1920, η εταιρεία δεν είχε συγκαλέσει ως όφειλε τακτική Γενική Συνέλευση ως τις 30/6/2012, ούτε βεβαίως έχει δημοσιεύσει ισολογισμό για το έτος 2011.

3. Τα μέλη του Δ.Σ. της Empire επιδεικνύουν παντελή αδιαφορία για την πορεία των εργασιών της εταιρείας, την οικονομική της κατάσταση και την εκπλήρωση των πάσης φύσεως υποχρεώσεών της.

4. Η κατά τον τρόπο αυτό διοίκηση της Empire αποβαίνει εις βλάβη όχι μόνο της ίδιας της εταιρείας, αλλά και της ΠΑΕ ΑΕΚ, την περιουσία της οποίας διαχειρίζεται. Η διαχείριση αυτή είχε ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην έχει εισρεύσει ως σήμερα ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ από την εκμετάλλευση των εμπορικών της δικαιωμάτων, αλλά αντίθετα να έχει υποχρεωθεί η τελευταία να εκταμιεύσει ποσό άνω του €1,2 εκ. ευρώ προς την Empire.

5. Σοβαρά ερωτηματικά γεννά η ισόποση απαίτηση και υποχρέωση προς τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο ύψους €4.994.106,81 που εμφανίζεται στον από 30/6/2011 ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ. Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις προς τους διοικούντες τόσο την ΠΑΕ ΑΕΚ, όσο και την Empire, δεν κατέστη δυνατόν να διαλευκανθεί η ανωτέρω εγγραφή. Αντίθετα, προέκυψε ότι η ανωτέρω εγγραφή «ούτε καν είχε γίνει» κι ότι «καρτέλα [της Empire στο λογιστήριο της ΠΑΕ ΑΕΚ] δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Ουδόλως πειστικοί είναι εξάλλου οι ισχυρισμοί ότι οι εγγραφές αυτές προέκυψαν λόγω της χορηγικής σχέσης με την Puma Hellas. Εύλογα προκύπτει συνεπώς το ερώτημα τι υποκρύπτει η ανωτέρω εγγραφή και εάν αφορά την Empire.

Η μήνυση όπως αναφέρει, κατατίθεται μεταξύ άλλων επειδή “δια της συνεχιζόμενης αδρανείας τους, απεδέχθησαν την πρόκληση τής κατά τα ανωτέρω ζημίας, πραγματώνοντας την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος της απιστίας”, επειδή ο Βασίλης Πουλάκος “με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφήνει σαφέστατες υπόνοιες για τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων κατά τη διάρκεια της θητείας του Νίκου Θανόπουλου και του Μιχάλη Δημαράκη” και επειδή “υπάρχουν επαρκείς και αποχρώσες ενδείξεις περί τελέσεως αξιοποίνων πράξεων.”

Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!
Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!

Οι 10 μηνυόμενοι

Με τη μήνυση ο Γιώργος Κιντής στρέφεται κατά των:

1.Σταύρου Αδαμίδη. Διατελεί από 15/1/2011 πρόεδρος και διευθύνων του ΔΣ της Empire. Διετέλεσε από 15/3/2010 ως 3/2΄/2012, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

2.Νίκου Νοτιά. Διατελεί από 1/12/2008 μέλος του ΔΣ της Empire, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ από 31/8/2004 και αντιπρόεδρος αυτής από 11/9/2006. Ταυτόχρονα αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ με ποσοστό περί το 35% των μετοχών αυτής καθώς και το μεγαλύτερο μέτοχο της Empire με ποσοστό 31,35% των μετοχών αυτής.

3.Χάρη Κοσμάτου. Διατελεί από 25/2/2011 μέλος του ΔΣ της Empire, ενώ διετέλεσε επίσης από 15/3/2010 ως 3/2/2012 αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

4.Κωνσταντίνου Καπετανάκη. Διατελεί από 25/2/2011 μέλος του ΔΣ της Empire, ενώ διετέλεσε επίσης από 15/3/2010 ως 3/2/2012 μέλος του ΔΣτης ΠΑΕ ΑΕΚ. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ 3/12/2010 και 23/12/2010.

5.Δημήτρη Καψή. Διατελεί από 25/2/2011 μέλος του ΔΣ της Empire, ενώ διετέλεσε επίσης από 15/3/2010 ως 3/2/2012 μέλος του ΔΣτης ΠΑΕ ΑΕΚ. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ 3/12/2010 και 23/12/2010.

6.Πέτρου Παππά. Διατελεί από 4/2/2006 μέλος του ΔΣ της Εmpire. Διετέλεσε επίσης από 31/8/2004 ως 18/1/2010 μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στις 23/5/2011, οπότε και μεταβίβασε ο ποσοστό του, ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ με ποσοστό 36,02% των μετοχών αυτής ενώ παραμένει μέτοχος της Empire με ποσοστό 6,27%.

7.Χαράλαμπου Γεωργούλη. Διατελεί από 19/1/2009 μέλος του ΔΣ της Empire. Άσκησε επίσης καθήκοντα γενικού διευθυντή της Empire Α.Ε. μέχρι τον Απρίλιο του 2011.

8.Βασίλη Πουλάκου. Διατελεί από 25/2/2011 μέλος του ΔΣ της Empire. Κατά το διάστημα της θητείας του υπέγραψε, ως οικονομικός διευθυντής της Empire, τον από 31/12/2010 ισολογισμό της Empire. Ταυτόχρονα, και μέχρι το Φεβρουάριο του 2012, διετέλεσε οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ.

9.Νίκου Θανόπουλου. Διετέλεσε από 9/4/2009 μέχρι και 15/1/2011 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Empire.

10.Μιχάλη Δημαράκη. Διετέλεσε από 9/4/2009 μέχρι και 15/1/2011 μέλος Δ.Σ. και οικονομικός διευθυντής της Empire.

Με βάση τη μήνυση Κιντή, οι Σταύρος Αδαμίδης, Χάρης Κοσμάτος, Κωνσταντίνος Καπετανάκης και Δημήτρης Καψής, αποτέλεσαν προσωπικές επιλογές του Πέτρου Παππά, τις οποίες και ενέκρινε ο Νίκος Νοτιάς, προκειμένου να καταλάβουν τις θέσεις που κατείχαν, τόσο στην ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και στην Empire. “Μάλιστα, ο Πέτρος Παππάς και ο Νίκος Νοτιάς είχαν συνάψει σχετική σύμβαση συνεργασίας, όπως σε ανύποπτο χρόνο μου είχε εκμυστηρευθεί ο Σταύρος Αδαμίδης...” αναφέρει στο κείμενο της μήνυσης ο Κιντής.

Contra.gr αποκάλυψη: "Σεισμός" μηνύσεων στην ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Οι 7 μάρτυρες

Ως μάρτυρες ο Γιώργος Κιντής προτείνει τους:

1.Ιωάννη Μερκούρη. Οικονομικό διευθυντής της Puma Hellas

2.Γεώργιο Κωνσταντινίδη. Πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ που υπέγραψε τον τελευταίο ισολογισμό της Εmpire το 2010.

3.Νομικό Σκότη. Ορκωτός ελεγκτής της ΠΑΕ ΑΕΚ και των επιχειρήσεων του Ντέμη Νικολαιδη

4.Ντέμη Νικολαιδη. Πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Empire

5.Παντελή Ορφανίδη. Πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ (επί θητείας Νικολαιδη)

6.Παναγιώτη Βαλασόπουλο. Νυν οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ.

7.Δημήτριο Χιώτη. Λογιστής των επιχειρήσεων του Πέτρου Παππά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK