Δέλλας: "Λύση με ομάδες που βάζουν... λεωφορείο"

Ο Τραϊανός Δέλλας εξήγησε ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει λύσεις απέναντι στις ομάδες "που βάζουν... λεωφορείο μπροστά στην εστία", ενώ δεν επεκτάθηκε αναφορικά με τα διαιτητικά λάθη.

Δέλλας: "Λύση με ομάδες που βάζουν... λεωφορείο"

Ο προπονητής της Ένωσης μίλησε:

Για το παιχνίδι: "Σήμερα είχαμε τις πρώτες απώλειες, απέναντι σ' έναν αντίπαλο όπως ήταν όλοι οι άλλοι. Με μαζική άμυνα, που προσπαθούσε να καταστρέψει το παιχνίδι μας. Δεν πιάσαμε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Αν και δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από την προσπάθεια. Έλλειψε και πάλι το εύκολο γκολ και αυτό είναι που με προβληματίζει.

Ήταν ένας μονόλογος δικός μας. Κάναμε ευκαιρίες για γκολ. Σε δυο περιπτώσεις υπήρχαν λάθος υποδείξεις των βοηθών. Και αυτοί άνθρωποι είναι. Θέλουν και αυτοί το ένα λεπτό δημοσιότητας που τους αναλογεί. Προχωράμε μπροστά, στόχος μας είναι ένας. Και θα το πετύχουμε.

Αρκεί να είμαστε σοβαροί. Να βάζουμε περισσότερα γκολ και όταν έχεις μια ομάδα που βάζει λεωφορείο μπροστά στην εστία, θα πρέπει να βρεις τρόπο να το ξεπεράσεις και αυτό. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να πετυχαίνουμε γκολ. Χάσαμε τον ρυθμό μας, ο αντίπαλος μας έπαιζε για να καταστρέψει".

Για την επιλογή του Ντακόλ αντί του Μπρέσεβιτς: "Σήμερα η ομάδα που παρατάχθηκε ήταν ό,τι πιο έμπειρο υπάρχει. Οι επιλογές αυτές ήταν και αυτές στηρίζω. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Άλλος με περισσότερα, άλλος με λιγότερα λάθη. Κοιτάμε μπροστά και δεν μπορούμε να μείνουμε σ' αυτό το ματς.

Το άγχος θα υπάρχει πάντα. Και η πίεση. Παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Το πρώτο μέλημα του αντιπάλου ήταν η καταστροφή. Αλλά και εμείς αυτό που κάνουμε είναι να δουλεύουμε για να το ξεπερνάμε αυτό. Βλέποντας όλες τις ομάδες και ένα και δυο γκολ να βάζουμε, ο αντίπαλος δεν θα βγαίνει από την άμυνα του. Το ζητούμενο είναι η νίκη, αλλά το να βάζουμε πέντε γκολ, δεν με απασχολεί".

Για την παραγωγή ευκαιριών: "Θα πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα στην προπόνηση. Πάνω απ' όλα θα πρέπει οι παίκτες να είναι ήρεμοι. Το άγχος και η πίεση δεν πρέπει να υπάρχει. Αν έμπαινε ένα γκολ, θα ήταν όλα διαφορετικά. Με τα "αν" δεν παίζεται όμως ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα και προχωράμε για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι μόνο ένας".

Για τις στημένες φάσεις: "Και στα δυο ματς δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ από στημένες φάσεις. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να παίζει η ΑΕΚ στρωτό ποδόσφαιρο και με την μπάλα κάτω να βάζει γκολ. Αν όμως θέλουμε να ξεκλειδώσουμε μια άμυνα, θα πρέπει να αξιοποιούμε και τις στημένες φάσεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο τρόπος".

Για τον κακό αγωνιστικό χώρο: "Δεν είναι ο κακός αγωνιστικός χώρος. Είναι πολλοί παράγοντες. Όταν ένας επόπτης δεν μπορεί να δει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ένα οφσάιντ. Αυτοί που έχουν τις τύχες τις κατηγορίας, θα πρέπει να το κοιτάξουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK