Γιατί άλλαξε το πρόγραμμα στα Σπάτα ο Κετσπάγια

Ο Κετσπάγια άλλαξε την καθημερινότητα των παικτών της ΑΕΚ αφού μετέφερε το μάζεμα της ομάδας στα Σπάτα από το απόγευμα, πρωί. Το σκεπτικό της αλλαγής, τι είπαν οι παίκτες και ο Πογέτ που είχε παρόμοια προσέγγιση.

Γιατί άλλαξε το πρόγραμμα στα Σπάτα ο Κετσπάγια

Οι προπονήσεις της ΑΕΚ άλλαξαν ώρα και… λογική, αφού από απογευματινές γίνονται πρωινές. Ο λόγος της αλλαγής έχει να κάνει αρχικά με τις καιρικές συνθήκες, καθώς η κατάσταση βελτιώνεται και οι μεγάλες θερμοκρασίες σιγά-σιγά υποχωρούν. Πλέον είναι εφικτό να γίνει προπόνηση σε νορμάλ θερμοκρασίες το πρωί, και αφού συζητήθηκε το θέμα με τους ποδοσφαιριστές και ήταν όλοι θετικοί, ο Κετσπάγια δεν το πολυσκέφτηκε και αρχής γενομένης από την Τετάρτη, ξεκίνησε να ορίζει την προπόνηση στις 10:30, κάτι που θα συνεχιστεί με πολύ μικρές εξαιρέσεις.

Ο δεύτερος λόγος που οδήγησε στη συγκεκριμένη επιλογή, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πρωινή προπόνηση κάνει τη ζωή των ποδοσφαιριστών πιο αθλητική, αφού… αναγκαστικά το βράδυ θα πρέπει να κοιμηθούν νωρίς, ενώ μετά έχουν όλη την υπόλοιπη μέρα για να ξεκουραστούν και να πάρουν δύο γεύματα. Της συγκεκριμένης τακτικής που επαναφέρει ο Κετσπάγια, ήταν θιασώτης και ο Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος είχε επαναφέρει αρχικά τις πρωινές προπονήσεις, ενώ ο προκάτοχος του Ουρουγουανού, Τραϊανός Δέλλας προτιμούσε να γίνονται οι προπονήσεις την ώρα που ήταν προγραμματισμένος ο επόμενος αγώνας.

Ο καθένας έχει τη δική του λογική στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ο Δέλλας π.χ. ήθελε να πετυχαίνει την προσομοίωση των συνθηκών της προπόνησης με αυτές του αγώνα, Πογέτ και Κετσπάγια ποντάρουν περισσότερο στο να βρίσκεται η ΑΕΚ σε μια… αθλητική εγρήγορση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η εντολή του Κετσπάγια στους παίκτες της ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK