H κόκκινη γραμμή του Βάργκας

Παρότι ο Ρόναλντ Βάργκας δεν δείχνει το πρόσωπο που θα περίμενε η ΑΕΚ να δει από εκείνον, μέσα στο 2016 κατάφερε να γίνει ουσιαστικός για την ομάδα και να αντιστρέψει το κλίμα στα... μάτια του Γκουστάβο Πογέτ.

0-1
Βάργκας-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το 2015 δεν έκλεισε καλά ούτε για την ΑΕΚ, ούτε για τον Ρόναλντ Βάργκας. Η "Ένωση" έχασε στην έδρα της τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς από τον Λεβαδειακό με 1-2, και ο Βενεζουελάνος που μπήκε ως αλλαγή δεν είχε καταφέρει να δώσει και πολλά πράγματα στην ομάδα.

Ο Βάργκας σε εκείνο τον αγώνα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία 19 λεπτά της αναμέτρησης, είχε προλάβει να περάσει μία κάθετη που δημιούργησε ευκαιρία την οποία σπατάλησε ο Πλατέλλας, ωστόσο η γενικότερη εικόνα του δεν ήταν αυτή που περίμενε να είχε δει ο Πογέτ.

Από εκεί και πέρα η λογική έδειχνε ότι ο Βενεζουελάνος διεθνής δεν θα είναι στις πρώτες λύσεις του Πογέτ για τα υπόλοιπα παιχνίδια, ωστόσο η αδιαθεσία του Ντιέγκο Μπουονανότε πριν από τον αγώνα με τον Πλατανιά "άδειασε" μια θέση στο αρχικό σχήμα. Ο Βάργκας πήρε τη θέση, αξιοποίησε την ευκαιρία με την ασίστ στο πρώτο γκολ του Μπαρμπόσα και παρότι είχε κάποια προβλήματα, η παρουσία του πήρε (λόγω της ασίστ) θετικό πρόσημο.

Ο Πογέτ διατήρησε τον Βάργκας στο αρχικό σχήμα και στο ματς του Κυπέλλου στη Λιβαδειά κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έβγαλε την ομάδα του από τη δύσκολη θέση μετά το μετριότατο πρώτο 20λεπτο και εκμεταλλευόμενος τον αέρα σκόραρε διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ (0-1).

Το γκολ στη Λιβαδειά και η ασίστ στα Χανιά κράτησαν τον Ρόναλντ Βάργκας στο αρχικό σχήμα και στον αγώνα με την Ξάνθη το περασμένο Σάββατο στην Καλογρέζα. Η μαγική ασίστ στον Μπαρμπόσα στο νικητήριο γκολ της "Ένωσης" ήταν ξανά αρκετή για να βάλει -ξανά- θετικό αποτέλεσμα στην παρουσία του Βενεζουελάνου ο οποίος, όπως και να το δει κανείς, βοηθάει καθοριστικά την ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ περίμενε περισσότερα πράγματα από τον Βάργκας όταν τον αποκτούσε το περασμένο καλοκαίρι. Με χειρότερη στιγμή στη σεζόν την αδικαιολόγητη κόκκινη κάρτα που κόστισε στην ομάδα τρεις βαθμούς στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, το βελάκι έδειχνε συχνά προς τα κάτω. Λόγω των τελευταίων εμφανίσεών του, η κατάσταση βελτιώνεται αφού ο Βάργκας βοηθάει την ΑΕΚ προκειμένου να είναι ουσιαστική και το βελάκι ξανακοιτάζει προς τα πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανακοίνωσε αποστολή για Λεβαδειακό ο Πογέτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK