Λεφτά υπάρχουν...

Τα λεφτά έκαναν για άλλη μια φορά... φτερά και σε μερίδα παραγόντων και νομικών θα μείνει η υπέρμετρη αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε τους τελευταίους μήνες. Ότι δηλαδή ήταν θέμα χρόνου να βάλει χέρι η ΑΕΚ στην περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη. Ο Γιάννης Ξενάκης γράφει για την υπόθεση και τους νομικούς χειρισμούς της ΠΑΕ.

Λεφτά υπάρχουν...

Τα λεφτά της ΑΕΚ έκαναν για άλλη μια φορά ...φτερά και σε μερίδα παραγόντων και νομικών θα μείνει η υπέρμετρη αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε τους τελευταίους μήνες. Ότι δηλαδή ήταν θέμα χρόνου να βάλει χέρι η ΑΕΚ στην περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη. Δηλαδή σε δικά της χρήματα, τα οποία με βάση δικαστικές αποφάσεις υπεξαίρεσε προ 10ετίας ο Μάκης Ψωμιάδης από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Όταν στις 27 Δεκεμβρίου 2011 αποφασίστηκε η έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία πάγωναν οι λογαριασμοί του Μάκη Ψωμιάδη και των παιδιών του, καλλιεργήθηκε υπέρμετρη αισιοδοξία από τους ανθρώπους χειρίζονταν την υπόθεση. Με τη σημερινή απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων, σαφέστατα δεν χάθηκε η δικαστική μάχη, αλλά αντικειμενικά ήταν μια αρνητική εξέλιξη που καθιστά και απίστευτα χρονοβόρα τη διαδικασία μέχρι την τελική δικαίωση της ΑΕΚ.

Κι ενώ η νομική πλευρά της ΑΕΚ έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης (με απόντα τον Μάκη Ψωμιάδη η δίκη κατά πάσα πιθανότητα θα αναβληθεί αύριο - Τετάρτη), αρχικώς υπήρχε η εντύπωση ότι θα μπορούσε η ΠΑΕ να προχωρήσει με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής δικονομίας σε αναγκαστική εκτέλεση της τελεσίδικης αστικής απόφασης (για 81 εκ ευρώ) προβαίνοντας σε κατάσχεση εις χείρας τρίτων, ήτοι των παιδιών.

Νομικοί κύκλοι της ΑΕΚ έχουν να καταθέσουν τις δικές τους ενστάσεις σε σχέση με τους χειρισμούς της υπόθεσης από την πλευρά του κ. Οικονομόπουλου. Αφενός επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση ποινικό δικαστήριο να διατάξει την απόδοση χρημάτων τρίτου, μη διαδίκου, στην ΠΑΕ ΑΕΚ και αφετέρου σχολιάζουν το γεγονός ότι ο νομικός χειρισμός ήταν ελλιπής από τη στιγμή που δεν επεκτάθηκε η δίωξη και στα παιδιά του Ψωμιάδη.

"Αφού υπήρχαν υπόνοιες ότι τα χρήματα διοχετεύθηκαν στους λογαριασμούς τους έπρεπε να μηνυθούν και τα παιδιά. Σιγά μην κάτσει το δικαστήριο να ερευνήσει την προέλευση των χρημάτων για ΜΗ διαδίκους. Επιπλέον, για να διαταχθεί η απόδοση των χρημάτων, θα έπρεπε η κατάσχεση να είναι στοιχείο της δικογραφίας εκείνης. Η κατάσχεση όμως έγινε μόλις προ ολίγων μηνών, επομένως, δεν αποτελεί στοιχείο της ποινικής δικογραφίας ούτως ώστε να αποφανθεί το ποινικό δικαστήριο για την τύχη των κατασχεμένων" τόνισε χαρακτηριστικά στο contra.gr έγκριτος νομικός που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του.

Αν λοιπόν υπάρχουν στοιχεία ότι τα χρήματα πήγαν από τον Alpha digital, μέσω Ψωμιάδη στους λογαριασμούς των παιδιών του Ψωμιάδη, τούτο θα αποτελεί τη βάση για μια νέα αγωγή, η οποία λέγεται "αγωγή διάρρηξης" και με την οποία θα ζητεί η ΑΕΚ την ακύρωση της μεταβίβασης αυτής. Αν αποδειχθεί ότι τα χρήματα αυτά έχουν κατατεθεί απευθείας από τον Alpha Digital στα παιδιά του Ψωμιάδη, χωρίς την μεσολάβηση του πατέρα, η ΑΕΚ θα έχει βάσιμες ελπίδες να κερδίσει την υπόθεση, καθώς θα πρόκειται για "αδικαιολόγητο πλουτισμό" των παιδιών. Κάτι αντίστοιχο επίσης μπορεί να κυνηγήσει η ΑΕΚ αν έφυγαν χρήματα από το λογαριασμό της ΠΑΕ απευθείας σε λογαριασμούς των παιδιών.

Μια ιδιαιτέρως χρονοβόρα διαδικασία και γι' αυτό άλλωστε η νομική υπηρεσία της ΑΕΚ έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες στο ποινικό δικαστήριο. Να διατάξει δηλαδή το δικαστήριο την απόδοση των κατασχεμένων χρημάτων στην ΑΕΚ. Ακόμα και αν βρισκόταν δικαστήριο που θα έκανε τέτοιο πράγμα, θα έπρεπε η απόφαση να καταστεί αμετάκλητη - ήτοι να εκδικασθεί πρώτα η έφεση (μετά από κάποια χρόνια) και μετά να αποδοθούν τα χρήματα.

Δηλαδή με απλά λόγια, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK