Μυστηριώδες deal στην ΑΕΚ. Ο Γιάννης Χρήστου "μπροστινός" άγνωστου επενδυτικού ομίλου

Τρία ραντεβού του προέδρου της ΑΕΚ, ένας εκπρόσωπος (ονόματι Γιάννης Χρήστου) άγνωστου επενδυτικού ομίλου και δυο εκατομμύρια ευρώ που περιμένει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αντρέας Δημητρέλος για να τρέξουν οι διαδικασίες επισημοποίησης ενός "ντιλ" με αρκετά ερωτηματικά.

Μυστηριώδες deal στην ΑΕΚ. Ο Γιάννης Χρήστου "μπροστινός" άγνωστου επενδυτικού ομίλου

Στο μεσημεριανό ΔΣ ο κ. Δημητρέλος δέχτηκε βομβαρδισμό ερωτήσεων από τα υπόλοιπα μέλη για να δώσει λεπτομέρειες για τον άγνωστο επενδυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΑΕΚ γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από τον κ. Γιάννη Χρήστου. Μαζί του συναντήθηκε τρεις φορές τις τελευταίες 15 μέρες. Ο κ.Χρήστου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, τόνισε στον Αντρέα Δημητρέλο ότι εκπροσωπεί επενδυτικό όμιλο που θέλει (σε βάθος χρόνου) να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Και για να γίνει αυτός ο αρραβώνας, σε πρώτη φάση βάζουν δυο εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Δημητρέλος γνωρίζει ότι δεν είναι αμερικανικός ο επενδυτικός όμιλος, αγνοεί την πληροφορία ότι είναι Γερμανοί από πίσω, ενώ δεν μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά ότι πίσω απ' αυτή την πρόταση δεν κρύβεται κάτι άλλο. Τα αδέρφια Ξενιάδη, Βασίλης και Χαράλαμπος. Ακόμα και η οικογένεια Ψωμιάδη.

Κατά τον πρόεδρο της ΠΑΕ αυτό που προέχει είναι να πάρει η ΑΕΚ τα δυο εκατομμύρια. Επίσης είναι της άποψης ότι η ΑΕΚ δεν διακινδυνεύει το παραμικρό και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να θιγούν τα συμφέροντά της. "Αν φτάσουμε σε σημείο να μιλάμε για μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών υπάρχει και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εκεί όποιοι κι αν είναι, θα πρέπει να προσκομίσουν χαρτιά, να είναι φερέγγυοι και καθαροί".

Τι δίνει η ΑΕΚ στον ενδιαφερόμενο επενδυτή ως αντάλλαγμα για τα δυο εκατομμύρια ευρώ; Προφανώς ποσοστό μετοχών για το οποίο δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιο θα είναι το ύψος, καθώς στην ΑΕΚ δεν υπάρχει οριστική απόφαση (Γενικής Συνέλευσης) για την ονομαστική αξία της μετοχής.

Η μυστηριώδης υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο διήμερο και θα πρέπει εδώ να διευκρινιστεί ότι ο Σταύρος Αδαμίδης μιλώντας σε δημοσιογράφους, διέψευσε κατηγορηματικά πως έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη σ' αυτή την ιστορία. Και από τον κ. Δημητρέλος ειπώθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση ο προκάτοχός του στην προεδρία της ΠΑΕ.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ μπορεί να υπολογίζει ότι διαθέτει (ή θα διαθέτει σε λίγο καιρό) περίπου 1,4 εκ. ευρώ. Οι 300 χιλιάδες του κ. Νοτιά, τα 500 χιλιάρικα του κ. Χατζηϊωάννου, 300 χιλιάδες από τον ΟΠΑΠ και άλλα 300 χιλιάρικα από το συνδρομητικό κανάλι. Αν μπουν στα ταμεία και τα 2 εκ. ευρώ του ... άγνωστου επενδυτή, τότε οι ποδοσφαιριστές μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα εισπράξουν τη δόση που έπρεπε (βάσει του διακανονισμού που έκαναν) να πάρουν σήμερα (20 Μαρτίου).

Ο Βασίλης Δημητριάδης ρωτήθηκε από τους αρχηγούς και τους ενημέρωσε για "τέλος της εβδομάδας". Μεταξύ των παικτών πάντως υπάρχει σκέψη ακόμα και για αποχή από τις προπονήσεις εάν και τούτη τη φορά αθετήσει την υπόσχεση της η διοίκηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK