Ο Μπαρμπόζα θα λείψει πολύ από την ΑΕΚ και τον Πογέτ

Η γνωστοποίηση του μεγέθους του τραυματισμού του Έλντερ Μπαρμπόζα προκάλεσε απογοήτευση στην ΑΕΚ, αφού χάνονται αρκετά πράγματα κατά την απουσία του.

Ο Μπαρμπόζα θα λείψει πολύ από την ΑΕΚ και τον Πογέτ
Μπαρμπόζα ΑΕΚ

Ο τραυματισμός του Έλντερ Μπαρμπόσα ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο για την ΑΕΚ, λίγο πριν από μια σειρά δύσκολων αγώνων για το β' γύρο. Ο Πορτογάλος είναι κατά τη φετινή χρονιά ένας εκ των κορυφαίων της Ένωσης προσφέροντας γκολ και βαθμούς.

Είναι ενδεικτικό πως μέσα στο 2016 ο Μπαρμπόζα μετράει ήδη 4 γκολ σε 5 αγώνες πρωταθλήματος, επίδοση που αποδεικνύει ότι είχε πάρει… φόρα και περνούσε -μέχρι τον τραυματισμό- την καλύτερη περίοδό του με τα κιτρινόμαυρα.

Βέβαια τα κατορθώματα του Πορτογάλου δεν είχαν περιοριστεί μόνο εντός του 2016, αφού είχε συνεισφέρει και μετά τις πρώτες αγωνιστικές. Τότε είχε δώσει ένα τρίποντο στην ΑΕΚ με γκολ-φάουλ στη Βέροια, ένα βαθμό στη Νέα Σμύρνη ισοφαρίζοντας το γκολ του Μπουμάλ με τον Πανιώνιο, ενώ είχε σκοράρει και στο εμφατικό 5-1 με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα.

Συν τοις άλλοις, ο Μπαρμπόζα είναι ένα από τα… μετρημένα εξτρέμ του ρόστερ που μπορεί να ανταποκριθεί στο φτερό της επίθεσης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέλει ο Γκουστάβο Πογέτ. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές για να τον αντικαταστήσουν ως προς το ρόλο του, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ θα χάσει αρκετά σε ποιότητα το φτερό της επίθεσης, όποιος κι αν επιλεγεί για εκεί.

Βέβαια το σημαντικότερο από όλα είναι ότι η Ένωση χάνει τον έμπειρο μεσοεπιθετικό σε μια στιγμή που ο τελευταίος βρήκε την αυτοπεποίθηση που έψαχνε στον προθάλαμο των μεγάλων αγώνων, τους οποίους και θα χάσει.

Το μόνο ματς που ίσως προλάβει ο Μπαρμπόζα είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα πάντως δεν είναι απλά, αφού πέραν από το διάστημα της αποθεραπείας, απομένει να επανέλθει και στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αφού δεν αρκεί να είναι ιατρικά έτοιμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πλήγμα με τον φορμαρισμένο Μπαρμπόζα στην ΑΕΚ: Χάνει τα ντέρμπι

News 24/7

24MEDIA NETWORK